Vizitator Einsen Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Va Salut!Sunt incepator in domeniu, dar sunt curios pentru:Doresc achizitionarea unui elicopter indiferent de pret..apoi din cate am citit poate/ nu poate avea o radiotelecomanda prevazuta cu iesire (USB /Serial /Audio) pentru PC.Intrebarea ar fi in cazul in care nu are cablu pentru iesire catre PC : pot sa realizez o astfel de legatura?(daca puteti sa ma ajutati)M'am mai documentat in principiu,dar vreau sa fiu sigur de asta,optez pt realizarea unui proiect si nu vreau sa dau gres.Alta chesti ar fi : daca pot sa ma leg cu statia de o placa de achizitie si prin asta sa ma joc eu cum vreau din butoanele PC-ului,si sa comand elicopterul in ce directie doresc.Banuiesc ca nu e greu dar vreau sa ma asigur.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
cirip Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Simulator gratis: http://n.ethz.ch/~mmoeller/fms/index_e.html Descarca-l, instaleaza-l si in subdirectorul doc are scheme de interfete, hexuri pentru pic si descrierea protocolului folosit. Eu am simulatorul asta de multi ani si cu el am exersat inainte sa am curajul sa ridic modelul. Oricum, pana la urma tot l-am trantit. Tot cu simulatorul asta am exersat primele acrobatii Datul de pamant face parte din meniu. Sa nu crezi ca ai sa scapi de asa ceva. Cat despre elicopter, pilotatul este mult mai greu decat iti imaginezi. Din tastatura e practic exclus. Trebuie sa ai control simultan asupra a 4 miscari. Incearca si te rog sa ne spui cum a fost. Daca descarci simulatorul de mai sus, poti sa il folosesti imediat cu tastatura, dar este foarte dificil. Spor! Cirip Link spre comentariu
pavcostel Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Nu este atat de dificil, pe cat este de NE-realist si nepractic. Va ramane totul la stadiul de joc PC. Deci se exclude keyboard, raman mansele.Bafta!Costel Link spre comentariu
Vizitator Einsen Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Hm mi'am imaginat ca o sa fie greu de la tastatura,dar imi e de ajuns ca pot sa il misc,e ceva..Simulatorul pe care mi l'ai dat este exclusiv pentru iesire USB presupun nu? sau merge si in alte conexiuni?Am gasit ceva pt cablu jack de exemplu sau futaba.practic cred ca va ramine tot la stadiul de joc PC,pentru a ridica in realitate elicopterul prin tastaura si sa mi zboare prin camera ar fi destul de imprecis..o sa mai revin cu intrebari in caz de..nereusita Link spre comentariu
cirip Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Simulatorul pe care mi l'ai dat este exclusiv pentru iesire USB presupun nu?Iesire? Care iesire? E un simulator, deci tu ii dai comenzi si el iti misca ceva pe ecran. sau merge si in alte conexiuni?Merge pe seriala si pe port paralel. USB daca ii pui convertor si aloci portul corect. Instaleaza-l si citeste deocumentatia. Ai acolo totul. practic cred ca va ramine tot la stadiul de joc PC,pentru a ridica in realitate elicopterul prin tastaura si sa mi zboare prin camera ar fi destul de imprecisN-are nici o legatura. Simulatorul se foloseste pentru a te antrena tu, pentru a-ti forma niste reflexe elementare. Nu poate sa iti comande un elicopter real. Link spre comentariu
RazvanTi Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 din tastatura? exclus !din statie trebuie sa "mesteci" in acelasi timp urmatoarele comenzi:pasul colectiv al palelor - canal separatinainte-inapoi-stanga-dreapta la platoul ciclic - 2 canale separateturatia motorului - canal separatturatia motorului de coada(sau a pasului elicei in cazul in care elicea de coada este antrenata tot de motorul platoului ciclic)- alt canal separat.deci "mesteci" simultan in 5 canale.si dupa cum a zis si @cirip simulatorul este STRICT pentru antrenamentul tau personal sa nu iesi la zbor chiar habarnist( oricum vei da cu modelul de pamant chiar si cu ore intregi petrecute in fata simulatorului).singura legatura intre statie si simulator e ca folosesti statia ca "joystick" pentru comanda modelului pe care il zbori in simulator.Bafta! Link spre comentariu
emilemir Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 buna, FMS este foarte nerealist si nu iti recomand sa faci antrenamente pe el, daca vrei incerca PHOENIX, REALFLIGHT 3.5. Ca sa te conectezi la calculator aproape orice statie are si o iesire pentru simulator(USB sau jack mono) sau daca vrei poti opta pentru o consola dedicata care are iesire usb.Atentie, daca optezi pentru un heli performant (platou ciclic) iti trebuie minim o statie cu 6 canale pentru cele electrice sau cu 7 pentru nitro.Canalele sunt impartite asa: 1 ,2,6 pentru platou ciclic (daca are 3 servo), 4 pentru servo coada, 5 sensibilitate giroscop.Ca si elicopter iti recomand T-rex sau clonele dupa el (piesele mai ieftine ). Link spre comentariu
Vizitator Einsen Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Salut din nou.Merge ok simulatorul,multumesc frumos.Acum vine partea frumoasa :Vreau sa ii schimb alimentarea, gen as vrea sa i pun o baterie litiu-ion,ca 7 min e putin de joaca.poate sa mi dea cineva schema de legare,sau decat schimb niste fire.O alta chestie ,as pune un senzor giro undeva la baza,pentru ca vreau sa vizualizez inclinatia si directia elicopterului pe laptop; chestia asta as putea face cu un microcontroler? tin sa precizez ma leg cu un fir de senzor ca sa primesc informatiile necesare.pe laptop as face in flash vizulizarea ( ca sa para putin simluator), numai ca am ceva de banuit la conexiunea dintre program (flash) si iesirea (USB) de la la microcontroler.Aveti vreo idee daca ar merge?daca nu ar fi senzorul giro as pune o camera video (mica).ms anticipat Link spre comentariu
Vizitator elektron Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 @ Einsen ! Mai baiatule ,cred ca ai mari lacune in cunostinte de electronica si mai ales de comunicatii ! Te rog apuca-te serios de studiat si pe urma revino pe aici . Cind zici "pun un microcontroler " nu-i ca si cum ai lipi un timbru de scrisoare ! Chestia aia e o traba "desteapta" car-ti arata cit de prost esti ! Adica fara suparare ,un microcontroler TREBUIE programat ,lucru care nu e tocmai la indemina oricui ! Spor la invatatura ! Ca altfel faci "varza" din tot ce stiii ... S-auzim de bine ! Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 buna, FMS este foarte nerealist si nu iti recomand sa faci antrenamente pe el, daca vrei incerca PHOENIX, REALFLIGHT 3.5. Ca sa te conectezi la calculator aproape orice statie are si o iesire pentru simulator(USB sau jack mono) sau daca vrei poti opta pentru o consola dedicata care are iesire usb.Atentie, daca optezi pentru un heli performant (platou ciclic) iti trebuie minim o statie cu 6 canale pentru cele electrice sau cu 7 pentru nitro.Canalele sunt impartite asa: 1 ,2,6 pentru platou ciclic (daca are 3 servo), 4 pentru servo coada, 5 sensibilitate giroscop.Ca si elicopter iti recomand T-rex sau clonele dupa el (piesele mai ieftine ). De curiozitate,cam cat costa asa ceva original si clona lui? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum