Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce condenstator auto imi recomandati?

Vizitator bobo4myfriends

Postări Recomandate

Vizitator bobo4myfriends

Salut! tocmai am montat pe un golf iv din 2001 1.4 16v un subwoofer activ jbl pro bass II, si cand il dau tare lumina din bord si farurile oscileaza dupa bass :d. din cate am citit pe forumuri am inteles ca un condensator ar rezolva problema, dar eu nu prea ma pricep la asa ceva si ma intrebam daca ma poate ajuta cineva si pe mine cu ceva informatii...cati farazi 1, 1.6? precizez ca subwooferul are 100W si bateria la auto fiind benzina e mica 45 sau 55 amperi...astept sugestii multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• gabiferaru

1

• ari_panterra

1

• leoncris

1

Cu cat mai mare capacitatea condensatorului cu atat mai bine. Eu zic ca 1F e suficient. Daca exagerezi cu decibelii in masina cred ca ar fi bine sa treci pe o baterie mai mare.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cu cat mai mare capacitatea condensatorului cu atat mai bine. Eu zic ca 1F e suficient. Daca exagerezi cu decibelii in masina cred ca ar fi bine sa treci pe o baterie mai mare.

corect!!!
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator kido22

lasa bateria acolo ca nu e mica pentru ce ai tu, e foarte buna.la 100w sa palpaie luminile nu am mai auzit, dar in fine problema ta este strict legata de cablurile de alimentare in primul rand.pune de 20mm si nu o sa iti mai palpaie nimic.Si apropo, nu mai dati banii pe condensatoare de 1Farad, ca dati banii aiurea.De la 1.6F in sus face fata cat de cat la fluctuatii.Sper ca ti-am fost de ajutor.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Lumina palpaie ori ca e plapanda instalatia masinii,ori sunt contacte oxidate. La 100w,doar cu mare atentie ar trebui sa poti sesiza palpairea

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator storm

salut, am in masina subwoofer de 250w reali si baterie de 74 amperi, am dat in el de tremura tabla pe masina... si nu am probleme cu luminile sau ceva. oricum iti sugerez sa iti cumperi o baterie mai mare ( cel putin 74 amperi ) ... eu am un seat cordoba 1.4, 16v, 100 cp si a venit din fabrica cu o baterie de 40 amperi ( ziceai ca e de atv asa de mica era ) si am schimbat-o urgent. mai bine schimbi bateria decat sa iei condensator, pentru ca bateria te ajuta si iarna :da

Link spre comentariu

Faza cu cablurile, poti sa argumentezi? Cui sa-i puna cabluri mai groase, amplificatorului? Sa "suga" si mai mult? Instalatiei masinii? Pai el a fabricat-o?Sper ca n-ai legat de sub bord , alimentarea amplificatorului! Bateria e proasta, clar. Cu cat cablurile vor fi mai groase, fie la sistemul audio fie la instalatia masinii, cu atat consumatorul se "razbuna " mai tare pe sursa (baterie). Amplificatorul daca ia curent mare in comparatie cu ce scoate, poate sa aiba si 20W ca tot se duce bateria. Masoara curentul pe care-l absoarbe, si apoi vezi ce baterie iti trebuie, pentru...5min. de muzica. Dar poate ca pana acum, ti-a trecut acest moft, si te-ai linistit.

Link spre comentariu

pana la condensator si baterie si considerand ca nu esti un manelist pe siteul asta fiind, iti recomand sa nu te expui in habitaclu unei masini la wattii astia pentru ca plamanii au niste diafragme care nu prea suporta vibratii de amploare! expunete si cauta-ma peste 20 de ani, sau...

Link spre comentariu

Cu cat e puterea mai mare,cu atat trebuie cabluri mai groaseCu cat sunt mao groase,cu atat pierderile pe ele sunt mai miciCum amplificatoarele auto au sursa in comutatie,putin le pasa daca au la intrare 11 sau 14v,ele trag aceeasi putere, Deci daca cablurile sunt subtiri,tensiunea care ajunge la amplif va fi mai mica,deci acesta va trage un curent mai mare. Si cum curentul e aceelasi peste tot (intr-un circuit simplu),influenteaza negativ bateria

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări