Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alt amplificator audio,mica putere

Den

Postări Recomandate

Este in constructie,o sa pun poze pe parcurs.Acum sunt la o parte deosebit de enervanta,trasul de fire si fixatul de mufe :tryre Urmeaza preamp corector,amplificator de putere si o gramada de relee.In limita spatiului,o sa incerc sa-i infig niste lampi in preamplificator icon_hang

Stiu ca sursa este umpic cam dubioasa,dar isi face cu succes treaba,nu am mai gasit nevoia de a monta stabilizatoare si capacitati mari in filtrare.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Den

11

• zal

1

• mircea888

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Interesant, îmi aduc aminte că am mai văzut scheme mai simple, cu genul ăsta de etaj final prin Tehnium. Şi tot cu BD237/238.Ptr un amplif aşa mic e rezolvat prea bine etajul de intrare şi cel pilot. Sînt amplifuri mult mai forţoase pe forum care au intrări de 2 bani. Trafo pare să fie de tv Sport.Dacă se poate, aş face cîteva observaţii: -amplificarea e cam mică, x10.-cond de 1uF e mic ptr impedanţa de intrare folosită, aş fi pus 10uF. Astfel se poate micşora C6.-C5 nu e necesar, sau merge unul de 100nF.-bobina de la ieşire sper că nu e cu miez.Ce e cu filtrele de reţea în sursă?

Link spre comentariu

Nu e cu miez bobina de iesire :rade: ,acum vad si eu mai clar bara din schema,asta am gasit si eu prin librarii sa se incadreze la dimensiuni pe cablaj.Oricum nu prea mi-a iesit,sunt cam la misto puse,au doar 11 spire,si nici diametrul bobinei nu e corespunzator.Emisii nedorite sa nu iasa :ras: .

Da,traful este de la un televizor sport romanesc,scoate dupa redresare 11,46v pe ramura.

Trafurile alea de smps-uri le-am pus in loc de socuri,mai mult de lene sa nu bobinez :tryre si pentru ca oricum stateau degeaba.In orice caz,curentul e bine filtrat,efectiv nici nu-ti dai seama cand dai drumul la amplificator,si asta cu castile pe cap.13800uf pe ramura.Un soc pe tole era mult mai bun,dar m-am multumit cu ce am gasit mai rapid.

La c5 nu mai ajung asa usor,deh,ingramadeala mare.Ce nu e in schema,e prezenta unei rezistente de 1k serie cu c1 pe intrare.

Amplificarea e mica,pentru ca il folosesc in principal la placa de sunet a pc-ului(sper sa nu ma pacaleasca vechitura pe care experimentez),si nu am nevoie sa-mi amplifice si sunetele parazite.

Chiar ma pune pe ganduri condensatorul de intrare,eu tot pe 10uf l-am folosit in probe..

Oricum,caut sa gasesc o solutie sa inghesui doua lampi in cutie,sa vad atunci ce se intampla.

Aseara nu am avut timp decat sa conectez protectia,cativa conectori.

Posted Image

Protectia:

Posted Image

Link spre comentariu

Inca nu am reusit sa fac un preamplificator viabil cu tuburi.

Cum nu am avut condensatori nepolarizati viabili de capacitate mare,am facut unul din cate 2 condensatori polarizati de 10uf/50v pe intrare/ recuperati(nichicon).

Posted Image

Link spre comentariu

Butonul e de la o statie veche romaneasca,cred.L-am recuperat de la cineva.In orice caz,initial avea un plastic rosu opac pe care l-am inlaturat.Am plasat o bucatica de plastic transparent in locul lui + un led..

Link spre comentariu

Da,exact alea sunt butoanele,le mai vazusem inainte dar nu mai tine-am minte.Destul de bine prins plastiucl ala rosu..Planul initial la amplificator era in felul urmator: Trebuia sa construiesc un amplificator dedicat care sa fie inlocuitorul perfect al unui opamp mai "sanatos",cu o putere de iesire suficienta pt. a sustine si casti mai pretentioase.Din cauza aceasta este atat de rudimentar vas-ul si etajul final,respectiv puterea de iesire mica.Apoi urma sa ma folosesc de tot ansamblul pentru a ataca un etaj final complementar (genul amplificatoarelor op-amp +finali),pentru a obtine o putere de iesire mai mare.Mufa de casti urma sa asigure la deconectarea castilor cuplarea etajului de putere> respectiv auditia in difuzoare..Ce-i drept aveam de rezolvat problema consumului suplimentar inutil..si nu numai. Din lipsa de timp am abandonat pe moment ideea etajului de putere,in stanga unde e carcasa decupata trebuia sa fie plasat radiatorul pt niste finali mai puternici..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări