Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC16F84A - Ajutor !

pspsuceava

Postări Recomandate

Eu ma iau dupa partea aplatizata a lui , aia sigur trebuie conectata la masa - deci e bine conectat oricum am dus rezistenta aia direct pe + 5v si mergea deci nu e asta . Oricum ciudat , de ce naiba nu merge :)!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pspsuceava

27

• sofian

5

• Liviu M

5

• srdjan

5

Top autori în acest subiect

corectatUn condensator de langa cuarz nu se vede. E bine infipt la masa, da?Tot legat de condensatoarii astia - nu face nici unul contact cu carcasa quarzului, da'? Ma refer la terminalele lor, normal.

Link spre comentariu

intre VCC si rezistenta led-ului zicea el...eu intreb... inainte cand led-ul mergea aiurea (in penultima poza) era conectat la pinul 6 iar in ultima poza e conectat la pinul 8... amandoi sunt iesiri si au aceasi valoare?apropo... ai pus conzii verzi langa PIC sau tot langa regulator i-ai lasat?

Link spre comentariu

Da , programul e facut sa faca toate iesirele cu valoare logica 1 parca , deci toate sa se aprinda :) . Si normal ca merge intre rezistenta si - . Am si incercat ca sa fiu sigur.Eu banuiesc ca circuitul oscilator e problema... dar nu stiu cum sa verific !

Link spre comentariu

nu prea ai cum sa verifici decat cu osciloscop... partea buna e ca acolo nu are ce sa se defecteze... decat o conexiune proasta sau deloc.

Aha ..Pai eu nu am vazut sa aiba oscilatorul polaritate si nici condensatorii de 22pf , deci teoretic e totul bine si frumos .
Link spre comentariu

daca ai programat picul cu softul de pe prima pagina pinul picului pe care este ledul ar trebui sa aiba 5vdeci ledul este legat intre +5v(pin8) si gnd

Si normal ca merge intre rezistenta si - . Am si incercat ca sa fiu sigur.

nu trebuie sa se aprinda intre - si rezistenta
Link spre comentariu

Scuze , intre rezistenta si + adica pinul de alimentare pozitiva a microcontrollerului . Sunt obosit , scuze , inca odata .Si pic-ul daca la " verify " da ok , inafara de asta ce test as putea sa ii mai fac sa vad daca sigur e bun ? :)Merge scris/sters/citit/verificat...

Link spre comentariu

Da , e ok cu pinii , dar nimic nu merge.Inca ceva eu cand programez dau write all sau ma rog program all , ar trebui sa incarc si sa programez in flash sau doar in eeprom ???

Link spre comentariu

program all e ok....dar daca nu faci all programul se tine in flash... resursele se tin in eeprom... deci flash.oricum doar cine intra in contact te poate ajuta cu circuitul pentru ca s-au cam epuizat toate cauzele posibile fiind excluse de raspunsurile tale.

Link spre comentariu

Mai am o intrebar epicul meu e 20/p , merge si cu 4Mhz cat am eu si cu 22pf condensatori , nu ? Sau trebuie cu 20mhz ?

Functioneaza si cu 4 MHz. Poate l-ai trimis cu cativa pini in groapa, cand l-ai alimentat la o tensiune mai mare de 5V.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări