Vizitator eduard16ro Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 CUM POT ACTIONA PAS CU PAS FARA CALCULATOR AJUTATIMA CU O SCHEMA VA ROG Link spre comentariu
sabinescu2006 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 CUM POT ACTIONA PAS CU PAS FARA CALCULATOR AJUTATIMA CU O SCHEMA VA ROGiti trebuie un driver oarecare compatibil cu motorul care il ai si un generator de impulsuri ca si cel din ...http://www.electronics-lab.com/projects/oscillators_timers/007/index.html Link spre comentariu
glide Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Motoarele pas cu pas sunt de doua feluri unipolare si bipolare trebuie in prima faza sa afli ce fel de motor ai sau ce fel de motor vrei sa controlezi, dupa care sa cauti un driver adegvat pt el, acel driver mai in toate cazurile are 3 intrari care sunt step/direction/mas.....la step trebuie sa aiba impulsuri care cel mai usor le vei genera cu un 555 si vei putea controla frecventa lor cu alte cuvinte viteza cu care motorul se va roti......direction din ce-am citit daca se da la masa se va roti intr-o directie iar daca vei aplica 5V se va roti in directia opusa (aici e pe barba ta ca eu nu-s sigur de asta inca-s la inceput cu driverele pas cu pas) iar masa nu mai trebuie sa spun ce face mai jos e un generator de impusluri cu 555 pt motoarele unipolare un driver ieftin si relativ usor de facut este cel cu ULN2803 o schema care are integrat si 555-ul, mai simplu sau mai ieftin de atat nu se poate pt a creste puterea de comanda poti folosi schema de mai jos care inseriaza pini 2 cate 2 Link spre comentariu
Vizitator eduard16ro Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 multumesc mult pentru raspuns o sa incerc sa-l fac dar daca imi poti vinde un montaj gata facut iti sunt si mai recunoscator Link spre comentariu
Vizitator eduard16ro Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 eventual as cumpara un motor poate 2 de putere mai maricica cu tot cu drivere comanda manuala (fara calculator) la un pret rezonabil . Link spre comentariu
Vizitator buburom Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Vezi ca in schema 2 de la glide la CD4017 pinul 13 si 14 trebuiesc inversati. Clock-ul este pe 14 nu pe 13. Pe 13 este Clock enable. De asemenea 13 (clock enable) trebuie legat la masa nu la +. Probabil din graba nu a observat acest lucru. Link spre comentariu
glide Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 ce mi-a picat la mana pe google primul ala l-am pus, ai dreptate buburom (ca de obicei) trebuie inversati si unul (13) pus la masa nu la plus.....chiar si-n schema unul este o greseala, bine ca nu influenteaza functionarea cu nimic....ledul ala are nevoie de o rezistenta de 470r nu 470k si asta pt 12V ca pt 5V are nevoie doar de 100r (valorile sunt pt un led cu lumina alba pt alte culori mai cresc valorile pt rezistente). oricum a doua schema e cea mai simpla, piesele nu te ajung nici 10 lei deci un pret mai mult decat bun....si se poate realiza usor pe o placute de teste CD4017 Link spre comentariu
SirRoger Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Ca sa nu mai deschid un nou topic expun problema mea aici.Un amic doreste sa-si construiasca un cap divizor pentru o freza. Vrea ca acest cap sa fie actionat cu un MPP cu o unitate de comanda de sine statatoare: el introduce din taste (sau encoder) nr. de pasi (grade,etc...) si MPP-ul sa execute operatiunea. Eventual (chiar ar fi indicat) ca la capat de cursa un intrerupator sa dea comanda pentru urmatoarea divizare. Ne-am hotarat la un MPP de 3Nm, driver de 4,2A si sursa de 36V in comutatie de pe hi-end.ro. Acum intrebarea: imi poate indica cineva o schema (preferabil testata) care sa comande driverul (implicit MPP-ul) cu un PIC si un display LCD?Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
visinica Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 buna este pe forumul de la cnczone .rotary table ,acolo este ce doresti, este functional , si merge , are si lcd , si nui greu de construit , eventual pot sa te ajut cu picu ca mai am 6 bucati pe care am scris hexul Link spre comentariu
cnc_step Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Ca sa nu mai deschid un nou topic expun problema mea aici.Un amic doreste sa-si construiasca un cap divizor pentru o freza. Vrea ca acest cap sa fie actionat cu un MPP cu o unitate de comanda de sine statatoare: el introduce din taste (sau encoder) nr. de pasi (grade,etc...) si MPP-ul sa execute operatiunea. Eventual (chiar ar fi indicat) ca la capat de cursa un intrerupator sa dea comanda pentru urmatoarea divizare. Ne-am hotarat la un MPP de 3Nm, driver de 4,2A si sursa de 36V in comutatie de pe hi-end.ro. Acum intrebarea: imi poate indica cineva o schema (preferabil testata) care sa comande driverul (implicit MPP-ul) cu un PIC si un display LCD?Va multumesc anticipat.Daca vrei am eu gata facute ca cele de pe cnc zone de la steve. Iti trebuie decat driver-ul de motor. pret 250ron Link spre comentariu
Vizitator johnnyc Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Va salut.va rog sa ma scuzati daca scriu unde nu trebuie dar nu am vrut sa deschid un nou topic. problema e aceasi cu a colegului eduard. am nevoie de o schema pt un driver mpp pt un motor cu 4 fire dintr-un copiator sau imprimanta.am gasit pe net schema de mai jos dar am cateva intrebari in legatura cu ea:1. TE555-1 din schema e acelasi cu un NE555N???? daca da, pinul 1 nu ar trebui sa fie conectat la ground iar pinul 8 la VCC???2. din schema, com 78L05 se conecteaza doar la gnd. nu si la cele 4 rezistente. intrebarea este daca pinul 8 se conecteaza doar la gnd sau se conecteaza si la cele 2 rezistente de 2k2 . linia e intrerupta de la 78L05 la gnd iar la pinul 8 la gnd. e continua. aici nu inteleg.3. de unde mi-am cumparat piesele pt acest montaj nu aveau BC547 si am luat BC546A. sunt echivalenti? in datasheet am vazut ca bc546 lucreaza la un voltaj mai mare fata de bc547.va rog sa-mi dati niste sfaturi. va multumesc Link spre comentariu
Vizitator johnnyc Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 nu ma poate ajuta nimeni???? Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 1. Nu sunt la fel , uite ce am gasit despre TE555-1 :"This chip is a project from Talking Electronics. I believe it is a microcontroller that has been programmed by him and hung with the name to imply it is a 555 circuit of some type, it isn't. He is willing to sell it if you are willing to buy."Deci se pare ca este un MICRO sau ceva de genu!3. Da se poate folosi linistit!La restul punctelor nu stiu daca mai este necesar sa iti raspund, de indata ce nu poti procura CI-ul! Link spre comentariu
Vizitator johnnyc Postat Decembrie 27, 2011 Partajează Postat Decembrie 27, 2011 Multumesc pt raspuns dl. Cilibiu si La Multi Ani! Link spre comentariu
Vizitator Aloman_C_V Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Salut. Daca ma poate ajuta cineva, . Trebuie sa realizez o schema pentru comanda unui motor pas cu pas, cu un microcontroler PIC12F675 si un driver L298. am facut eu o schema cu ce am cules de pe internet , nu stiu cat 10 , 20 la suta (daca) din schema este bine. jos in desen este un stabilizator pe care trebuie sa il folosesc si nu stiu nici pe asta unde sa il pun. Nu am nici cunostinte minime in asa ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum