Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv shov stv 5214

bogdan546

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gorgan

9

• bogdan546

4

• misuraelectronic

4

• dan cod

2

Top autori în acest subiect

Care este telecomanda la acest tv ? pe ecran apare key_ _ _ in stanga sus si nu executa nicio comanda Am incercat o telecomanda N18 si nimic

Ar trebui stiut procesorul si sasiul ca sa stim exact ce telecomanda merge.
Link spre comentariu

apasati repede pe tasta verde de la n18 de 3 ori...!in mod normal , ar trebui sa se deblocheze...!apoi intrati in menu-ul de cautare si treceti obligatoriu din lock on , in lock off...plus memorat... :dadaca tvc-ul este blocat , telecomanda n18 --- chiar daca este cea corecta --- nu va ajuta la nimic concret...exceptie facind deblocarea...desigur...!

Link spre comentariu

daca dvs sinteti sigur suta la suta ca telecomanda este functionala , atunci tastele program plus sau minus nu va ajuta la nimic ...cita vreme tvc-ul este blocat...!ca sa va convingeti daca telecomanda respectiva este cea corecta sau nu...introduceti o combinatie oarecare de 3 cifre...000 , sau 111 sau 123...! nu se strica absolut nimic ...insa liniutele orizontale se vor transforma in liniute verticale...!

Link spre comentariu

st92195c7b1/mbf am reusit era din cauza telecomenzii era defect rezonatorul de 455khz Ea emitea un tren de impulsuri ,dar se pare ca erau incorecte

Link spre comentariu

mdea...deci , telecomanda n18 este cea corecta in acest caz...!aveti trei mari alternative...1-- ori nu apasati suficient de repede pe tasta verde de 3 ori...!2-- ori telecomanda aia a dvs este defecta...sau nu are baterii bune in ea...!3-- ori preamplif-ul de infrarosu al tvc-ului este ciufulit...sau traseul de infrarosu pina la procesor este compromis...!pentru exemplificare , iata un link mai jos unde tot dvs v-ati fi putut raspunde singur la aceasta problema...viewtopic.php?t=29739&f=17

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Va salut! Referitor la acest Tv.cu proc.ST92195C7B1/MTO,am aceeasi problema cu telecomanda! Nu executa comenzi decat din butoanele tv-ului,insa o anomalie se manifesta si aici. Exista momente cand actionez prog+ si scade nr.de prog.si invers,alteori actionand prog.+ afiseaza setari pt.meniu tv.Deci, telecomanda pare moarta,desi testata pe un programator Tv universal   ( schimba programe cu orice tip de telecomanda ),aceasta nu numai ca schimba prog.dar le schimba de la o distanta destul de mare(cativa metri) . Tensiunile pe receptorul IR si proc.sant de 5,1V pe un domeniu de masurare al multimetrului de 200Vcc.Circuit intrerupt intre IR si procesor nu exista ,am inlocuit receptorul IR ,rezonatorul ceramic al tellecomenzii ,tranzistorul preamplif.IR de la proc.si nimic pozitiv....!  Daca mai aveti ceva idei,pt.verificat,sant bine venite,eu deja am inceput sa ma gandesc la inlocuirea procesorului! 

Link spre comentariu

Efectuat si asta,aceeasi anomalie! Am inlocuit si Ci regulator tensiune pt.bara de 5 V procesor iar intrarea pe Ci 7805 este de 16 V.,am inlocuit si capacitatile de filtraj aferente,aceeasi atitudine!  :tv

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări