Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC16F84A - Ajutor !

pspsuceava

Postări Recomandate

Vizitator Dadus Silviu Mihai

Incearca sa tragi firul de la MCLR direct la 5V si atat, fara switchuri sau altceva. Cand pui montajul in functiune automat se va reseta si picul si o va lua din loc (daca nu sunt si alte erori bineinteles). Ideal ar fi sa pui si o rezistenta si un led direct pe intrarea de 5V a picului, in felul acesta vei sti cand este alimentat.Daca tot ce ti s-a sugerat pana acum nu te ajuta eu zic sa refaci circuitul, cat mai "curat", pui pe un breadboard (nu mai lipesti tu si eviti o groaza de probleme din start) tragi doar cateva fire si programezi PIC-ul. Daca urmezi sfaturile primite cu atentie este imposibil sa nu mearga.Mult succes! :dans:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pspsuceava

27

• sofian

5

• Liviu M

5

• srdjan

5

Top autori în acest subiect

Buna seara :)!

Am refacut complet , acum se aprinde insa foarte fad , ca sa zic asa , si tot se " misca " nu e stabil parca :) .

Vreun sfat ? :) Se vede ca nu e alimentat la cat ar trebui sa fie , atentie intre led si pic e o rezistenta de 330 ohmi .

Oricum , kit mersi mult , mult de tot fara tinenu ajungeam nici pana aici ( si aici ma refer la tot - si cu icprog ce m-ai ajutat , etc ! ) si multumesc si la restul celor care isi dau interesul sa ajute neconditionat :) !

Cat despre sfaturi : Datasheetul l-am citit , normal ca stiu fiecare pin de prima data cand m-am pus sa lucrez ( pin al picului ma refer ) , da am sa folosesc de acum , sablonul ala ! :)

Posted Image

Link spre comentariu

1) condensatorul de filtrare pune-l cat mai aproape de pinii pic-ului (VCC si GND); atentie la polaritate.2) varifica led-ul daca mai e in viata si daca e orientat corespunzator.3) masoara tensiunea (domeniu 20VDC) pe rezistenta singulara si pe rezistenta serie cu led-ul si spune ce valori au.

Link spre comentariu

Daca te referi la condensatorul de 0,1uF , nu are polaritate si la fel si cel de 0,33 pus la "intrare " .Da , am verificat ledul si rezistenta - ambele bune .

Link spre comentariu

Eu aveam senzatia ca la breadboard-urile astea, grupurile de 2x5 gauri de pe margine sunt conectate "local" - cate 5. Am crezut ca de-aia ai grupat ledul, firul portocaliu, firul negru cu rosu si firul albastru deschis (masa, cred) si sugeram sa le grupezi si pe celelalte - cele 2 albastre VDD si rezistenta MCLR - intr-un singur grup de 5 contacte.Da' daca tu masori contactele si ai tensiunea care trebuie, atunci e OK.Daca sunt confuz iti mai explic maine.LE Din poza mi se pare ca ai pus ledul invers. Da' poate e doar o parere, ca nu se vede chiar bine.

Link spre comentariu

masoara pe pini de alimentare a picului ,trebuie sa ai 5vpe pin 4 fata de gnd tot 5v trebuie sa ai

NU am acum aparat de masura decat pentru voltaj si val minima 3 5v deci sta mereu pe - si atat .Si tot ce pot sa spun e ca pe MCLR/Vss/VDD se aude mai tare decat pe restul , ca are un tiuit .
Link spre comentariu

Verificat odata , l-am mai verificat si acuma odata , e bun .

Daca mie-mi raspundeai, n-am contestat ca e bun, mi se parea doar montat invers:cand te uiti "prin el" vezi cele 2 terminale. Cel subtire e anodul. In poza cu led galben, terminalul asta subtire (anodul) pare conectat la masa.Da' cum ziceam si mai sus, in poze nu se vede chiar bine, poate doar mi se pare.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări