Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radiola33

radusa

Postări Recomandate

Buna ziua,am intrat de curand in posesia unui aparat de radio Radiola33, produs de RCA (USA).Inainte de a-l da, avand in vedere ca nu sunt colectionar, cu toate ca imi plac f tare lucrurile vechi in general, as vrea sa ma uit si eu pe schema lui si sa-i analizez un pic constructia. De aceea rog pe cine are o schema pt el, daca poate sa ma ajute. Ma mai intereseaza ce impedanta ar trebui sa aiba difuzorul (extern), care din ce am vazut este modelul 100B. Unde ar trebui sa vina legate cele doua fire, unul care iese din ansamblu comutator de frecvente si al doilea de mai jos, din sasiu. [attachment=4]IMG_2792m.jpg[/attachment][attachment=3]IMG_2793m.jpg[/attachment]Banuiesc ca cele doua fire care ies de sub trafo este alimentarea si cele doua mufe mama, dintre cutia drosser-ului si redresoare, sunt iesirea de difuzor.[attachment=2]IMG_2789m.jpg[/attachment][attachment=1]IMG_2774m.jpg[/attachment]Si daca tot sunt la ziua intrebarilor, poate ma poate ajuta cineva cu schema unui Simfonia, cred ca tip 10. Am doua trafo iesire care banuiesc ca sunt de Simfonia, cel putin asa scrie (de mana) pe cutia unuia dintre ele, si dupa cum este notat trafo, ar cam trebui sa fie PP. Totusi raportul dintre primar si secundar ma cam nedumireste. Ca sa iasa 8k Raa (2xEL84) ar trebui sa folosesc un dif de 3ohm. Asa sa fie? Sau gresesc eu undeva?Pun si o poza poate il recunoaste cineva.[attachment=0]IMG_2787m.jpg[/attachment]Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radusa

7

• mila

2

• nicolae57

1

• viopa

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

GoogleRadiola33Despre difuzor nu am date, e de impedanta mare dar cat de mare...?dupa schema lampa finala are in anod un soc si iesirea spre difuzor se face prin condensator 5microF(parca).

Link spre comentariu

Multumesc 'mila', eu caut de doua zile informatii despre el si am gasit tot felul dar documentul asta nu. Dar spui, "dupa schema.....", unde e schema?Ce am gasit eu pe net ar spune ca difuzorul e de 2000ohm (adica impedanta de casca), atunci de ce mai are traf de iesire, ca banuiesc ca din cutiile alea trei, una dintre ele adaposteste un traf de iesire.Intre timp a postat si 'nicolae57' schema, multumesc, si acum intaleg ca 2000ohm pt difuzor este chiar bine. Si cele doua cutii metalice nu adapostesc trafo ci sunt cele doua condensatoare de filtraj de pe alimentare de 1uF. Oauu, ce dimensiuni. Am gasit si eu tot felul de info despre difuzor, dar impedanta, mai putin. Intr-un singur loc spunea ca ar avea 2000ohm.Va multumesc pt info.Mai astept acum ceva despre Simfonia, sa vedem daca se gaseste.

Link spre comentariu

Transformatorul este de iesire de la Simfonia 10. Schema este in "cartea albastra" vol.II. Nu stiu cum sa pot trimite schema.Pot sa o trag la xerox si o trimit prin plic. Este urgent?

Link spre comentariu

Nici o problema, multumesc tuturor.Si daca tot sunt la seara intrebarilor, mai atasez o poza cu un dispozitiv care nu stiu ce este, stiu doar ca am reusit sa-mi ard aparatul de masura incercand sa-l probez cumva. :cry:

Link spre comentariu

Fac o paranteza, si rog pe cei care eventual mi-au trimis MP sa mai trimita odata, deoarece nu am observat ca dosarul meu de primite era plin si cele noi nu au mai avut loc.Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări