cruela Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Buna seara.Mi-am facut montajul din schema atasata si as vrea ca la iesire sa-i pun un buzzer. Zis si facut. Am cumparat un ceas de la 3.8 am scos mecanismul din el. Cu baterie merge, cu montajul doar pocane, nu scoate nici un sunet. Pt. problema asta as dori un raspuns daca se poate.Va multumesc Link spre comentariu
ionionel Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Montajul ataşat de tine măreşte sau scade nivelul intensităţi sonore ,prin modificarea tensiuni de ieşire.Doar dacă ataşezi şi un mic amplif.audio. Şi pune o poză să văd ce ceas ai că pe vremuri miam făcut şi eu senzori sau alarme din ceasuri de la 3,9 din care am scos partea mecanică şi am folosit partea electronică. Link spre comentariu
cruela Postat Martie 4, 2011 Autor Partajează Postat Martie 4, 2011 Montajul l-am facut pt. scadere de tensiune. De la 12V la 1.5V. Ceasul nu-l mai am, dar e tipul acela cu carcasa aproape transparenta. Daca stiu bine erau in 3 culori: albastru, verde si ceva mov sau de genul. Daca nu se poate cu montajul acela eu sunt dispus sa fac altul, doar sa fie cu buzzer. Link spre comentariu
ionionel Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Montajul modificcă tensiunea de ieşire pt.1,5 volţi .Aşa zici dumneata.Dar dacă nu ai ceasul ce vrei să alimentezi cu montajul.Ceasul acela era bun că scoate sunete faine. Link spre comentariu
cruela Postat Martie 4, 2011 Autor Partajează Postat Martie 4, 2011 Am montajul din ceas, doar cu acela l-am probat. Eu vreau niste solutii pt. problema mea. Daca poti te rog sa ma ajuti. Link spre comentariu
ionionel Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Îl am prin ceva sertare ceasul .O să -l caut şi-ţi voi pune o poză astăzi sau mîine..Sau poate vine cineva cu idei mai bune pînă atunci. Link spre comentariu
cruela Postat Martie 4, 2011 Autor Partajează Postat Martie 4, 2011 Ok. Mersi mult. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Tu ai alimentat si montajul la care era legat elementul piezo sau numai elementul singur? Link spre comentariu
cruela Postat Martie 4, 2011 Autor Partajează Postat Martie 4, 2011 Prin montajul din schema este alimentat tot. Normal ca impreuna cu montajul din ceas am alimentat buzzerul. Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 In paralel cu acel electrolitic de 1 uF pe iesire, puneti 100nF nepolarizat.ESR-ul, mama lui...mi-a scos peri albi! Link spre comentariu
cruela Postat Martie 5, 2011 Autor Partajează Postat Martie 5, 2011 Si asa sigur va merge? Sau doar e presupunere? Link spre comentariu
ionionel Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Ce tensiune ai la ieşire din montaj adică pe C2.Ar fi bine măsurat cu un voltmetru. Link spre comentariu
cruela Postat Martie 5, 2011 Autor Partajează Postat Martie 5, 2011 Tensiunea e variabila. Se poate varia intre 1.5 si 8-9 V. Mie mi-ar trebui ~1.5V, adica la tensiunea asta lucrez. Link spre comentariu
ionionel Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 De unde ştii că montajul dă la ieşire 1,5V ?Lai verificat cu ceva ? Link spre comentariu
cruela Postat Martie 5, 2011 Autor Partajează Postat Martie 5, 2011 Da si normal. Doar asa pe nestiute nu fac. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum