Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bistabil cu 12f675 sau 629 - ajutor

elcomar

Postări Recomandate

ultimul atasament pot sa-l vad multumesc :)

Poti sa mai modifici putin programul sa faca asta:

1. Sa zicem ca este in pozitia off (adica releul nu este cuplat)

2. La o simpla apasare a push-ului, ledul verde care simbolizeaza cuplarea releului sa inceapa sa clipeasca (de preferabil intr-un ritm crescad spre rapid cu final continuu/daca se poate) DAR releul sa cupleze abia dupa 15 secunde.

3. In momentul in care releul va fi cuplat, ledul verde sa se stinga si sa ramana asa.

4. La alta apasare simpla a push-ului, releul sa decupleze iar ledul rosu care simbolizeaza decuplat sa clipeasca pana la o noua apasare a pus-ului care va avea ca urmare ciclul incepand de la punctul 2 la 4.

cam atat si multam mult

Vezi hex-ul din atasament!
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elcomar

22

• francezu

11

• MariusTehnik

1

• nooob64

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

poti sa mai modifici putin ultimul soft la punctul 3?

3. In momentul in care releul va fi cuplat, ledul verde sa se stinga si sa ramana asa. dar sa se aprinda ledul rosu

si as mai vrea o varianta de soft cu inca un buton push: adica cel existent sa activeze releul iar inca unul pe pinul 7 liber al integratului sa dezactiveze cand este dat la masa (daca se poate)

in rest totul sa ramana la fel

Link spre comentariu

@elcomar vezi atasament!

si as mai vrea o varianta de soft cu inca un buton push: adica cel existent sa activeze releul iar inca unul pe pinul 7 liber al integratului sa dezactiveze cand este dat la masa (daca se poate)

Pai acelasi buton, dezactiveaza releul la a doua apasare; vrei bistabil Set-Reset cu intrari diferite ?
Link spre comentariu

l-am facut pe acesta cu o singura intrare (activezi si dezactivezi de la acelasi buton) dar vreau si o varianta de soft cu 2 intrari: una de activat si alta de dezactivat daca se poate / am vazut ca mai are o intrare libera.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

ma mai poate ajuta cineva cu urmatoarea modificare a soft-ului?1. apesi push-ul, releul se va cupla si var ramane cuplat 20 minute dupa care se va decupla indiferent cat tin apasat pe push.2. daca apas iar push-ul dupa 10 secunde de la prima apasare (punctul 1), releul sa se dezactiveze (anuleaza comanda de la punctul 1.) 3. cilul sa se repete daca reiau operatia de la punctul 1.4. daca tin push-ul apasat sa nu oscileze dintr-o stare in alta.Am uitat sa spun ca trebuie sa fie pentru varianta cu un singur push.multumesc mult

Link spre comentariu

ma mai poate ajuta cineva cu urmatoarea modificare a soft-ului?1. apesi push-ul, releul se va cupla si var ramane cuplat 20 minute dupa care se va decupla indiferent cat tin apasat pe push.2. daca apas iar push-ul dupa 10 secunde de la prima apasare (punctul 1), releul sa se dezactiveze (anuleaza comanda de la punctul 1.) 3. cilul sa se repete daca reiau operatia de la punctul 1.4. daca tin push-ul apasat sa nu oscileze dintr-o stare in alta.Am uitat sa spun ca trebuie sa fie pentru varianta cu un singur push.multumesc mult

Am rescris soft-ul, conform cu cele de mai sus. Led-ul rosu clipeste in starea off; cel verde clipeste in primele 10 sec. de la activarea temporizarii, apoi ramane aprins.

monostabil.hex.txt

monostabil.mbas.txt

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări