Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandari boxe Buget 1650 Ron

Vizitator AXE81

Postări Recomandate

Vizitator AXE81

Salut tuturor, sunt nou pe acest forum si am citit lucruri interesante cu sfaturi si pareri foarte bune si m-am gandit ca poate primesc si eu o mana de ajutor.

Am cumparat acum 1 luna un Receiver AV Onkyo TX-SR 508 si acum trebuie sa achizitionez si niste boxe in bugetul de 1650 ron. Nu prea ma pricep la boxe si de aceea apelez aici. Tin sa precizez ca ascult muzica de toate genurile, dar mai am si momente cand ma relaxez pe muzica gen " Celine Dion, Whitney Houston, Toni braxton" etc. Doresc, ca sa zic asa, atat fidelitate cat si ceva putere , cu alte cuvinte sa se impace cu AV-ul pe care il detin, sa nu-mi distorsioneze sau sa am surpriza sa le prajesc daca dau peste jumate. Boxele vor fi folosite intr-o camera de cca 42mp.

Oricum acestea sunt modelele la care m-am mai uitat eu, doresc sa vad pareri si completari cu alte boxe incadrate in 1650 ron/Perche

1. http://www.avstore.ro/boxe/magnat-monitor-supreme-1000/

2. http://www.avstore.ro/boxe/magnat-monitor-supreme-2000/

3. http://www.avstore.ro/boxe/monitor-audio-monitor-m4-m4/

VA MULTUMESC!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hugo

6

• Toader

4

• dragon82

3

• VTP

2

Top autori în acest subiect

Vizitator AXE81

Eu va cred, dar deja trece cu mult peste bugetul meu, initial doream ceva pana in 1300 ron, am mai facut un efort de 300 ron, tocmai daia nu vreau sa gresesc in alegerea facuta la sfarsit. Astept recomandari, buget 1650 ron, multumesc

Link spre comentariu

In banii de care spui tu initial eu recomand de multe ori Akai...Desi bag mana-n foc ca unii mi-ar da in cap daca ar vedea ce spun,dar ma mentin si spun Akai la un pret mai jos fata de Yamaha(tine cont ca si cu marci de renume la acesti bani s-a luat teapa,a se vedea topicurile de pe aici,cu Jamo,cu Magnat etc).

Link spre comentariu

Hm... nu am citit specificatiile complete ale receiverului... banuiesc ca impedanta minima este de 6 ohm... deci boxele ar fi bine sa fie cu impendata minim 6.Zici ca-ti plac toate genurile... insa te delectezi si cu voci feminine... pai e indicata o pereche de boxe care sa aiba si mediile ok, nu doar "bass-ul"(vad ca vrei musai boxe de podea). Hm... orice sfat ai primi... in cazul boxelor e musai sa le asculti inainte. Urechea e subiectiva... mai e si ceara din urechi, cat de "urecheat" esti... Dupa cum ti s-a recomandat... Yamaha e ok... insa nu si cele foarte ieftine. NS-777 se gaseste si la 1672 la un magazin renumit. NS-555 e 1300 in acelasi loc si crede ca te-ar multumi si ele. Cei 5 Hz la bass in minus nu ii vei simti prea tare la ascultatul muzicii insa decibelul in minus la SPL s-ar putea sa te deranjeze mai ales ca ai o incapere mare si un receiver destul de slabut. Hm... acum pe ce boxe asculti?

Link spre comentariu
Vizitator AXE81

Este sigilat, nu am boxe, dar din cate am inteles eu Yamaha suna ceva mai metalic, am auzit pareri de genul, ca sunt niste pocnitori si ma refer in cazul celor la 1400 ron (NS-555) ca de 777 nu am baniCe parere aveti de Supreme 2000 de la Magnat?

Link spre comentariu

Hm... pocnitori? Depinde de gusturi. Daca-ti place sunetul VShape... adik(de exemplu) in "winamp" EQ e cu bass-ul si inaltele la maxim iar mediile cat mai jos... pai orice boxa mai echilibrata o sa para o pocnitoare cu sunet metalic. De aceea ziceam ca e musai o auditie pentru a alege o boxa. Hm... parca ti-am zis sa cauti boxe de minim 6 ohm... Sau preferi sa-ti intre in protectie cand dai un pic mai tare? Magnat nu cred ca stiu sa faca boxe pe 4 ohm. Daca vrei musai pe 4 ohm... M-65EX de la Dynavoice sunt niste boxe excelente pentru pretul lor. Si zgomotoase(SPL mare) si bass suficient... plus ceva medii si niste inalte prea stridente pentru unii. In vest sunt preferate de cei cu receivere pentru dinamica lor.Daca vrei ceva sa-ti scoata chitul de la geamuri... incearca Proson Event 10, tot pe 4 ohm.Yamaha face lucruri decente, pentru toate buzunarele. Filtre ok si bine calculate(adik nu vei avea un Vshape nativ din cauza filtrului), incinte bine dimensionate si decent construite... insa depinde de gusturi.Pe 6-8 ohm oferta e mai limitata... Yamaha, Wharfedale, Monitor Audio... Pentru ca ai o camera asa de mare cred ca e bine sa ai doua difuzoare woofer pe boxa pentru un SPL mai bun, si cred ca ar fi ok sa aiba un minim 16 cm diametru(in general cu cat e mai mare cu atat e mai mare impactul bassului). Daca o sa le ai foarte departate si bass-ul va fi mare(ca diametru)... e musai sa existe si un difuzor dedicat mediilor... altfel e posibil sa iesi usor din "sfera" mediilor.Hm... in general o boxa buna e mai scumpa de cateva ori fata de un amplificator...Inteles ca e sigilat receiverul... pana acum la ce ai ascultat? Sau ce boxe/sisteme ai ca referinta?

Link spre comentariu
Vizitator AXE81

man, Av-ul in specificatiile lui scrie exact asa 4-16 Ohm , stabil (cred) in 6 ohm .....deci daca iau boxe ce au in descriere 4-16 ohm imi intra in protectie av-ul ?

Link spre comentariu
Vizitator AXE81

Am inceput cu o combina Sony RX 99, apoi cu un Philips FW-c85 (Woox) iar in ultima faza cu un sistem z5500 pe care l-am vandut ( nu sunt expert si nu pot spune ca am avut scule la viata mea, am 23 de ani si deja m-am saturat de bubuiala, vreau ceva care sa sune frumos, sa imi faca placere sa ascult si la cel mai mic volum dar si la cel mai mare, vreau ca in bugetul asta sa imbin cate putin din fiecare adica si din fidelitate dar si din putere) acum la bugetul asta incerc si eu marea cu sarea, daia astept pareri si indrumari, vad ca multi de pe aici prefera Yamaha, hm.....oare chiar Yamaha este de mine? incep sa ma gandesc, pana acum evitam boxele de la Yamaha din cauza parerilor asa zisilor cunoscatori....

Link spre comentariu

Nu e vorba de asa zisii cunoscatori... dupa cum am mai zis... urechea e subiectiva.Unii prefera bass-ul, altii inaltele... mai putini mediile... si foarte putini un sunet cat mai liniar. Adik sa ai si un amplificator cu corectiile pe 0 si boxe cu sunet cat mai liniar(monitor).Z5500 avea ... bubuiala insa cea mai mare problema a lui(si a sistemelor subwoofer-sateliti) era faptul ca nu era liniar... nu prea se integra sunetul de la sateliti cu cel de la sub, parca lipsea ceva. Trecand la boxe fullrange o sa scapi in parte de gaura asta... insa depinde foarte mult cum e construita boxa, cum e gandita sa sune. Daca e axata pe bass, pe inalte, daca e un V(gen loudness) ... sau daca e mai apropiata de liniaritate(cele mai rare... in general oamenii prefera corectiile, deci si o boxa "colorata").

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări