valica Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Vreau sa construiesc un amplificator pentru casti cu tuburi E88CC si am o nelamurire referitor la alimentarea filamentelor. In ultima imagine se observa ca filamentele sunt conectate la iesirea de 6.3v si la masa. Pana in momentul de fata am realizat sursa si daca masor intre 6.3v si masa am 60v,cum este corect? Multumesc celor care ma vor ajuta. Nu stiu de ce nu se pot vedea imaginile asa ca pun un link cu schemele amplificatorului. http://www.lumeatuburilor.110mb.com/Tub ... /index.htm Link spre comentariu
valica Postat Martie 3, 2011 Autor Partajează Postat Martie 3, 2011 Ca sa ma exprim altfel, de unde alimentez filamentele? De la bornele 1 si 2 sau 1 si 3? Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Filamentele trebuiesc alimentate intre 1 si 2 si trebuie sa aveti 6 V. Scrie si in schema! Ce sens are acea masuratoare de care spuneati?! Link spre comentariu
maverik_ro Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Robeert: modificat titlu. Va salut stimati colegi , lampari am intrat cat de curand in posesia unor lampi 6p3se si niste ecc-uri 82 si 83 am gasit si schema asta puteti sa imi spuneti ... sa ma indrumati (eventual corecta ) schema va multumesc si astept parerile voastre cu privire la acesta schema Link spre comentariu
valica Postat Martie 3, 2011 Autor Partajează Postat Martie 3, 2011 Asa ma gandeam si eu dar din cablajul realizat de domnul ALEKS observ ca filamentele sunt date la masa , eu cel putin asa vad. Eu vad doar 3 cabluri care vin de la sursa B+ , MASA SI 6.3v. Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Eu nu stiu unde vezi dumneata dar eu in nici o schema electrica nu am vazut conectate filamentele la masa. Cat despre trei fire....cine stie ce sursa s-a folosit. Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 pai doar un capat e legat la masa, celalalt la 6,3 Vpune asa ca n-are nimic Link spre comentariu
valica Postat Martie 4, 2011 Autor Partajează Postat Martie 4, 2011 Multam domle, mi-era teama sa alimentez lampile si sa nu le ard. Link spre comentariu
danzup Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Ce pareri astepti tu despre niste scheme vechi de 80..90 de ani ?Nu crezi ca nu mai este nimic de spus dupa atatea generatii de electronisti / amatori / incepatori care au construit aceasta schema ?Pune mana si construieste si vino tu cu pareri despre aceasta schema dupa ce o termini si o asculti circa o luna de zile .Daca citesti numai pe elforum la aceasta sectiune si gata ai toate parerile, de la numerosi useri care au construit amplificatoare foarte asemanatoare sau chiar identice cu schema postata de tine . Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Daca aveti dubii,probati cu un bec de scala,de 6,3V/0,3A inainte de a monta lampile in soclu...paguba e mai mica in caz de o neconcordanta intre cablaj si schema sau o greseala de conectare. Link spre comentariu
valica Postat Martie 4, 2011 Autor Partajează Postat Martie 4, 2011 Multumesc asa am sa fac. Link spre comentariu
maverik_ro Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 pune mana de-o fa. atentie la specificatiile transformatorului, ai datele lui? is niste baieti pe aici de fac trafuri pt lampi. Cauta-l pe "DjDog" pe la sectiunea de vanzari, discuti cu el si va intelegeti la un pret.ok ... maine ma apuc de sasiu , sa montez mai intai soclurile .... am vazut ca s-a mai discutat odata despre schema asta , si zicea ceva ca rezistenta din catod de 250 de ohmi ar fi cam mare....multmesc pentru incurajare , am ales schema asta pentru ca este simpla , este primul meu amplif pe lampi ... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Condensatorii de cuplaj din grilele finalelor (22nF) sunt prea mici, avand in vedere valoarea rezistentelor de grila de 680k. Monteaza minim 0.1uF, altfel vei avea o atenuare nedorita a frecventelor joase.La fel si condensatorul de 50nF dintre anodul primei triode si grila celei de-a doua ar trebui sa fie minim 0.1uF.Pe vremea respectiva nu se punea accent pe bass, pretentiile erau mult mai modeste. In plus, datorita tehnologiilor de atunci condensatorii nepolarizati de valori mari si la tensiuni de sute de volti erau mai greu de procurat. Link spre comentariu
maverik_ro Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 multumesc mult florin am sa tin cont de aceste modificari .... asta vroiam si eu sa aflu .... ce tre schimbat avand in vedere ca schema are ceva zeci de ani .... cum am mai spus .. am ales-o pentru simplicitatea ei ...sper ca maine sa pot planta soclurile pe sasiu , cu toate ca sunt slabe sanse (maine implinesc 30 de ani ) Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 La Multi Ani! Schema aceea simpla, daca o "tunezi" putin poate da rezultate foarte bune. Eu as aplica si o reactie negativa globala, de la secundarul transf de iesire la catodul primei triode. Dar mai vorbim dupa ce realizezi montajul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum