Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Focus Sat vs Dolce?

Postări Recomandate

Salutare.Sunt de vreo cativa ani abonat DTH la Boom TV insa in aceasta luna Boom va fi preluat de Dolce,Romtelecom.Chestia era ca sunt foarte multumit de Boom TV,ma refer la calitate semnal,rezolutie si pret...insa odata cu cumpararea Boom Tv de catre Dolce,regulile jocului se schimba radical in rau.Din tot ce am citit pe net vad ca Romtelecomul e unul din marii hoti de furnizari servicii.Ofera mai mult bataie de joc fata de clienti si preturi mari,fata de pretentiile ce le arata.Se pare ca totul e OK la ei atata timp cat le faci jocul si le dai banii.Cand clientul incearca sa rezolve ceva apar probleme...De fapt numai chestii de prost gust am citit despre serviciile Dolce(Romtelecom),preturi etc.Apoi despre Focus Sat sincer putine lucruri rele am citit...Deci,dupa cumpararea Boom de catre Dolce,intr-o proportie de 1% am de gand sa ajung clientul lor...iar 99% am de gand sa ma indrept catre un alt furnizor DTH.Am ales Focus contra Dolce.La Digi nici nu ma gandesc sau la Akta...am si eu pretentiile mele la calitate totusi si vreau sa ma respect.Deci merita Focus Sat?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragon82

10

• tinel

3

• The Stressmaker

2

Despre Focus Sat pot sa-ti spun din prisma unui decodor mai "special" sa zicem (chinezarie, nu am avut posibilitatea in acea locatie sa punem unul legal chiar daca am fi vrut, probleme cu realizarea contractului) . Are semnal destul de bun chiar si cu o "oala" de 0,6 m, undeva la 50-60 % si lungime de cablu cam 20 m (cablu mai vechi, romanesc cu tresa de cupru). Majoritatea programelor se vad bine cam pana la jumatatea listei din cautare automata apoi incepe usor o degradare a calitatii pana la limita receptiei la ultimile programe ("oala" e mica, este influentata usor de conditiile atmosferice - receptie minimala sau deloc cand ploua, daca vrei calitate mai buna atunci ia un reflector mai mare, de 0,9 m). Dupa schimbarea sistemului de codare, mai sunt vizibile cam 30 programe amestecate, romanesti (3) si straine. Cam asta e experienta mea cu Focus Sat. Nu cunosc ce probleme ai putea avea cu cartela la ei iar semnalul nu am observat sa se degradeze (ocazional se mai pierde semnalul pe cate un post dar isi revine repede). Cam asta e experienta mea cu focus sat nefiind abonat la ei.

Link spre comentariu

Pai eu voi pastra antena si LNB-ul de la Boom in cazul unei "migrari".Antena este din cele gri la culoare,Gibertini,cu brat de aluminiu.Nu vreau sa renunt la antena datorita faptului ca nu e orice ruginitura precum sunt celelalte,iar LNB-ul e nemtesc,nu chinezesc.

http://img718.imageshack.us/i/117n.gif/

Caracteristici tehnice antena:

* domeniul de frecventa 10-13 GHz

* dimensiunea reflectorului 70.3 * 78.0 cm

* dimensiunea exterioara 75.0 * 80.0 cm

* randament 69%

* castig la 10.95 GHz, 37.3 dB

* cross polarization 24 dB

* primul lob lateral 24 dB

* unghi elevatie 0-80 grade

* unghi offset 21.0 grade

http://img543.imageshack.us/i/121nn.jpg/

Caracteristici tehnice LNB:

* factor de zgomot 0.6 dB

* izolarea polaritatii 20dB min. / 25 dB max.

* consum de current 100mA max.

* castig de conversie 60 dB max / 55 dB min.

* greutate 195 gr

* domeniul de frecvente de intrare 10.70 - 11.70 GHz / 11.70 - 12.75 GHz

* domeniul de frecvente de iesite 950 - 1950 MHz / 1100 - 2150 MHz

* oscilator local 9.75 GHz Low Band / 10.60 GHz High

* conector tip F 75 Ω

* protectia la apa totala (submersie)

Sper ca voi mai gasi pe aici persoane care sa-mi spuna daca merita sau nu Focus Sat...

Daca chiar parerile si experientele cu Focus Sat se dovedesc naspa,atunci chiar nu stiu ce voi instala...Dolce?! :sparge:

Link spre comentariu
Vizitator comfel

Parerea mea deocamdata stai la BOOM cand vor fuziona atunci te poti muta unde vrei ..dar la Dolce in nici-un caz....

Citeste aici si te vei lamuri....http://www.ziuaveche.ro/exclusiv-zv/rep ... 22239.html

Daca tot umbli la Antena schimba si LNB-ul .factor de zgomot 0.6 dB este totusi cam mare ..uite aici un LNB f bun care le folosesc eu ....si costa pana in 20ron

Caracteristicele LNB-ului....

NIVEL DE ZGOMOT 0.2 dB

- FRECVENTA DE INTRARE 10.7 - 11.7 Ghz, 11.7 - 12.75 Ghz

- CONTROL POLARIZARE SI FRECVENTZA 13/18v 22 Khz

- CONEXIUNE 75 OHM - MUFA F

- TEMPERATURA DE LUCRU -30 - +60 C

Link spre comentariu
Vizitator comfel

Nu cunosc ..da intradevar este frumos dar sunt sceptic in privinta caracteristicilor daca sunt reale ..La un LNB conteaza f mult factorul stabilitate in timp in functie de conditile atmosferice .Am un LNB DE 08db care se comporta mai bine decat unul de 01db..Eu lucrez cu acea firma care am dat linkul de multi ani si nu am avut nici o reclamatie ..atata timp cat are magazine si peste granita consider ca este serioasa .Dar acum stii tu fiecare face cum ii dicteaza constiinta eu doar am dat un sfat nimeni nu este obligat sa il urmeza ...... :da

Link spre comentariu
Vizitator comfel

La antenele satelit (offset ) sistemul de prindere a lnb-ului este universal poti pune. Single -Twin-Quattro -Octo...cu reglajele de rigoare ... :da

Link spre comentariu

Eu am focussat ...parabolica e de 0.9m ...si antena si LNB-ul sunt de la Dolce.Am avut dolce inainte de focussat si pot spune ca n-am pb., chiar cand e vreme urata.Imi place ca au cel mai mare pachet de programe de stiinta, iar ceea ce nu-mi place e ca tot timpul sunt pb. cu decalajul subtitrarii pe anumite programe (cinemax,axn...)

Link spre comentariu

Bun,vreau sa aflu ce te-a determinat sa renunti la Dolce in favoarea Focus Sat?Si cum ai ramas cu antena de la ei?Nu ti-au cerut-o inapoi?Sau ai achitat-o la Dolce?

Link spre comentariu

Dupa expirarea abonamentului initial ,in care pachetul Explorer(Discovery ,NGeographic ,etc) era gratis ,m-au taxat si pt. el...asa ca am cautat ceva mai convenabil .Am ales Focussat ,iar cand au venit baietii de la Dolce sa ia echipamentul ,le-am dat in loc parabolica de la Focussat (60cm ,ruginita)+o bere :da ...oricum ,antena se caseaza ..

Link spre comentariu

Deocamdata am comandat acest LNB Inverto Black Eco.Specificatiile sunt destul de interesante,dar sa vad daca intr-adevar corespund.This LNB was specifically designed to meet the most updated requirements in the European satellite markets. Itfeatures low power consumption and provides optimized reception capabilities to support the growing multi-satellite High Definition transmissions across Europe. It enables the reception of signals from one satellite and its distribution to a Set Top Box with Single Tuner. It is ready for High Definition transmissions and provides excellent Noise Figure and Phase Noise performances. Designed to meet strict specifications and manufactured to the highest industry quality standards , this LNB is an ideal solution for the satellite broadcast reception across Europe. Main Features• Low Phase Noise, DVB-S2 (HDTV) compliant• Ultra Low Noise Technology ULN+• Low Power Consumption• High Cross Polarization Isolation• High Frequency StabilityLow Band Input Frequency Range 10.7 ~ 11.7 GHzLow Band Output Frequency Range 950 ~ 1950 MHzLow Band LO Frequency 9.75 GHzHigh Band Input Frequency Range 11.7 ~ 12.75 GHzHigh Band Output Frequency Range 1100 ~ 2150 MHzHigh Band LO Frequency 10.6 GHzNoise Figure 0.1 dB (ULN+) Typ. (0.7dB Max.)LO Initial Accuracy +/- 1.0 MHz Max.LO Temperature Drift +/- 3.0 MHz Max.Phase Noise (@ 10 kHz) - 85 dBc / Hz Max.Conversion Gain 56 dB Min.Gain Ripple (Over 26 MHz Bandwidth) +/- 0.75 dBGain Variation (Over Full Band) +/- 4 dB Max.Image Rejection 40 dB Min.1 dB Compression Point (@ Output) 0.0 dBm Min.Cross Polarization Isolation 22 dB Min.Control Signal Ca (Vertical Polarization) 11.0 ~ 14.0 VControl Signal Cb (Horizontal polarization) 16.0 ~ 20.0 VControl Signal Cc (Band Switching) 22 +/- 4 kHz Output VSWR 2.5 : 1In-Band Spurious - 60 dBm Max.Current Consumption 100 mA Max. @ 11 ~ 20VOperating Temperature - 30 °C ~ +60 °COutput Impedance 75 ΩOutput Connector F-type (Female)Weight 100 gInca nu l-am montat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări