GeoMar Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 pentru ca eu am blocat attyni l-am trimis la "GEOMAR" pentru deblocare si reprogramare,(si pentru asta vreau sa-i multumesc!)insa cand l-am pus in montaj dupa cum se vede sta doar display-ul aprins fara sa afiseze nimic. montajul e in regula ca l-am verificat din scoarta in scoarta...pentru ca n-am avut bareta de pini mama, tata am folosit o panglica pentru a trimite semnalul de la montaj la display...intrebarea mea este: ar putea fi asta cauza?Salut.Ceva este in neregula, amandoua Attiny 13 le-am deblocat, le-am scris si apoi le-am testat in V_A cu Attiny 13 al meu, deci SIGUR 100% sunt scrise corect si functionale. Vezi sa nu fie ceva punti finute de fludor/cablaj (poate a ramas de la corodare), asa am patit si eu, NU functiona, era ok cablajul/schema. Am verificat atent cu lupa si am gasit o punte finuta de fludor intre doua trasee alaturate. Am indepartat-o si apoi a mers. Link spre comentariu
Myhayxx Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 nici nu-mi fac probleme ca n-ar fi programate cum trebuie....chestia e ca e un montaj destul de simplu....o sa verific din nou cu buzzer-ul traseele..sigur mi-a scapat ceva... Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Panglica aceea dintre V_A si LCD vad ca are mai multe fire, nu doar 16, le-ai conectat corect intre placa si lcd? :nas:Verifica atent si cu o lupa, eventual cu un cutter "treci" printre traseele apropiate (cele doua trasee printre pinii lcd-ului si un traseu printre pinii Attiny13). Link spre comentariu
albasete Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Are dreptate GeoMar, cum ai lipit acea panglica? Era mai simplu sa tai din panglica firele necesare. Verifica si continuitatea panglicii si asa cum a spus GeoMar, verifica cu lupa, am vazut ca deja ai un sistem ajutator (lupa +crocodili). Eu am patit la un ceas cu 2 zone de temperatura, cum i-l alimentam ramanea afisajul aprins si atat, apoi am descoperit ca era din semireglabilul de back-light. (Cum miscam putin de el, apareau datele pe display). Succes. Link spre comentariu
Myhayxx Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 problema rezolvata nu a a fost de vina panglica si nici greseala de constructie..nu am rasucit destul de mult semireglabilul de la contrastul lcd-ului asta e se mai intampla...am pus semireglabili multitura si sunt mai sensibili ca am tot invartit eu de ei.... dar nu suficient Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 problema rezolvata nu a a fost de vina panglica si nici greseala de constructie..nu am rasucit destul de mult semireglabilul de la contrastul lcd-ului ..........Trebuie sa te intreb, de ce nu ai facut cablajul cit LCD-ul? cind l-am conceput si asta am avut in vedere, ca sa fie mai mic, nu de alta.E o simpla discutie..... Link spre comentariu
Myhayxx Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 dar e putin mai mare decat lcd-ul. dimensiuni:43 x 88 mm.. se vede in poza ca e mai mare deoarece lcd-ul e mai la distanta decat montajul..apoi mai trebuie sa vad ca am vazut ca s-au mai adaugat niste modificari intre timp..am observat si eu ca in timp ce cresti tensiunea nu mai e la fel de precis..si apropo: care-i tensiunea maxima pe care o suporta? Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 La mine nu precizia a fost problema ci faptul ca-mi "fileaza" zecimala, iar tensiunea maxima nu am verificat-o, teoretic accepta 99.9V. Link spre comentariu
Myhayxx Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 o intrebare pentru cei care si-au construit deblocatorul pentru attiny13 : acesasta este schema dupa care v-ati realizat montajul? t2313_attiny_fusebit_hv-doctor_V3_schematic.pdf Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 o intrebare pentru cei care si-au construit deblocatorul pentru attiny13 : acesasta este schema dupa care v-ati realizat montajul?Uite aici: viewtopic.php?f=37&t=78482Acel "deblocator" l-am facut si eu, functioneaza si recunoaste mai multe tipuri de Atmel-uri, inclusiv Attiny13, ai acolo si link catre site-ul celui care la "inventat" Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 o intrebare pentru cei care si-au construit deblocatorul pentru attiny13 : acesasta este schema dupa care v-ati realizat montajul?Uite aici viewtopic.php?p=830096#p830096 tot ce trebuie pentru realizarea deblocatorului. Sau site-ul de unde am luat proiectul http://diy.elektroda.eu/atmega-fusebit-doctor-hvpp/. Link spre comentariu
Myhayxx Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 eu initial il gasisem pe acesta: http://diy.elektroda.eu/attiny-fusebit-hvsp-doctor/ este acelasi site doar ca deblocatorul acesta e mai simplu si nu cuprinde atatea tipuri de avr. o sa mi-l construiesc si eu pe acela care mi l-ati recomandat, in plus de asta daca o sa am ceva probleme am la cine sa "apelez" ca sa zic asa. restul problemelor daca o sa fie o sa le discut in topicul dedicat construirii acestui deblocator.. multumesc pentru ajutor! Link spre comentariu
Myhayxx Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 acum ca am deblocatorul am tot incercat sa programez un attiny13 pentru volt/amp. si nu reusesc nici cum.. nu stiu unde gresesc: deschid SinaProg, incarc hexul, ii dau program de la flash apoi intru la fusebit unde bifez reset si scriu programul din nou.. si cand il pun in montaj nu functioneaza... montajul este bun deoarece mai am un attiny13 programat de GeoMar si acela merge.. am pus niste print screen-uri din timpul programarii sa vedeti despre ce e vorba: Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 acum ca am deblocatorul am tot incercat sa programez un attiny13 pentru volt/amp. si nu reusesc nici cum.. nu stiu unde gresesc: deschid SinaProg, incarc hexul, ii dau program de la flash apoi intru la fusebit unde bifez reset si scriu programul din nou.. .Parerea mea ca NU scrii corect progamul in Attiny, ori hex-ul este de vina, ori tu gresesti undeva.Aici ai eroare, trebuia sa fie OK, NU error.tu stii ce faci acolo. Imediat revin cu un printscreen cu un Attiny programat cu acest program (hex) ca sa vedem diferenta. :daL.E.Uite aici pasii pentru scrierea hex-ului si setarea fusebitst-ilor. Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 ... Continuare:P.S.Daca nici acum NU reusesti sa scrii corect un Attiny13 cu hex-ul pentru V_A cu Attiny13, inseamna ca mai mult ca sigur gresesti tu undeva.Problema de hex NU cred ca este, varianta 2, a ta, are 908 bytes si varianta mea, pe care am testat eu, are 1022 bytes. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum