Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme pramplificator universal

Vizitator apasaciu

Postări Recomandate

Vizitator apasaciu

daca merge cum ai spus tu ar fi varianta ideala :d maine dimineata incerc sa ii pun alimentare la mic si daca merge imi ghearele prin statie .. sa vedem daca ma prind pe unde ar fi treaba cu iesirea din preamp. Oricum am inteles ideea ceea ce este cel mai bine :d ms mult ! :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

11

• miron1947

10

• Relav

2

• junior

1

Top autori în acest subiect

Vizitator apasaciu

salutare !

Revin cu o alta idee .Am gasit in casa un microfon stereo Grundig gcms332.

Problema este ca si asta are nevoie de alimentare (20-27 v) din ce am citit . O sa pun mai jos tot ce am putu aduna ca date de pe niste forumuri nemtesti si va rog sa imi spuneti si mie cum pot sa il adaptez pentru a-l folosi cu placa de sunet de pe comp .

NU stiu cat de ok ar fi ca si frecvente 60-18000Hz .

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Specificatii :

Power type and voltage powered by external power supply or a main unit. / 20 Volt

The micro-a FET 2SK30A. Stereo condenser microphone, cardioid.

Frequency response curve after time: ± 3dB (pressure gradient) field, no load ¬

Sensitivity at 1kHz: 0.95 mV / μbar (at 20V) level difference: 2dB Impedance 1k ohm, 4.5-20V at max. 1.4 mA.

Cable of 2.5 m with a common 6-pin DIN plug

Posted Image

Asa sunt conectate firele la mufa si mai este si cablul de masa sau impamantare care vine la tabla mufei .

Din ce am reusit sa traduc cu google de la nemti se pare ca pinul 8 (firele albe) ar fi de alimentare cu + .

Cum am vazut ca cele verzi sunt separate as trage concluzia ca acelea ar fi de semnal .

Dar pt ce sunt cele maro ?

Daca se poate folosi la calculator cum ar trebui sa il alimentez ? Multumesc anticipat pentru ajutor .

Link spre comentariu
Vizitator apasaciu

@miron1947 -Multumesc . Am incercat asa si am reusit ceva . :freaza: Am alimentat cu o baterie de 9v mic-ul pe alb , semnal trecut printr-un condensator de 10uf-16v , maro +masa la baterie (-) . Rezultat promitator - se aude dar f incet . Trebuie sa il tin langa gura :( si sa vb tare . Am incercat cu un alimentator universal sa ii dau 12V dar imediat ia un brum groaznic . Ma gandesc ca trebuie sa ii dau mai mult voltaj poate se aude mai tare mai ales ca la specificatii scrie 20v la alimentare . Problema e ca nu inteleg de ce cand pun alimentatorul ala se aude brumul ala groaznic . Trebuie filtrata cumva alimentarea ? Sau trebuie un altfel de alimentator ? :jytuiyu pe baterie nu are brumul ala groaznic .

Link spre comentariu
Vizitator apasaciu

am inteles. O singura intrebare ... daca as baga pe acest montaj 20 v sau cam asa , r1 si r2 ce valori ar trebui sa aiba ? Si "bc"" ce reprezinta ? Si scuze ca sunt atat de insistent dar din pacate cunostintele mele de electronica se rezuma la google si forumuri :(

Link spre comentariu

daca as baga pe acest montaj 20 v

Aveti nevoie de minim 24V cc, pentru ca filtrarea sa functioneze, deci divizorul R1/R2, trebuie sa asigure la intersectie 20,7V, pentru a calcula valoarea, trebuie intai stiut ce tensiune are sursa.

"bc"" ce reprezinta ?(

Un tranzistor BC NPN care suporta curentul sarcinii, in cazul Dvs. poate fi BC107, BC547.
Link spre comentariu
Vizitator apasaciu

Am gasit intr-un magnetofon vechi un transformator . Scrie pe el 16,5 v 8 A pe 2 infasurari . Are atasata si o placuta cu niste condesatori si mai multe piese . L-am alimentat si am masurat tensiunile pe iesirile de pe placa . Pe una avea in jur de 48 v , pe alta 20 v si pe una 16 . Dar abandonasem sa il folosesc pentru ca in timp ce ma il masuram alimentat ma uitam cum scade tensiunea de pe el . Incepuse sa scada usor usor pana a ajuns chiar sub 10 v unde inainte dadea 16,5 . :( Si nu stiu de ce ca ma gandeam sa il folosesc pe acela . Are vreun rost sa ridic schema placutei si sa o pun aici poate imi spuneti daca poate fi de folos ? Simt ca sunt aproape de un rezultat bun :d

Link spre comentariu
Vizitator apasaciu

Am "scos " un fel de schema .. cat m-am priceput . Am atasat si pozele si am scris si firele unde vin . Sper sa fie ok . Scuze de intarziere .

Traf + montaj

Posted Image

Spate montaj

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Scuze de atatea edit-uri dar le-am incurcat .

La 4 cred ca este masa .

Daca masor intre 4 si 8 am 51,2 - 51.3 V

4 si 6 am 25,5 - 25, 6 V

4 si 5 am tot 25,5 - 25,6 V

4 si 7 am 27,1 - 27,2 - 27,3 V .

Cam asta e tot ce pot spune .

Link spre comentariu
Vizitator apasaciu

multumesc mult . Ultima intrebare si dupa aia trec la treaba . Condensatorii la ce voltaj sa fie ? Si tranzistorul in ce pozitie se monteaza ? Multumesc .

Link spre comentariu

multumesc mult . Ultima intrebare si dupa aia trec la treaba . Condensatorii la ce voltaj sa fie ?

Minim 25V

tranzistorul in ce pozitie se monteaza ?

Depinde de tranzistor(capsula).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări