Den Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Este in constructie,o sa pun poze pe parcurs.Acum sunt la o parte deosebit de enervanta,trasul de fire si fixatul de mufe Urmeaza preamp corector,amplificator de putere si o gramada de relee.In limita spatiului,o sa incerc sa-i infig niste lampi in preamplificator icon_hang Stiu ca sursa este umpic cam dubioasa,dar isi face cu succes treaba,nu am mai gasit nevoia de a monta stabilizatoare si capacitati mari in filtrare. Link spre comentariu
mircea888 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Inainte de poze poti pune schemele folosite... asta pentru ca sunt curios ce e acolo Link spre comentariu
Den Postat Martie 6, 2011 Autor Partajează Postat Martie 6, 2011 Initial asta vroiam,dar vad ca trebuie sa aman,trebuie sa schimb niste valori in scheme si nu ma ajuta pc-ul.In orice caz,schema amplificatorului este ultima de la viewtopic.php?f=5&t=26230&start=150 ,dar modificata umpic la valori Link spre comentariu
zal Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Interesant, îmi aduc aminte că am mai văzut scheme mai simple, cu genul ăsta de etaj final prin Tehnium. Şi tot cu BD237/238.Ptr un amplif aşa mic e rezolvat prea bine etajul de intrare şi cel pilot. Sînt amplifuri mult mai forţoase pe forum care au intrări de 2 bani. Trafo pare să fie de tv Sport.Dacă se poate, aş face cîteva observaţii: -amplificarea e cam mică, x10.-cond de 1uF e mic ptr impedanţa de intrare folosită, aş fi pus 10uF. Astfel se poate micşora C6.-C5 nu e necesar, sau merge unul de 100nF.-bobina de la ieşire sper că nu e cu miez.Ce e cu filtrele de reţea în sursă? Link spre comentariu
Den Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 Nu e cu miez bobina de iesire ,acum vad si eu mai clar bara din schema,asta am gasit si eu prin librarii sa se incadreze la dimensiuni pe cablaj.Oricum nu prea mi-a iesit,sunt cam la misto puse,au doar 11 spire,si nici diametrul bobinei nu e corespunzator.Emisii nedorite sa nu iasa . Da,traful este de la un televizor sport romanesc,scoate dupa redresare 11,46v pe ramura. Trafurile alea de smps-uri le-am pus in loc de socuri,mai mult de lene sa nu bobinez si pentru ca oricum stateau degeaba.In orice caz,curentul e bine filtrat,efectiv nici nu-ti dai seama cand dai drumul la amplificator,si asta cu castile pe cap.13800uf pe ramura.Un soc pe tole era mult mai bun,dar m-am multumit cu ce am gasit mai rapid. La c5 nu mai ajung asa usor,deh,ingramadeala mare.Ce nu e in schema,e prezenta unei rezistente de 1k serie cu c1 pe intrare. Amplificarea e mica,pentru ca il folosesc in principal la placa de sunet a pc-ului(sper sa nu ma pacaleasca vechitura pe care experimentez),si nu am nevoie sa-mi amplifice si sunetele parazite. Chiar ma pune pe ganduri condensatorul de intrare,eu tot pe 10uf l-am folosit in probe.. Oricum,caut sa gasesc o solutie sa inghesui doua lampi in cutie,sa vad atunci ce se intampla. Aseara nu am avut timp decat sa conectez protectia,cativa conectori. Protectia: Link spre comentariu
Den Postat Martie 9, 2011 Autor Partajează Postat Martie 9, 2011 pcb-ul folosit pentru protectie Link spre comentariu
Den Postat Martie 11, 2011 Autor Partajează Postat Martie 11, 2011 Inca nu am reusit sa fac un preamplificator viabil cu tuburi. Cum nu am avut condensatori nepolarizati viabili de capacitate mare,am facut unul din cate 2 condensatori polarizati de 10uf/50v pe intrare/ recuperati(nichicon). Link spre comentariu
Den Postat Martie 16, 2011 Autor Partajează Postat Martie 16, 2011 In principiu am terminat cu partea audio,mai am de convins un lm3914 sa indice complet si la puteri mai mici. Link spre comentariu
Den Postat Martie 16, 2011 Autor Partajează Postat Martie 16, 2011 Pana la urma i-am pus capac,mi-am indreptat atentia spre alt proiect icon_jook Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Super design,arata excelent! De unde ai luat butonul cu led? Link spre comentariu
Den Postat Martie 16, 2011 Autor Partajează Postat Martie 16, 2011 Butonul e de la o statie veche romaneasca,cred.L-am recuperat de la cineva.In orice caz,initial avea un plastic rosu opac pe care l-am inlaturat.Am plasat o bucatica de plastic transparent in locul lui + un led.. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Butonul e de la o statie veche romaneascaEste de la amplificatorul de 2 x 15W de Electromures. Link spre comentariu
Den Postat Martie 18, 2011 Autor Partajează Postat Martie 18, 2011 Da,exact alea sunt butoanele,le mai vazusem inainte dar nu mai tine-am minte.Destul de bine prins plastiucl ala rosu..Planul initial la amplificator era in felul urmator: Trebuia sa construiesc un amplificator dedicat care sa fie inlocuitorul perfect al unui opamp mai "sanatos",cu o putere de iesire suficienta pt. a sustine si casti mai pretentioase.Din cauza aceasta este atat de rudimentar vas-ul si etajul final,respectiv puterea de iesire mica.Apoi urma sa ma folosesc de tot ansamblul pentru a ataca un etaj final complementar (genul amplificatoarelor op-amp +finali),pentru a obtine o putere de iesire mai mare.Mufa de casti urma sa asigure la deconectarea castilor cuplarea etajului de putere> respectiv auditia in difuzoare..Ce-i drept aveam de rezolvat problema consumului suplimentar inutil..si nu numai. Din lipsa de timp am abandonat pe moment ideea etajului de putere,in stanga unde e carcasa decupata trebuia sa fie plasat radiatorul pt niste finali mai puternici.. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Felicitari pt. amplif,imi place butonul de la volum,am si eu vreo 4 buc.Vad in monitor bara de start de la win,ce windows folosesti XP SP3? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum