Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare microfon PC-condensator

serban279

Postări Recomandate

Stiu ca acestor microfoane le trebuie alimentare suplimentară cca 4,5V.Probabil calculatorul îi oferă această tensiune.Vreau să-l folosesc pe un mixer normal legat la un amplificator.Mixerul are phantom power 48V dar nu cred că se poate.Întrebarea mea este cum se alimentează aceste microfoane,prin înseriere sau legare în paralel cu sursa de tensiune?Aş încerca s-l alimentez cu o baterie de 9V...ce schemă simplă ar fi să scot 4,5V din baterie?E vorba de un micro. cu stativ pentru masă, ar avea loc bateria în el...deci cât mai puţine piese.Am idee dar vreau să consult specialiştii.Mulţumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• serban279

2

• remus68

1

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Stiu ca acestor microfoane le trebuie alimentare suplimentară cca 4,5V.Probabil calculatorul îi oferă această tensiune.Vreau să-l folosesc pe un mixer normal legat la un amplificator.Mixerul are phantom power 48V dar nu cred că se poate.Întrebarea mea este cum se alimentează aceste microfoane,prin înseriere sau legare în paralel cu sursa de tensiune?Aş încerca s-l alimentez cu o baterie de 9V...ce schemă simplă ar fi să scot 4,5V din baterie?E vorba de un micro. cu stativ pentru masă, ar avea loc bateria în el...deci cât mai puţine piese.Am idee dar vreau să consult specialiştii.Mulţumesc.

Nu se poate pune la phantompower e prea mare tensiunea.Ajunge si 3V din doua R3 sau R6 se alimenteaza prin rezistenta de 2k2 si se separa tensiunea continua cu un cond de 470nF(sa nu ajunga tensiune continua in mixer)adica leg rezistenta de 2k2 pe firul de alimentare si leg la microfon ,iar pe firul de semnal care merge la mixer insertiez un 470nF .Sper ca am fost explicit.Succes.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări