gogutu Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 salutare la toata lumea.am si eu o intrebare.a reparat cineva vreun system audio ca cel din titlu?pe placuta cu piese am gasit 4 tranzistori D718.montajul se alimenteaza cu tensiunea de 2x24v dintr-un traf toroidal.din ce am gasit eu pe net referitor la tranzistori ajung undeva la 80w la o tensiune de alimentare de 120v.dupa mine cred ca ar scoate cam in jur 2x25-30w dar nu sunt sigur ca pe placa cu piese nu scrie nimic nici macar producatorul sau firma care a facut acest montaj.cred ca e o chinezerie originala.am cautat si pe net dar nu am gasit decat poze cu acel system in rest nici un detaliu.poate are cineva o schema de amplificator cu acesti tranzistori,sau orice ajutor ar fi binevenit.nici pe difuzoare nu scrie nimic.va multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Pune orice tranzistor NPN de putere, cu parametrii mai buni decit ai astuia. Recomand 2SC5200, 2SC 3281, evident originali. Sau asta,cu terminatia C la sfirsit, adica BD245C http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... Xtuutq.pdf Link spre comentariu
gogutu Postat Martie 12, 2011 Autor Partajează Postat Martie 12, 2011 nu am gasit decat TIP 35c/115v-25A -125w,nu aveau la magazine ce voiam eu sper sa mearga si astia,pentru ca montajul se alimenteaza cu +-24v.multumesc pentru sfat. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Pe toti cei 4 tranzistori scrie D718? Nu cumva sint si tranzistori pe care scrie B688? Link spre comentariu
md_2910 Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Sigur trebuie sa fie.Am reparat si eu niste boxe active si asa erau Link spre comentariu
gogutu Postat Martie 15, 2011 Autor Partajează Postat Martie 15, 2011 scrie D718,iam inlocuit cu tip 35 dar acum am alta problema.unul dintre condensatori mi-a bubuit ,l-am schimbat,cu altul nou dar dupa 2 minute se incalzeste si nustiu care e cauza,caci transformatorul scoate 2x24v .se aude bine fara brum sau alte din aste dar nustiu de ce se incalzeste condensatorultensiunea de lucru a transformatorului e de 35v Link spre comentariu
gogutu Postat Martie 15, 2011 Autor Partajează Postat Martie 15, 2011 am probat amplificatorul cu cate un canal ,cel din dreapta se aude bine dar se incalzeste cond.de filtrare ,iar cel din stanga se aude dar imi baga brum de 50hz si pe canalul din dreapta ,desi am schimbat ambii cond.de filtrare.am cos tranzistorii i-am masurat si sunt buni.ce ma sfatuiti sa fac,ca nu mai stiu .am reparat zeci de amplificatoare dar ca la asta nu am intimpinat. Link spre comentariu
Vizitator Danes Claudiu Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Incearca sa schimbi puntea de redresare..... Link spre comentariu
gogutu Postat Martie 16, 2011 Autor Partajează Postat Martie 16, 2011 am schimbat si puntea ,am verificat toate piesele totul e in regula.am sa fac cateva poze si am sa le postez poate are cineva vreo idee Link spre comentariu
gogutu Postat Martie 19, 2011 Autor Partajează Postat Martie 19, 2011 deocamdata am renuntat la acel montaj si am facut unul cu stk care merge ireprosabil,dar am o intrebare?e posil sa pot cupla preamplificatorul la acest amplificator daca are alimentare simetrica? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum