Vizitator apasaciu Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Salutare ! Incep prin a spune ca sunt incepator si sper sa nu radeti prea tare de mine . Iata problema mea : am un microfon de casti (electret) de la niste casti plantronics de care am fost foarte multumit ca si calitate . Cu placa veche de sunet (un realtek onboard ) inregistram voce si chitara cu mic-ul pus la distanta de 60-80 cm si se auzea foarte bine . Schimband calculatorul am schimbat automat si placa de sunet . Este tot un realtek (hd-cica) dar din pacate se pare ca preampul din placa pt mic este f slab . De-abia se aude ceva . Cum nu vroiam sa renunt la acest microfon si nu vreau sa ma risc sa cumpar o placa de sunet si sa patesc la fel am incercat varianta unui preamp pus pe mic inainte de placa de sunet. Am cumparat un kit K1803 (preamp universal mono) . Voi atasa schema lui si o poza a montajului asamblat de mine (poate vedeti ceva gresit ). Specifications * power supply: 10-30VDC / 10mA * output impedance: 1Kohm * adjustable output level: max. 40dB * frequency range: 20Hz to 20kHz ± 3dB * max. input signal: 40mV * PCB dimensions: 30 x 44mm / 1.2 x 1.7" [ Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Iata ce am facut eu : Uploaded with ImageShack.us Montajul l-am alimentat cu un ac/dc adaptor din acela cu mai multe tensiuni .L-am pus pe 12 V . Daca conectez preampul la intrarea de mic de la placa de sunet este liniste . NU se aude nici un brum . In momentul in care bag mufa mic-ul se aude un brum puternic , si alte zgomote dar microfonul nu . Microfonul este bun - testat. Am citit ceva pe net ca ar trebui sa alimentez mic-ul . Nu inteleg de ce pentru ca din ce am citit eu electretul este de fapt un microfon care nu are nevoie de alimentare . Ma puteti ajuta va rog cu idei ? ca deja ma depaseste complet situatia. Multumesc anticipat . Link spre comentariu
Relav Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Microfonul cu electret este de fapt un microfon tip condensator si trebuie alimentat. http://scheme.dring.ro/wp-content/schem ... ectret.gif Link spre comentariu
junior Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Intradevar , microfonul electret are nevoie de alimentare externa .Foarte usor o poti realiza cu un rezistor de circa 10K si un LED verde ( evntual alb ) ca in figura : Link spre comentariu
Vizitator apasaciu Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 multumesc de raspunsuri .. nu vreau sa radeti .. dar schemele voastre sunt doar pentru alimentarea mic-ului ? ca sunt mai complicate decat montajul facut de mine iata ce am gasit eu ca raspuns dat de producatorul kitului : Uploaded with ImageShack.us am incercat sa fac exact ce zice acolo . Va rog sa imi spuneti daca este corecta sau nu schema si va voi spune ce am incercat pe baza ei si ce a iesit si va rog inca o data sa nu radeti dar am foarte putine cunostinte in domeniu (google only). Bun ..revin eu cu ce incercari am facut .. am pus condensatorul si rezistenta ca in schema de mai sus ... alimentarea am luat-o de pe montaj 12+ . Fara sa introduc ceva ca semnal (mic-ul scos) doar cum intra curentul in condensator aveam un zgomot foarte mare de fond ). Daca introduceam mic-ul intr-adevar se auzea si ceva semnal de la el dar zgomotul de fond era f mare . Am incercat alta varianta . (nu stiu cat de ok e acel alimentator universal oricum) . Am lasat montajul alimentat la 12 v si am mai pus un alimentator (de switch cred) de 5+ pe mic conform aceleiasi scheme . in mom in care puneam 5 v pe condensator bazaia dar unind masele se facea liniste . Am zis ca e un pas bun . Am pus un alt electret cu fire de 3-4 cm direct pe montaj si am observat ca se auzea acceptabil , dar ci ceva zgmot de fond . Daca pun electretul care vreau sa il folosesc cu cablu de vreo 1 - 1/2 m zgomotul de fond este mult mai mare , aproape egal cu semnalul . Cat de gresit este ceea ce am facut ? Si inca o problema .. condensatorul de 470nf cum ma prind care este plusul lui ? nu sunt sigur ca l-am identificat corect si nici nu am vazut vreo diferenta daca il pun invers in montaj . Iar cu alimentarea cum pot scapa de 2 surse de alimentare ? mi se pare un pic ciudat . Initial incercasem sa iau cei 12v pt preamplif de la sursa compului dar lua nista paraziti groaznici si am renuntat . Link spre comentariu
Relav Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Da , schema e buna. Cu o rezistenta ai rezolvat problema. Va functiona. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Eu zic ca ar trebui totusi sa mearga microfonul si fara preamplif, majoritatea placilor de sunet sunt adaptate pentru microfoane electret, la multi amici care mi s-au plans de asta problema de fapt s-a rezolvat din setarile placii de sunet, are ecranul acela de volum care se deschide cu dublu click pe iconita de dif din taskbar o setare tip avansat, activeaz-o pe aceea apoi intra la microfon/avansat si acolo bifeaza casuta mic 1 db bost, si ar trebui sa mearga fara preamplif. Link spre comentariu
Vizitator apasaciu Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 @ marian - am incercat tot ce e posibil ..cu boost +30db (la win7) se aude mai incet decat se auzea cu placa veche fara boost ca as nu mai zic ca se aude un fasait groaznic. Si sunt sigur ca e de la placa de sunet ... am incercat si cu win xp (cum foloseam inainte) si la fel se aude . As cumpara o placa de sunet dar nu stiu daca nu ma voi lovi de aceeasi problema .Ma gandeam la un audigy2 dar am vazut ca toti se plangeau de combinatia cu win7 . Link spre comentariu
Marian Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 problema nu cred sa fie sin OS, inteleg ca la vista/7 sunt unele probleme de compatibilitate cu anumite programe/drivere totusi nu asta e cauza, si schimbandu-le nu te va ajuta, daca spui ca micul acela a mers pe alta placa si la asta chiar si cu boost-ul ala nu vrea atunci e placa si ma indoiesc ca pana si cu preamplif sunetul va fi tocmai placut.mai sigur esti sa iei o placa noua, si nu este nevoie de ceva cu pretentii, eu am un galaxy care isi face treaba mai mult decat ok din orice punct de vedere. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 sunt sigur ca e de la placa de sunetDar microfonul pe alt PC, functioneaza corect? Link spre comentariu
Vizitator apasaciu Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 @ marian - este posibil sa ai dreptate .. acuma oricum eram curios daca merge sau nu .. mai ales ca am deja am facut treaba asta .. si stii cum este .. te enerveaza ca nu merge .. si cel mai nasol e cand nici nu te pricepi .. cum e cazul meu .. @miron - da ... merge f bine .. fata de un electret ordinar de casti se aude un pic mai incet dar f bine calitativ .. si cu placa cealalta de sunet onboard se auzea exceptional Link spre comentariu
Marian Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 sunt sigur ca e de la placa de sunetDar microfonul pe alt PC, functioneaza corect?Nu are legatura, devreme ce acelasi mic a mers la placa precedenta nu gasesc nici un motiv pentru care la asta nu ar merge, problema pe placa poate fi si din driver, eventual cauta pe net un driver pentru placa ce o ai acum si instaleaza-l, daca nu va merge atunci nu ai ce-i face, ori preampul este slab ori asa cum se mai intampla uneori s-a strecurat un mic defect din fabricatie ( cum ar fi lipsa alimentarii micului ), daca microfonul nu primeste tensiune nu va functiona. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Nu are legatura, devreme ce acelasi mic a mers la placa precedenta nu gasesc nici un motiv pentru care la asta nu ar mergeUnele dispozitive se mai si strica. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 probabilitatea este destul de mica, acest tip de mic este destul de bine protejat si eventual daca nu este strivit mai mult sau mai putin accidental sau sa se umble in el nu prea vad cum s-ar strica deoarece primeste tensiune destul de mica. Link spre comentariu
Vizitator apasaciu Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 @ miron - am scos si ultimele drivere de la placa si degeaba . Ma mai gandeam la altceva . Am citit un raspuns la intrebarea cuiva pe un forum romanesc care vroia sa iregistreze ceva , si i s-a spus sa ia un mic de la behringer , pe usb , si ar scapa de problema asta cu preampuri si mic-uri . Ideea e ca mie nu imi trebuie un mic directional gen de voce , imi trebuie unul de pus pe masa care sa prinda si vocea si chitara cu facea prostia asta de electret ca bine facea . Dar , evident , nefiind priceput la chestii de genul asta nu stiu ce tip de mic e acela . O sa bag mai jos specificatiile poate va prindeti voi si rezolv asa . http://www.behringer.com/EN/Products/C-1U.aspx Link spre comentariu
Marian Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Exceptionally flat frequency response and ultra-high sound resolution perfect for voice, acoustic instruments, etc.Asadar merge la fel de bine si pentru inregistrare de voce si instrumente, si mi s-ar parea normal sa mearga devreme ce este tot un mic tip condenser, asadar daca ai acces la un asemenea dispozitiv este chiar recomandabil. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum