miron1947 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 am scos si ultimele drivere de la placa si degeaba . Daca alte dispozitive functioneaza pe audio(line in si line out), nu este o problema de driver, vedeti daca nu cumva jack-ul nu intra suficient in placa.Mai puteti incerca sa umeziti jack-ul cu alcool izopropilic sau spray de contacte si sa-l introduceti/scoateti de cateva ori pentru a curata eventuala depunere de pe contactele interne. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Ca sa fie sigur ca nu este o problema mecanica, contact imperfect cu mufa se poate introduce acolo un jack cu firele libere apoi se debifeaza casuta de mute de la microfon ca sa se activeze apoi cu un multimetru se masoara tensiunea ce iese pe acele fire, ( microfonul nu are cum sa functioneze fara alimentare ) asadar ceva tensiune va trebui sa cada pe acele cabluri daca nu vine nimic atunci este problema interna in placa. Link spre comentariu
Vizitator apasaciu Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 @miron si marian - ma apuc de strans bani pt behringer si intre timp incerc si ce ati spus voi .Multumesc de idei intotdeauna mi-a placut genul asta de forumuri ... eu eram f activ pe clubopel si mi se parea foarte tare sa pot ajuta alti membri din experienta .Multumesc inca o data si cred ca oricum ma apuc de citit si ceva din materialele care le puneti voi pe forum . E pacat sa ajungi sa te uiti la niste piese si sa nu intelegi ce e acolo desi un minim ar trebui sa il avem toti . Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Este tot un realtek (hd-cica) dar din pacate se pare ca preampul din placa pt mic este f slab .Nu cumva are si intrari front, daca da, trebuie selectata intrarea de mic pentru inregistrare, front sau rear, la mine asa este.[attachment=0]untitled.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator apasaciu Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 da.. la mine arata altfel managerul .. dar .. e vreo diferenta intre front si back ? am citit in manual o chestie ... daca vrei pe front ac'97 si nu hd se da disable la front autodetection ... cica daca ai ac'97 panel . la ce se refera ? ca nu inteleg diferenta intre ac'97 si hd :( oare daca as conecta mic-ul direct pe placa pe pinii de front mic si as da disable la front autodetection ar fi vreo difrenta ? Link spre comentariu
Marian Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Este vorba despre 2 codecuri audio, AC97 ( pe asta il aveam si eu la o placa mai veche ) si HD ( High definition ), tu alegi pe care sa il redea sistemul, personal as alege AC97 cu HD-ul se pot intampina si probleme de compatibilitate si oricum diferenta in auditie nu este chiar asa de mare deci mare lucru nu pierzi ca depinde si de ce amplif comanda. Link spre comentariu
Vizitator apasaciu Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 bun .. si eu as vrea sa aleg ac'97 dar cum fac asta ? sa inteleg ca daca debifez autodetection pe front si pun pe iesirea de casti statia , si pe mic mic-ul va merge codecul pe ac'97 si nu hd ? Link spre comentariu
Vizitator apasaciu Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Doooooaaamneeee !!! noroc cu forumul asta .... cred ca am gasit in tampenia mea de ce nu merge monajul ala .. am gasit pe forum un link pe un site frantuzesc care trata oarecum aceeasi problema de electret si preamplif ... si am citit ceva legat si de ce spuneati voi mai sus cu tensiunea care o da placa de sunet. Eu am facut o prostie mare . Pe mufa mama de iesire a montajului catre placa de sunet am unit cei 2 pini de la canale nestiind ca acolo e un singur canal de semnal si pe celalalt pin este curent . Din ce am prins eu cred ca brumul respectiv vine de la asta ? mai ales ca bagam si 12 V cred ca am fost norocos ca nu am ars nimic pana acum maine cand termin treaba voi incerca si varianta asta . sper sa ii fi dat de cap . Oricum greseala mea e ca nu v-am aratat si ce am facut dupa montaj (adica mufe si fire) . Dar asa invata omul ce nu imi dau seama din toata tarasenia asta pana acum este cum gasesc polaritatea condensatorului de 470nf. Ma gandeam sa il pun la 12 v si dupa sa masor cu ap. de masura si cand nu arata cu - ar putea insemna ca am nimerit + la + si - la - . Daca am scris vreo tampenie va rog sa ma corectati . Multumesc. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Nu asta este problema/cauza, pe cablul de la majoritatea microfoanelor sunt doar 2 fire, masa si semnal, intre semnalul audio si alimentare trebuie sa se faca separare cu condensator insa asta se face direct pe placa de sunet, astfel ca la microfon merge pe acelasi fir atat semnalul audio cat si alimentarea, dar un condensator separa una de alta pe placa, asadar nu scurtcircuitarea celor 2 pini este cauza, se poate sa fi conectat din greseala altceva si astfel sa fii defectat etajul de preamplificare, incearca sa vezi daca ai tensiune pe linia de la microfon, activeaza-l din PC apoi masoara cu multimetrul intre masa si canalul de microfon.Iar despre acel condensator, pai la 470n ( 0,47 uF ) nu prea vei avea ce sa masori pe el, nu va fi suficienta energie inmagazinata ca sa poti masura, insa nici nu este nevoie, condensatoarele de acest fel sunt nepolarizate astfel ca nu ai stres de pozitia referitoare la polaritate cand il montezi, functioneaza la fel in ambele directii. Link spre comentariu
Vizitator apasaciu Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 @ marian - am masurat iesirea pe placa de sunet si am 2,5 v pe ambele canale . Din ce am gasit pe sit-ul frantuzesc ar trebui sa am pe varful mufei semnal audio , pe mijloc 5v si masa in spate . Eu am bagat un cablu si am masurat pe el . Dar tin se mentionez ca placa merge , adica microfonul se aude cu +30db dar destul de incet ca volum . Ma apuc iar de montajul de preamp sa vad ce si cum , si de data asta pun si poza cu legaturile sa vedem daca gresesc eu ceva . Scuze de stress dar nu mai rezist , ma chinui cu problema asta de cateva luni si nici nu am bani de mic-ul ala smecher acum . Multumesc pt lamurirea legata de condensator - de-aia nu se simtea nici o diferenta oricum il puneam L.E. iata ultima varianta cu fire cu tot .. o sa o si incerc sa vedem stiu ca arata ca dracu' dar sper sa mearga ca o cosmetizez dupa Uploaded with ImageShack.us Link spre comentariu
Marian Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 AI aceeasi tensiune pe ambele canale deoarece sunt cel mai probabil unite intre ele pe placa direct, daca pui multimetrul pe ohm si masori cele 2 canale intre ele ar trebui sa iti dea in scurt, deoarece ti-am zis, marea majoritate a microfoanelor desi jack-ul este stereo de la el nu pleaca decat 2 fire, microfoanele sunt atat de mult miniaturizate incat nu ar mai fi loc de separare in ei, si nici nu este nevoie devreme ce asta se poate face la fel de bine pe placa.Este bine ca ai tensiune pe acea iesire, inseamna ca defectiunea este in partea de preamplificare sau ca preampul este pur si simplu slab, daca este asa atunci cu preamplificator suplimentar se poate rezolva ( desi se poate sa ai totusi zgomot neplacut pe fundal ), daca insa exista un defect pe placa atunci nu vad ce ar putea inbunatati un preamplificator suplimentar, se poate ca pe undeva semnalul audio sa fie obturat, sa nu treaca si atunci nu vei obtine rezultate prea bune, ar mai fi de umblat pe placa totusi dar asta numai daca stii ce sa cauti si unde, daca nu atunci cel mai simplu este sa achizitionezi o placa noua de sunet nu e deloc scumpa si nici nu ai nevoie de ceva hi-end. Link spre comentariu
Vizitator apasaciu Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 @ marian - am inteles ideea . Abandonez si cu preampul .. am incercat iar , verificat tot , nu merge . Fara mic nu baga nici un brum . Cand bag micul fara 12V apare un brum mic , iar cand pui 12V pe rezistenta aia s-a terminat povestea . Baraie ca naiba . Deja nu mai rezist ori placa de sunet ori microfon din acela si gata . Multumesc mult de rabdare si ajutor . Macar unele chestii am mai invatat cu okazia asta Link spre comentariu
Marian Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Poti incerca si altfel, un soi de improvizatie, daca canalul de Line In functioneaza ok atunci poti incerca o improvizatie, faci totusi acel preamplificator si-l conectezi la microfon apoi il testezi si reglezi cu iesirea din preamplificator conectata la un amplificator audio de care gasesti ( poti chiar improviza unul daca nu ai ), si cand ai rezolvat testele si esti multumit de cum se aude conectezi iesirea din preamplificator la Line In pe placa de sunet, preamplificatorul va transmite catre placa de sunet prin acel Line In semnal audio care va fi interpretat ca orice alt semnal si astfel scapi de cheltuiala. Link spre comentariu
Vizitator apasaciu Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 buna idee ! dar ..o curiozitate .. am o statie Luxman l3 (mai veche). Am incercat cu mic-ul pus pe phono si nu se aude nimic .Daca ating capsula se aude un fasait deci il simte . Am bagat mic-ul la phono . Iata specificatiile statiei : Uploaded with ImageShack.us Input sensitivity and impedance - phono -2,5 mv 50kohms Signal to noise ratio (input-short-circuit) - (ce o fi asta nu stiu) - phono - better then 84db (IHF-A weighted 10mv). Ma gandeam poate mergea pe statie dar nu stiu cum sa scot dupa aia sa bag pe line in comp dar sa si aud compul in statie ca o folosesc ca sistem audio . Link spre comentariu
Marian Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Sa vedem daca am inteles eu bine:D-Ai conectat microfonul la intrarea de phono de la acea statie si nu merge, ( problema ar putea fi cauzata de faptul ca acea intrare nu este adaptata pentru microfoane tip condenser adica ii lipseste alimentarea pe linia de canal de la microfon, daca asta este cazul s-a postat deja aici prin prima pagina rezolvarea.-Doresti ca microfonul sa fie conectat la statie si din ea sa mearga la Line In in calculator apoi sa audiezi semnalul de la calculator tot prin statie ( sau cel putin asta am inteles eu, daca e gresit te rog corecteaza-ma ), daca insa este asa atunci dupa ce rezolvi problema cu functionarea microfonului pe statie trebuie sa separi preamplificatorul la care este conectat microfonul de etajul de amplificare si iesirea din el sa o scoti cu un cablu care printr-un jack sa intre in Line In, restul ramanand la fel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum