zbodeoc Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 ...In cartea lui Reich, de exemplu, se dezvolta foarte bine "dynamic path of operation" numit si "dynamic load line" ca si extensie fireasca al regimului "static load line".Eram curios sa vad ce ati inteles dumneavoastra din "cartea lui Reich",dar daca nu se poate...,asta E.Asta imi aduce aminte de o replica monumentala citita recent pe acest forum. Un forumist se da mai suparat, asa, ca nu gaseste intelegere si nu i se explica foarte clar ce voia sa priceapa, la care unul din moderatori ii raspunde: "Pai ce ai vrea dumneata acuma, sa ti se povesteasca tot forumul?!" - citat aproximativ... Domnul Valderama! Nici eu nici dumneata nu scriem aici ca n-am sti sau n-am intelege. Eventual vrem sa ne ordonam cunostintele altfel, ca poate apare o idee noua din asta. In rest scriem pentru aceia care sint la inceput de drum si carora poate le este frica sa intrebe, de cita adrenalina se varsa in hartuielile astea polemice si-n categorisirile gratuite, de gen "pissing contest" Eu pot sa-mi vad si de ale mele, ca dumneata oi fi inceput o treaba aici si eu va retin. Link spre comentariu
300B SE Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Stimate dl Vali Doresc sa construiesc schema PP-ului prezentat de dvs avand ca finale 6p15p. In acest caz va rog sa prezentati modificarile care apar in schema dvs. Va multumesc! Atasez alaturat schema pe care pe care o am eu de la acest post. upload pictures free Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Pentru 6p15p se poate modifica de această manieră.(practic trebuie să asiguraţi Ug2 aprox +150...170V indiferent de soluţia aleasă)Atenţie ,g3-6p15p nu este conectată în interior balon la catod necesită conectare exterioară. Link spre comentariu
300B SE Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Dl Vali va multumesc pentru modificarile cerute. Am certitudinea ca schema va functiona la fel de bine si cu 6p14p.Ce puteti sa spuneti despre Raa - de la transformatorul de iesire? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Plaja 8k-10k(6p15p-PP).Colecţia mea aproape "inepuizabilă" 6p14p şi EL84 ma oprit să materializez cfg PP-6p15p.(tuburile mele 6p14p au costat 24,75lei-comunişti, respectiv 50lei-comunişti EL84..., între timp au fost selecţionate de nenumărate ori...) Link spre comentariu
300B SE Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Dl Vali, inca o intrebare: ati incercat sa utilizati 4 tuburi pe canal pentru marirea puterii (din materialul de mai sus reiese ca in clasa A "PURA" puterea obtinuta este de 8w)? In acest caz care este curentul anodic prin tuburile finale si cum se modifica Raa-ul? Va multumesc! PS. Motivul principal pentru care sunt hotarat sa construiesc acest amplificaor are la baza afirmatia dl Vali: """Amplificatorul meu de "zi cu zi" fiind un Push-Pull_6P14P-EV de numai 2x8W in sarcina la iesire clasaA-"PURA".""" Acest amplificator este "testat cu succes" zilnic! Apoi am si eu vreo cateva zeci de 6p15p. Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Se poate " grefa pe schema prezentata de Dnul Vali ( de altfel foarte simpla icon_jook ) cu 6P15P ( EV ) un transformator de iesire asemanator ( sau identic ) cu cel prezentat in schema Revox Studio S52 ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Da ,poate fi de bun augur.În schema iniţială dacă dorim să evaluăm puterea obţinută în clasăA vizualizam semnalul în catod tub final 6p14p. Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Sper sa nu va suparati ca intervin cu prea multe propuneri in subiectul Dvoastra , dar consider ca s-ar putea dezvolta un amplificator mai deosebit , un hibrid de 2x8W in clasa A , folosind un etaj de intrare SS asemanator cu cel din Peavey Mace Deuce , etajul final cu 6P14P / 6P15P si un trafo out asemanator cu cel din Revox Studio S52 ... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 Stimate dl Vali Doresc sa construiesc schema PP-ului prezentat de dvs avand ca finale 6p15p. In acest caz va rog sa prezentati modificarile care apar in schema dvs. Va multumesc! Atasez alaturat schema pe care pe care o am eu de la acest post. upload pictures free Daca vrei sa ai un amp bun foloseste astea http://www.tube-town.net/ttstore/produc ... -Wire.html http://www.tube-town.net/ttstore/produc ... -Wire.html altfel risti sa ai o "flasneta muzicala" Link spre comentariu
Untold Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 Daca vrei sa ai un amp bun foloseste astea http://www.tube-town.net/ttstore/produc ... -Wire.htmlhttp://www.tube-town.net/ttstore/produc ... -Wire.htmlaltfel risti sa ai o "flasneta muzicala"Asta inseamna ca toti care au apelat la trafurile manufacturate de catre Dl. Lazaroiu, au flasnete? Sa-mi fie cu iertare, dar cred ca trafurile D-lui Lazaroiu se ridica dpdv calitativ la nivelul Hammond iar ca pret, sunt si mai ieftine.Nu am folosit niciodata Hammond, dar am citit cateva review-uri despre acestea, deci ar putea fi o parere subiectiva.In schimb, trafuri marca @LMO am "ascultat", de aceea mi-am permis o parere. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Trafurile Hammond sunt doar o sugestie,pentru reusita garantata.Si eu folosesc des trafuri LMO-Lazaroiu.Legat de pret,multi au impresia ca an amp pe tuburi e ieftin,nu e asa,un amp pe tuburi e scump.Cine a lucrat cu Hammond poate comfirma calitatea acestor trafuri,oricum sunt curios ce finalitate o sa aiba proiectul,pentru ca observ ca sunt multe"scremeri"fara finalitate.Am ajuns la concluzia ca e mai bine sa stau in banca mea si sa nu mai dau sugestii pe forum,e mai avantajos pt mine sa lucrez ampuri pe banda rulanta decit sa pierd timpul pe forum,cine are minte poate cerne cele citite pe forum sau poate tine seama de sugestiile unora care mai si construiesc si nu doar scriu verzi si uscate.Pe schema de Revox 52S am folosit un Hammond de 8k,modificat de mine,am bobinat si cele doua infasurari din catozii finalelor,diferenta este un bas mai controlat ,foarte subtil,o ureche "afoana"sau neantrenata muzical ,nu face diferenta,eu am testat doua amplifuri cu mai mlti ascultatori,doi din zece au facut diferenta,un tobosar si un chitarist,am folosit doua ampuri facute pe aceasi schema,acelasi model de Hammond(8k),un traf original,un traf modificat cu infasurari pt catod,aceleasi incinte,acelasi progam muzical.Daca se foloseste Hammond trebuie modificata reactia ampului.Cine doreste datele modificarilor,nr spire infasurari catozi finale ,diametru sirma,valoare rezistenta reactie,le primeste . .....doar daca pune poze cu dovada posesiei unor trafuri Hammond.In topicul VIOTUBEAMP la paginile 43/44 sunt citeva oscilograme cu trafuri Hammond si ampliful Revox,vreau sa vad si eu niste oscilograme cu trafuri home made ,sa vedem daca seamana cu acelea,nu vreau sa vad oscilograme de la urmatorii:valderama,misa,lazaroiu,felixx,cosmin,zbodeoc,gabriele,prietenii stiu de ce....Succese tuturor Link spre comentariu
romicap Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Trafurile Hammond sunt doar o sugestie,pentru reusita garantata.Si eu folosesc des trafuri LMO-Lazaroiu.Legat de pret,multi au impresia ca an amp pe tuburi e ieftin,nu e asa,un amp pe tuburi e scump.Cine a lucrat cu Hammond poate confirma calitatea acestor trafuri,oricum sunt curios ce finalitate o sa aiba proiectul,pentru ca observ ca sunt multe"scremeri"fara finalitate.Am ajuns la concluzia ca e mai bine sa stau in banca mea si sa nu mai dau sugestii pe forum,e mai avantajos pt mine sa lucrez ampuri pe banda rulanta decit sa pierd timpul pe forum,cine are minte poate cerne cele citite pe forum sau poate tine seama de sugestiile unora care mai si construiesc si nu doar scriu verzi si uscate.RIGHT..... Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 ...Pe schema de Revox 52S am folosit un Hammond de 8k,modificat de mine,am bobinat si cele doua infasurari din catozii finalelor,diferenta este un bas mai controlat ,foarte subtil,o ureche "afoana"sau neantrenata muzical ,nu face diferenta,eu am testat doua amplifuri cu mai mlti ascultatori,doi din zece au facut diferenta,un tobosar si un chitarist,am folosit doua ampuri facute pe aceasi schema,acelasi model de Hammond(8k),un traf original,un traf modificat cu infasurari pt catod,aceleasi incinte,acelasi progam muzical.Daca se foloseste Hammond trebuie modificata reactia ampului.Cine doreste datele modificarilor,nr spire infasurari catozi finale ,diametru sirma,valoare rezistenta reactie,le primeste . .....doar daca pune poze cu dovada posesiei unor trafuri Hammond.In topicul VIOTUBEAMP la paginile 43/44 sunt citeva oscilograme cu trafuri Hammond si ampliful Revox,vreau sa vad si eu niste oscilograme cu trafuri home made ,sa vedem daca seamana cu acelea...Am revazut cu multa placere oscilogramele amplificatorului tau , cu siguranta performantele audio sunt excelente ! Raspunsul la frecvente joase este impresionant pentru un trafo out cu sectiune asa mica , dar cireasa de pe tort o reprezinta comportarea amplificatorului cu semnal dreptunghiular la 10 KHz .Felicitari ! Link spre comentariu
cibserg Postat Octombrie 25, 2016 Partajează Postat Octombrie 25, 2016 Va salut ! Am construit si eu un aplificator dupa schema sugerata de dl. Valderama in postul nr18. cu 6p15p-ev ca finale. Am facut reglajele de bias aseara. Ca sa obtin acei cca 150V in Ug2 trebuia sa reglez din semireglabili asa incat curentul masurat pe rezistorul de 10R din catozi sa fie de cca. 10mA. Adica cca. 100mV la bornele rezistorului de 10R. Daca stabileam un curent mai mare tensiunea pe UG2 scadea sub 150V. Cum e corect? Cu acel curent de 10mA in lampile finale sau un Ug2 mai mic si curent mai mare prin 6p15p? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum