figher_ionut Postat Martie 11, 2011 Autor Partajează Postat Martie 11, 2011 Gata mam bibilit pana am terminat cablajul. Va rog pe voi cei avansati in limita timpului pe care il aveti sa imi dati niste sfaturi si sa ma atentionati la greseli. Trasele cu galbeni sunt jumperi. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Voi evita sa mai fac observatii din motiv ca probabil iarasi voi fi admonestat insa trebuie sa apreciez un pas important inainte, este o diferenta evidenta intre primul si acesta, felicitari perseverenta de multe ori face diferenta. Link spre comentariu
figher_ionut Postat Martie 12, 2011 Autor Partajează Postat Martie 12, 2011 Deci ma poate ajuta cineva in legatura cu posibilele greseli? Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Este prima varianta... nu te astepta sa iasa perfect "din prima".Citeva idei...1 - condensatoarele de 330pF se pot monta direct intre baza si colectorul prefinalilor.2 - mutind rezistenta de 47K putin spre stinga nu mai ai nevoie de strapul A, traseul B trecind printre terminalele rezistentei.3 - mutind semireglabilul de bias mai ai nevoie numai de strapul S care se conecteaza la linia OUTPUT, dar se poate scapa si de el daca duci traseul B printre terminalele rezistentei de 10R din filtrul Bucherot.Ia o foaie cu patratele si deseneaza dispunerea componentelor, chiar daca (pentru inceput) nu respecti exact dimensiunea reala, dar iti formezi o "imagine" a traseelor mai judicios amplasate.Daca vrei rezultate, trebuie sa muncesti mai mult. Link spre comentariu
figher_ionut Postat Martie 12, 2011 Autor Partajează Postat Martie 12, 2011 Remus dar pe schema condensatorii de 330 pF sunt pusi in serie cu rezistenta aceia nu sunt pusi direct pe c-b de la prefinal.Acuma nu stiu exact cum e corect pt ca la alte scheme am vazut asa cum ai spus tu. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Tot acelasi rol au - previn autooscilatia etajului final al amplificatorului. Link spre comentariu
figher_ionut Postat Martie 13, 2011 Autor Partajează Postat Martie 13, 2011 Am modificat cablajul dupa sugestiile tale remus,intrdevar ideea ta a fost geniala in legatura cu mutarea semireglabilului,dar totusi arata mai bine asa pe mijloc. Alte idei si sugestii sunt binevente!!! Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Continuam cu greselile:- iti lipseste legatura dintre colectorul primului tranzistor din diferential si baza pilotului.- iti lipseste legatura dintre colectorul pilotului si rezistenta de 100R ce duce la baza prefinalului de la plus.- ai un traseu in plus care scurtcircuiteaza baza superdiodei cu colectorul pilotului.- puntea de linga superdioda dispare.- muta locul unde 100uF + 680nF din bucla de reactie se inchide la masa mai in stinga si in locul lor aduci 47K + 220pF care sint in paralel cu intrarea, astfel ca acest grup sa se puna la masa cit mai aproape de intrare.- traseul dintre mufa de intrare si 4,7uF este intrerupt si iti va da de lucru daca aplici metoda de realizare a cablajului prin transfer de toner. Link spre comentariu
figher_ionut Postat Iulie 11, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2011 Buna ziua tuturor. Va multumesc ca ma-ti ajutat cu ultimul cablaj si in special ii multumesc lui remus pt ca a avut rabdare cu mine. Am mai facut un cablaj si daca cineva poate in limita timpului sau sa arunce o privire sa imi zica daca e ok si sa se uite putin peste el sa vada daca nu cumva am facut vreo greseala ii voi fi recunoscator. Eu m-am uitat de douo ori peste el dar poate am omis ceva. Atasez schema si cabalaju facut de mine. Link spre comentariu
figher_ionut Postat Iulie 11, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2011 ???????????????????????????????????? Link spre comentariu
figher_ionut Postat Iulie 12, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2011 Se ofera cineva sa ma ajute va rog frumos. Link spre comentariu
figher_ionut Postat Iulie 13, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2011 Cine poate sa imi spuna si mie cum functioneaza o protectie pentru boxe si sa imi recomande o schema care sar potrivi cu schema etajului final de mai sus? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum