Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema statie de lipit cu control magnetic

Postări Recomandate

as avea nevoie de schema electrica a a acestei statii de lipit. e vb de statia fabricata de electromures targu mures. am una care nu ii functioneaza controlul magnetic. nu stiu cum functioneaza si de aia as avea nevoie de o schema.stiu ca e veche....etc....

Link spre comentariu

Nu ai nevoie de nicio schema pentru control magnetic. Asa zisul control magnetic consta intr-un contact electric inchis de catre un magnet metalic care la temperatura de aproximativ 300 grade Celsius i-si pierde proprietatile magnetice si contactul se deschide.La scaderea temperaturii cu cateva zeci de grade, magnetul atrage si ciclul se reia.Restul schemei consta in trafo de retea cu iesire 12V sau 24 V curent alternativ si rezistenta de incalzire a letconului.Temperatura la care magnetul pierde proprietatile magnetice se numeste Punct Curie si difera de la un aliaj la altul, deci nu se poate regla, este fix. Avantajul este al simplitatii constructive si pretului redus. Contactul electric se afla in zona varfului de lipire si ar putea fi ori sudat in pozitia inchis, ori oxidat si nu mai face contact. Daca nu-i dai de cap, revino cu poze sa vedem ce ai acolo.

Link spre comentariu

problema este ca el nu se decupleaza. nu are cine sa ridice acel miez care desface contactul ( intrerupatorul magnetic). cand e rece, varful atrage acel miez si contactul se inchide si rezistenta se incalzeste, dar desi ajunge la temperatura inalta, cand magnetul isi pierde proprietatile, nu e cine sa ridice miezul pentru a se desface contactul.

Link spre comentariu

Am la serviciu o statie cu control magnetic mai veche, s-ar putea sa fie chiar ca a ta, maine o desfac sa vad ce sistem are dar pune si tu o poza cu letconul si componentele lui, sa vad ce putem face.

Link spre comentariu

Letconul respectiv este in principiu o copie chinezeasca dupa Weller. O sa ma uit acasa sa vad cum e sistemul de revenire, dar parca avea aun arc ce impingea contactul mobil in pozitia deschis.Atasez o documentatie de la weller pentru letcon termostatat cu control magnetic al temperaturii. Revenirea in pozitia deschis a contactului se face cu ajutorul unei bucse magnetice.

Link spre comentariu

in fundul virfului trebuie sa ai o pastila cu un numar pe ea.in cazul in care ai inlocuit virful cu unu obisnuit risti sa arzi rezistenta.daca mai ai vechiul virf,poti recupera pastila de la acela.bafta!

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

Salut .am gasit pe olx o astfel de statie noua facuta la electro mures la 150 lei cu doua varfuri de schimb pentru ia tot noi/ va antreb se merita ??este scumpa ?? rezista in timp ?? as cumpara si nu as cumpara astept un sfat de la cineva care stie despre ce este vorba multumesc .

Link spre comentariu

Scumpa....la banii astia gasesti cu control electronic al temperaturii...de la Gordak....net superioara.

http://crazysheep.ro/index.php?route=product/product&path=74&product_id=448

Eu am avut o statie de la electromures si am modificat-o, deoarece se stricase contactorul de la cuplajul magnetic.

I-am scos traful din interior si i-am pus o sursa in comutatie de 24V/2A, i-am pus un montaj electronic cu afisaj si reglaj de temperatura de la userul @DXX si un letcon de Gordak.

Acum o folosesc cu mai multa placere...am control electronic al temperaturii.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări