pedroro Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Va salut!as avea nevoie de ajutor!am nevoie de un" detector "si un "emitator" care sa aiba anumite caracteristici"emitatorul" sa fie un produs simplu,comun foarte mic(ca arie sau volum) exemplu:circuite electronice miniaturale(1 -2 mm), vopsele (cu anumite caracteristici) ,nisip(cuart),cerneluri ,coloranti, etc."emitatorul" sa nu aiba nevoie de energie"detectorul" - un instrument care sa detecteze acel "emitator" in interiorul unui cub cu latura de 60 cm.----in interiorul cubului se afla metal(intr-un anumit procent), si nu trebuie sa se confunde cu "emitatorul"problema mea se mai poate exemplifica si astfel: intr-o cutie marchez o insecta ; eu trebuie sa detectez daca dupa o anumita perioada insecta marcata se mai afla in cutie sau nu.(fara a deschide cutia)ca sa-mi fie folositor nu ar trebui sa fie scumpe(prea) cele doua componenteva multumesc anticipat pentru orice raspuns ( nu folositi cuvinte prea grele) smile.gif :hi: Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Nu-i mai simplu să nu mai folosiţi insecte care ştiu să se teleporteze ? Exemplul dat nu-i relevant, spuneţi concret ce doriţi şi poate că veţi fi ajutat... Link spre comentariu
pedroro Postat Martie 3, 2011 Autor Partajează Postat Martie 3, 2011 Nu-i mai simplu să nu mai folosiţi insecte care ştiu să se teleporteze ? Exemplul dat nu-i relevant, spuneţi concret ce doriţi şi poate că veţi fi ajutat...exact ce am scris doresc!!!dar poate nu reusec eu sa ma fac inteles.insectele nu se teleporteaza ci au posibilitatea ,daca vor (democratia )sa plece din acea incinta Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 poate nu reusec eu sa ma fac inteles.De asta sa fi sigur ! Link spre comentariu
pedroro Postat Martie 3, 2011 Autor Partajează Postat Martie 3, 2011 pentru cei care citesc acest forum ,vreau sa stie ca este foarte important pentru mine daca as reusi obtinerea acestui detector si a emitatorului ar trebui sa pot sa monitorizez INSECTA ----CHIAR INSECTA si nu altceva ceva despre rezonator pasiv? poate emitatorul sa fie de forma foto 1 http://www.vishay.com/landingpage/ledsubmounts/ sau http://www.nagelsgroup.com/rfid%28en-us%29?s12855=a2 astept ceva idei realizabile daca se poate Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 si daca iti zice cineva ca ce vrei tu sare de 2000 de euro ce spui? Link spre comentariu
pedroro Postat Martie 3, 2011 Autor Partajează Postat Martie 3, 2011 macar sa-mi explice ce si cum si cu ce nu vreau sa stiu grupa sanguina de la insecta mea ci doar daca este sau nu "la cutie" Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 deschzi cutia si te uiti , mai e sau nu? Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Puneti pe spinarea insectei o picatura de vopsea fluorescenta rosie(oxid de cadmiu)sau verde(sulfura de zinc)+un mic panou cu 4-5 LED-uri UV+un montaj detector cu fototranzistor.Cand insecta va evada din cutie, va lua cu ea si "sursa de lumina", iar fototranzistorul(insensibil la UV), va ţipa c-a rămas pe intuneric... Link spre comentariu
pedroro Postat Martie 5, 2011 Autor Partajează Postat Martie 5, 2011 chiar nu este nimeni care sa ofere o solutie acestei probleme? Link spre comentariu
XAN77 Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 la mine la dacie alarma originala are pe bord, in habitaclu, 2 senzori volumetrici. Nu stiu exact ce sunt, probabil ceva emitatori/receptori ultrasunete. Dupa inregistrarea volumui din interior (la activarea alarmei din telecomanda), orice perturbare a acestuia (deschidere geam, miscarea unor obiecte/persoane aflate in masina etc) declanseaza alarma.Probabil ultrasunetele se reflecta de colo colo si ajung la receptor iar orice obstacol aparut perturba cumva receptia si se declanseaza alarma. Detinatorii de astfel de alarme spun ca si insectele din masina le aclanseaza, mai ales la un spatiu de 60/60/60 insecta devine mai "mare".Poate fi un punct de plecare. Link spre comentariu
pedroro Postat Martie 5, 2011 Autor Partajează Postat Martie 5, 2011 multumesc XAN77, orice ultrasunete ,campuri magnetice etc. deranjeaza insectele. mai incerc o reformulare: CARE ESTE CEL MAI MIC OBIECT(2,5X2,5X0,3 MM aprox.) PASIV(nu este alimentat cu energie si nu emite unde ,raze etc DIN ORICE MATERIAL care poate fi detectat intr-o incinta 60x60x60 cm DE UN APARAT PORTABIL???? INCINTA NU ESTE GOALA SI CONTINE SI CANTITATI MICI DE METAL;PERETII INCINTEI AU GROSIMEA 1- 5 CM SI ESTE CONSTRUITA DIN DIFERITE MATERIALE EXCLUS METALUL. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 O lumină în spectrul vizibil în interiorul cutiei şi o minicameră orientabilă nu potrezolva problema ? Sau şi astea ar deranja insecta... ?Nu mai căutaţi acel "micro-obiect pasiv" detectabil într-o cutie şi ataşabil uneiinsecte, pur şi simplu nu există ! Link spre comentariu
pedroro Postat Martie 5, 2011 Autor Partajează Postat Martie 5, 2011 cristinu stiam ca acel "micro-obiect pasiv" nu exista!!!!! :cry: DAR eu il voi cauta pana il voi gasi!!! drept este ca-mi imaginam ca in anul 2011 nu-mi va fi greu sa gasesc asa ceva(o bucatica mica din orice material :aur ,argint,cuart,polimeri,poliesteri,vopsele de nu stiu eu care, plasata intr-o incinta---care sa poata fi detectata,fara contact fizic sau optic, cu un aparat ,din atatea milioane de aparate DETECTOARE) Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 D-le pedroro... Domnul Spitfire v-a sugerat o solutie foarte buna bazata tocmai pe niste vopsele... Nu i-ati raspuns in nici-un fel, fapt interpretabil (vopseaua dauneaza insectei si nu ati luat in considerare aceasta propunere, nu sunteti dispus sa stati sa "pictati" o insecta, etc). Cred ca va dati seama ca nu suntem entomologi profesionisti, cu atat mai mult cu cat, prin grija dvs., nu stim nici prea multe din conditiile in care se efectueaza acea experienta. Exclud folosirea izotopilor radioactivi pentru marcarea acelei ganganii din simplul motiv ca probabil nu aveti acces la asa ceva... Nici observarea directa a interiorului incintei cu o microcamera (sau mai multe) se pare ca nu este posibila, iar motivele tin tot de caracterul "secret" al experimentului ? Sa fie oare vorba de reeditarea "experimentului Philadelphia" la scara redusa ?!! Toate aceste supozitii, mai putin ultima, m-au facut sa afirm ca acel "micro" nu exista... Absolut din curiozitate, despre ce insecta este vorba ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum