Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator chitara romanesc

Vizitator dani_rosu5

Postări Recomandate

Vizitator dani_rosu5

buna ziua !cam acum jumatate de an sau mai mult,un vecin de-al meu mi-a dat un amplificator stereo radio progres de 2x40 W cu vreo 8 intrari-doua de chitara cu jack + doua cu mufa cu 5 pini,doua de microfon,una de radio si inca una de magcand l-am primit nu functiona,asa ca l-am dat la un tip sa se uite prin el....a zis ca merge da is devalorizate piesele si nu are rost sa se repare....dupa asta mi-au trebuit ceva mufe jack si eu le-am luat din amp :freaza: (daca tot am zis ca ii fara valoare si ca mi nu imi merge [faza ciudata era ca tipului i-o mers])....dupa asta m-am uitat si eu prin el si prima chestie ce mi-a sarit in ochi erau doi condensatori inveliti in ceva pansament ;i-am "dezvelit" si la unu era desfacut un contact,l-am refacut si ampliful-ca prin minune,functioneaza (chitara bagata prin mufa aia cu 5 pini) acuma faza e ca nu mai stiu cum sa pun la loc jackurile ,si mi-ar trebui o schema-vreau sa fac ampliful sa functioneze ok (schimb condensatorii inveliti si potentiometrele) dupa care o sa construiesc o incinta cu 4 difuri de chitara pt ampul astanu am gasit nicio informatie despre amplificator,nici macar o poza,daca vrei pot sa atasez una sa vedeti despre ce e vorba;in principiu,am nevoie de o schema :Dmerci mult,si scuzati daca nu am postat unde trebuie,is multe topicuri asemanatoare.....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

3

• Den

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Acest amplificator ar trebui reconditionat,schimbare electrolitici si semireglabili in prima faza,la urma reconectarea mufelor pierdute.E destul de multa munca cu el,probabil asta a fost si cauza pentru care a fost declarat un caz pierdut.

Link spre comentariu
Vizitator dani_rosu5

oricum,timp am destul,cand nu am ce face mai pot schimba un condensator sau doiacuma m-am gandit sa vorbesc cu fostul prof de electronica si zilele astea ii dau o vizita,sa vad cu ce imi zice sa incepo sa desfac pcb-urile de pe sasiu si o sa imi fac o lista de piese pt fiecare "sectiune"-o sa le schimb la cate o bucata odata,asa va merge treaba mai usor,si nici nu o sa ma incurc (prea tare)

Link spre comentariu

Inainte de a te apuca de inlocuiri, deseneaza schema fiecarui modul si schema bloc de interconectare intre ele.Amplificatoarele de putere sint de-o parte si alta a trafului de retea, preamplificatorul e linga mufe si corectorul e in fata, linga panoul frontal.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator dani_rosu5

am pus mufele pe panoul frontal si am schimbat condensatorii aia inveliti in hartie cu niste condensatori noi,de aceiasi putere+le-am facut si suport in interioracuma vine alta problema....dupa un anumit timp,tranzistorii finali incep sa puta si curenteaza nitel (dupa ceva timp nu mai au nimic)-ar putea si mai multe cauze: poate is uzati....sau ar putea fi din cauza ca difurile folosite erau de putere mult mai mica ca a ampului? (volumul nu era dat la maxim-nu am vrut sa risc sa testez ampu' pe niste difuri mai calumea pana nu is sigur ca e ok)tranzistorii folositi is 2n3055/5,ce semnifica ultimul 5? am o pereche de 2n3055/1 -daca ii sa ii schimb,ii pot folosi pe aia sau trebuie sa fie perfect identici?si ultima chestie-am gasit doi tranzistori imperecheati,dar nu se mai prea vede marcajul de pe ei,pot sa observ numai ca scrie Sx(posibil un P)7xxx(ii un spatiu liber) iar la coada se termina cu un 20-randul al doilea >793x,deci ceva de genu SP7xxx/x27 793xscuzati de intrebarile mele idioate dar i'a a big noob in chestii d-astea

Link spre comentariu

tranzistorii folositi is 2n3055/5,ce semnifica ultimul 5? am o pereche de 2n3055/1

2N3055/5 are Uce=20V si 2N3055/1 are Uce=30V. Nu recomand sa montezi vreunul din ei in acel amplificator.La ce tensiune se alimenteaza etajul final din amplificator?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări