Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce si cum despre imprimante.

Nemesis

Postări Recomandate

Salut. Vreau sa iau o imprimanta multifunctionala de circa 300 ron si nu stiu de care sa iau: laser sau inkjet. Pentru a ma hotara, rog pe cine are experienta cu ambele tipuri sa faca niscaiva comparatii intre caracteristicile lor, cum ar fi:-cate pagini A/N poti lista cu una si cu cealalta ?;-cat costa un refill A/N la una si la cealalta ?;-cat costa un refil color la una si la cealalta ?;-cat de bine ies pozele cu una, si cu cealalta ?;-exista tipuri hartie foto pentru fiecare (adica, nu se poate aceeasi hartie foto si la una cu laser si la una inkjet ) ? ;-dupa principiul de functionare, daca la inkjet cartusul se schimba dupa cateva reincarcari, la aia cu laser tamburii se schimba mai rar ?;- alte chestii comparative care credeti ca sunt de luat in seama.Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nemesis

4

• leoncris

4

• Spitfire

3

• doru77

3

Top autori în acest subiect

In 300lei sigur nu iti laser color, nici macar laser monocrom multifunctionala noua.Deci, acum intrebarile tale cred ca se vor rezuma la ce multifunctional inkjet sa cumperi... cauta prin magazine si vezi ce gasesti in oferta astfel incat sa te incadrezi in buget, apoi intrebi si incercam sa iti raspundem.

Link spre comentariu

Imprimantele inkjet va baga la cheltuieli cu timpul, trebuie sa scoateti macar o pagina la 3-4 zile, daca o lasati un timp fara s-o folositi, se usuca cartusul(se infunda duza) si trebuie sa cumparati cartus.Un alt aspect-odata desigilat cartusul, e bine sa fie lasata in priza, in stand by, nu deconectata de la retea. Daca cumparati o imprimanta ink-jet, atentie ca cele doua cartuse cu cerneala(alb negru si color) cu care vine imprimanta, de cele mai multe ori sunt doar de test, adica tin cca. 30 pagini si gata!-plus ca aceste cartuse de test nu pot fi incarcate, deci dati 150 lei pe imprimanta initial, dar apoi mai dati vreo 200 pe cartuse! Imprimantele laser alb-negru SH pot costa si 150 lei, iar cartusul tine minim 1500 pagini, poate fi lasata si un an fara sa printeze, nu se usuca nimic, tonerul e un praf, nu are ce se usca. Iar o reincarcare costa 40 lei, deci ca economicitate, imprimanta laser alb-negru nu are rival(poate doar o imprimanta antica cu ace+ribbon sa fie mai economica). Imprimantele laser color, pe langa pretul initial, necesita schimbarea filmelor cam la 10.000 pagini, plus tonerul, fireste.Deci, va recomand o imprimanta laser alb-negru, model fara cip de counter pe cartus, brand cunoscut (HP, Texas instruments, Canon).Feriti-va de Lexmark-cu toate ca nu cred ca mai gasiti Lexmark laser.

Link spre comentariu

Aceea este defapt tot inkjet, chiar daca aia au trecut-o la categoria laser...

Ai dreptate, e tot inkjet. Imprimanta asta o cumpar pentru un prieten de la tara, asa ca stiu pe viitor ce imprimanta vreau sa iau :).Era sa uit: la ce brand gasesc consumabilele cele mai ieftine (cartuse mari si ieftine) ? Eu am un Hp luat acu vreo 5 ani, si nu ma tinut negrul niciodata peste 100 de pagini, si nu cred ca-s asa de negre paginile...sau o fi si de faza ca nu stiam ca la inkjet trebuie sa printezi macar odata la cateva zile.
Link spre comentariu

Am la office un HP DeskJet 1280 A3 din 2006 cu cartuse foarte generoase.Descarc 10ml de tus negru,odata si trag cel putin 150 pag. rezolutie inalta.Am incarcat bietul cartus de sute de ori .Pot sa'i spun TIPOGRAFIE,nu imprimanta.E drept ca orice lucru trebuie intretinut si exploatat in acord cu instructiunile daca vrei sa dureze.Si acum 3 sfaturi:1.Trageti cel putin o coala pe saptamana(se usuca tusul si infunda fantele-desi se poate rezolva prin imersie in alcool,dar...) ;2.Opriti functionarea imediat ce observati lipsa tus(se arde cuptorul);3.Nu completati cu tus peste limita data de fabricant(desi exista un buretel absorbant in zona de parcare,nu poate prelua la infinit excesul de tus)Ar mai fi si altele,dar acestea sunt de baza.Important este si scopul achizitionarii,domeniul de utilizare,bugetul alocat...E clar ca un laser e de preferat,dar...O zi ... pe gustul vostru!

Link spre comentariu

Eu am ramas la un laser monocrom de la Samsung;la inkjet am renuntat din cauza consumabilelor care sunt scumpe daca vrei o imagine de calitate.Pentru poze bune le scot pe stick si le fac undeva in oras,nu merita sa tin o imprimanta color doar pentru poze.

Link spre comentariu
Vizitator nasul

Noua nu prea iei cu 300 de lei. Eu am luat o imprimanta cu scnner cu vreo 260 de lei, pe vremea aceea era ieftina, acum este vreo 200 de lei, dar tot nu-ti vei lua cu 300 cu inkjet sau laser color.

Link spre comentariu
Vizitator guruchim

Deci, va recomand o imprimanta laser alb-negru, model fara cip de counter pe cartus, brand cunoscut (HP, Texas instruments, Canon).Feriti-va de Lexmark-cu toate ca nu cred ca mai gasiti Lexmark laser.

Ce aberatie spui, de ce sa se fereasca de Lexmark Laser? A ca nu au cartuse fara chip, de acum incolo nu vor mai aprea imprimante nici HP sau Canon fara chip, in fine din punct de vedere al fiabilitatii, cost/pagina la reincarcare, viteza, capacitatea cartuselor etc Lexmark bate multe brand-uri de multe ori si HP sau Canon.Un cartus pentru modelele Lexmark E250/350/450 poate fi incarcat cu pana la 400g de toner cu care poate printa pana la 12-14.000 de pagini, si asta e valabil cu un chip de E250 de 3.5k deoarece toner-low detecteaza optic atunci cand se goloeste cartusul indiferent dupa cate pagini se intampla asta, nu are page counter pe cartus spre deosebire de HP sau alte brand-uri.Pentru cine vrea informatii despre imprimantele Laser Lexmark le stau la dispozitie.
Link spre comentariu

Eu inteleg ca lucrati pt. Lexmark, D-le Guruchim, dar asta nu inseamna ca Lexmark nu au niste dezavantaje evidente, legate de costuri de reincarcare a cartuselor, nu puteti compara un HP1200, cu un Lexmark din aceeasi categorie la costuri totale...N-am spus ca Lexmark ar fi proaste, poate sunt chiar mai bune decat alte marci in mediul bussiness, ci ca nu sunt recomandate pentru un home-user, comparativ cu HP sau Texas...

Link spre comentariu

Am la office un HP DeskJet 1280 A3 din 2006 cu cartuse foarte generoase.Descarc 10ml de tus negru,odata si trag cel putin 150 pag. rezolutie inalta.Am incarcat bietul cartus de sute de ori .Pot sa'i spun TIPOGRAFIE,nu imprimanta.E drept ca orice lucru trebuie intretinut si exploatat in acord cu instructiunile daca vrei sa dureze.Si acum 3 sfaturi:1.Trageti cel putin o coala pe saptamana(se usuca tusul si infunda fantele-desi se poate rezolva prin imersie in alcool,dar...) ;2.Opriti functionarea imediat ce observati lipsa tus(se arde cuptorul);3.Nu completati cu tus peste limita data de fabricant(desi exista un buretel absorbant in zona de parcare,nu poate prelua la infinit excesul de tus)Ar mai fi si altele,dar acestea sunt de baza.Important este si scopul achizitionarii,domeniul de utilizare,bugetul alocat...E clar ca un laser e de preferat,dar...O zi ... pe gustul vostru!

"-cate pagini A/N poti lista cu una si cu cealalta ?;-cat costa un refill A/N la una si la cealalta ?;-cat costa un refil color la una si la cealalta ?;-cat de bine ies pozele cu una, si cu cealalta ?;-exista tipuri hartie foto pentru fiecare (adica, nu se poate aceeasi hartie foto si la una cu laser si la una inkjet ) ? ;-dupa principiul de functionare, daca la inkjet cartusul se schimba dupa cateva reincarcari, la aia cu laser tamburii se schimba mai rar ?;- alte chestii comparative care credeti ca sunt de luat in seama."Pentru ca m-a luat valul si am uitat de intrebarile din prima postare , iata pe scurt raspunsul pentru HP12801.Nr. pagini 150-160;2.3.cost/refil = 0,9RON/culoare;(mentionez ca folosesc cerneala negru si color pentru CANON,BCxxx-sticla de 100ml) :da 4.Calitatea pozelor nu tine numai de printer ci si de calitatea pozei in sine,tipul formatului, calitatea hartiei...Daca ne referim la format text,eu sunt foarte multumit;5.Cat despre schimbarea cartusului...ei bine ,nu l-am schimbat niciodata in timp ce acasa am o punga cu cartuse Canon PIXMA 1500 :cry: Comparatii...las pe altii sa faca.Seara placuta tuturor!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări