Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

heco professional 450

Luca

Postări Recomandate

Intentionez sa cumpar niste boxe heco professional 450.

Sunt cam nedumerit in privinta putei, mai exact cum se face calculu de putere, pe ele scrie 50 w,

Au 50 w puterea insirata la toate difuzoarele inalte+ medi + bass sau 50 w are doar difuzou de bass ?

pare difuzoru de bass sa aibe 50 w ?

Poze:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

2

• Luca

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

daca pe eticheta scrie ca poti sa bagi pana la 50w nominal sau 80 muzicali pe bornele boxei atunci de unde restul intrebarilorboxa este privita ca un ansamblu de difuzoare filtre cutie si puterea inscrisa este valabila pt tot ansamblul

Link spre comentariu

De obicei, testele se fac folosind zgomot roz http://en.wikipedia.org/wiki/Pink_noise, incadrabil in gama de frecvente reprodusa a difuzorului, aplicat acestuia timp de 8 ore. Cerinta e ca difuzorul sa reziste termic, precum si mecanic. Sunt cele doua moduri in care poti distruge un difuzor... De mentionat ca in acest semnal sunt induse intentionat varfuri, toate conditiile de test incercand sa simuleze conditiile de utilizare reala.

Amplificatoarele pe care se fac aceste teste de fabrica, nu numai ca sunt foarte capabile si sunt de foarte buna calitate (vorba aia, de laborator), dar primesc la intrare ce trebuie, astfel incat, semnalul de la iesire este foarte "curat". Distorsiunile sunt excluse.

Date fiind cele de mai sus:

1. Utilizate in afara gamei de frecvente pentru care au fost proiectate, pot fi distruse si sub puterea inscrisa pe capac.

2. Un amplificator de 40w (exemplu), care primeste la intrare un semnal cu tensiunea peste nivelul pentru care a fost proiectat (conditii cocalaresti si nedocumentate de utilizare), o sa scoata pe iesire un semnal "taiat" in partea de "sus" (fenomen denumit clipping), asta inseamna ca pentru perioade anume de timp, el scoate curent continuu pe iesire. Irelevant ca are 40w, baga intr-un difuzor 12.6vcc, sa vezi ce se intampla...

Posted Image

Concluzie: In conditii "ideale", as folosi boxele astea in maxim 40-45w, pe un amplificator care debiteaza ~75w, coborat din volum la 2 treimi (in conditiile in care primeste la intrare nivelul de semnal corespunzator)...

P.S. Atentie la CORECTII, o corectie de +3dB, inseamna teoretic o dublare a puterii pe zona aia, daca amplificatorul nu poate sustine din sursa sau din proiectare o asemenea crestere, inseamna ca de la anumite puteri in sus iar "taie" (clipping) semnalul si iar o dai in diverse... eu am amplificator de 2x60w in 8Ω, cu corectiile la maxim, "sfarteca" boxe de 80w la peste jumatate din volum...

Link spre comentariu

nomikos vezi ca a mai fost un topic pe aici mai demult in care era discutata aceasta 'bagare de cc pe iesire' cand ampliful intra in saturatiedaca ar fi asa nu ar fi nevoie nici macar de 12,6vcc, gandeste-te ce se intampla si cu doar 1,5vcc de la o baterie si inchipuieti asta in regim tranzitoriu cum ar face .Cred ca putini ar neglija acele efecteUn lucru e cert,distorsiunile de orice fel nu sunt bune si trebuie pastrate sub o limita ,care de obicei si din pacate vine din partea utilizatorului :sparge: Referitor la ce puterea care s-ar putea 'baga',pai hai sa-ti spun eu o intamplare,acum 2 ani am facut revelionul cu niste prieteni cu boxele rft de 50w,care le-am pus pe un amplif de productie recenta de casa de 200w in 4 ohmi si tot ce tin minte este ca nu s-a vaitat nimeni de presiune atat timp cat nu se intelegea om cu om.Chiar nu s-a uitat nimeni la volum sau cum flutura membranele ,cert e ca protectia la tw nu a declsant decat 1 data si,asta din niste boxe cu spl 86 si 20 de ani+.Inca sunt functionale boxele si azi.Deci depinde si cine le manuieste...in schimb daca lucaionut s-a gandit primul lucru la ce putere tin,poate ar trebui sa se reorienteze daca are planuri mari cu ele :speriat .Sunt boxe de ascultat in casa si suna binisor fata de cutiile cu difuzoare existente la market,dar au o vechime si nu e bine sa fie testata...

Link spre comentariu

nomikos vezi ca a mai fost un topic pe aici mai demult in care era discutata aceasta 'bagare de cc pe iesire' cand ampliful intra in saturatiedaca ar fi asa nu ar fi nevoie nici macar de 12,6vcc, gandeste-te ce se intampla si cu doar 1,5vcc de la o baterie si inchipuieti asta in regim tranzitoriu cum ar face .Cred ca putini ar neglija acele efecteUn lucru e cert,distorsiunile de orice fel nu sunt bune si trebuie pastrate sub o limita ,care de obicei si din pacate vine din partea utilizatorului :sparge: Referitor la ce puterea care s-ar putea 'baga',pai hai sa-ti spun eu o intamplare,acum 2 ani am facut revelionul cu niste prieteni cu boxele rft de 50w,care le-am pus pe un amplif de productie recenta de casa de 200w in 4 ohmi si tot ce tin minte este ca nu s-a vaitat nimeni de presiune atat timp cat nu se intelegea om cu om.Chiar nu s-a uitat nimeni la volum sau cum flutura membranele ,cert e ca protectia la tw nu a declsant decat 1 data si,asta din niste boxe cu spl 86 si 20 de ani+.Inca sunt functionale boxele si azi.Deci depinde si cine le manuieste...in schimb daca lucaionut s-a gandit primul lucru la ce putere tin,poate ar trebui sa se reorienteze daca are planuri mari cu ele :speriat .Sunt boxe de ascultat in casa si suna binisor fata de cutiile cu difuzoare existente la market,dar au o vechime si nu e bine sa fie testata...

Da, uite ca vechimea n-am mai pus-o in calcul... Deci 30-35W! :84
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări