Vizitator aquilis Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Buna ziua,Doresc sa construiesc un sistem angrenat de 4 electromagneti cu miscare liniara, ca vor functiona doi cate doi, cu o frecventa de 5oo-800 impulsuri pe minutMentionez ca electromagnetii provin de la releul electromotorului de la Dacia 1300, deci au sursa de alimentare de 12 V, amperaj 44 amperi.Ma poate ajuta cineva cu o idee sau un montaj pentru realizarea acestui lucru , desigur contra costMultumescBitica Radu0722240710 Link spre comentariu
Mikrosha Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Bunaseara. Sper sa fiu de ajutor cu o idee de schema: Operationalul U3 poate fi orice de uz general; LM386, LM741, etc. Acesta formeaza un generator de impulsuri dreptunghiulare pe frecventa de 800Hz; se poate micsora frecventa prim marirea condensatorului sau prin marirea lui R3. Urmatorul etaj format din U1, este un numarator Johnson, urmat de un circuit cu porti SAU care fac sa fie active mereu 2 iesiri. Ordinea pe care o doriti, daca am inteles bine, este: 1100 0110 0011 1001 1100 etc. Curentul prin infasurari este comutat de catre tranzistoare MOS de putere, Q1-Q2-Q3-Q4. Acestia trebuie sa suporte curentul tras de bobinele motorului. IRL2203 este foarte acoperitor, deoarece sustine peste 100A, dar dezavantajul unui tranzistor MOS de curent mare este ca are capacitatea portii de asemenea mare, si comuta mai greu. Alta varianta ar fi IRF510 (5,6A), sau echivalente. D1 D2 D3 D4 sint diode rapide, care intorc in condensatorul de alimentare (UPS! Am uitat sa-l desenez) energia eliberata prin autoinductie. Trebuie avut grija la trasee, deoarece comutarea unui curent mare aproape de circuite logice poate sa induca tensiuni care sa strice functionarea circuitului. Link spre comentariu
Vizitator aquilis Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Poti sa-mi dai un nr de telefon sa te contactez? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum