Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

quart 9mhz

Vizitator yo2med

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marele Savant

1

• vio2007

1

• Toni Marginean

1

• yo8rqp

1

Top autori în acest subiect

Ma poate ajuta cineva cu un cuart de 9Mhz? Pentru BFO la un transceiver.Bineinteles, contra cost sau cu altceva la schimb.Va multumesc!

Incearca cu unul de 27MHz,marea majoritate sunt overtone 3.
Link spre comentariu

Pt transceiverul meu homemade ,tot asa am avut nevoie de un cristal pe 9 ,pt USB.NU MERGE cu cristal pe 27,practica o confirma.Ele au fundamentala undeva la 9,030 khz pe cand tie iti trebuie 9,003 khz.Cam mare diferenta.Din trimer nu poti sa tragi atat de mult.Si eu am avut vreo 5 bucati pe 27,si,dupa teste stau cuminti in sertar.Am avut mare noroc cu YO9GSB care mi-a daruit unul pe 9.000 khz.Cu bine.

Link spre comentariu
Vizitator yo2med

da este adevarat ca nu pot sa il trag din trimer dar o sa incerc si cu o bobina sa vad daca functioneaza (am vazut o discutie tot aici pe forum ca daca este tras prea mult quartul devine instabil). Daca nu va functiona o sa vad de unde fac rost de unul pe 9000 khz

Link spre comentariu

Buna seara,vedeti ca eu m-am pacalit cu chestia asta: cristalele romanesti de 27 erau intradevar overtone x3 si aveau 9 mhz pe fundamentala. Cind am cumparat cristale, erau din import ( icce de unde ?) si erau exact cu fundamentala pe 27, deci nu oscilau pe 9 Mhz. Firmele straine fac pina la 40 mhz cristale pe fundamentala, romanii au facut numai pina la 20. daca nu va descurcati si daca aveti neaparata nevoie, dati un semn si poate mai am eu un set de cristale 9 m, 8.9985 si 9.0015.Emil

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări