Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare Doina Sigma

daniels

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniels

12

• zal

5

• remus68

5

• dante

2

Top autori în acest subiect

Rog moderatorii sa schimbe titlul topicului in: Va rog sa ma ajutati la reconditionarea unei Doina Sigma1.Vreau sa reproiectez cablajul si va rog sa-mi spuneti daca este bine sa amplasez soclurile de la ECC83 pe cablaj, asta pentru a mai renunta la firele din interior.2.Cand am facut comanda de piese, nu am gasir rezistente de 500K si am luat de 560K (rezistentele din grila 5 EL34). Va rog sa-mi spuneti daca valorile rezistentelor sunt critice.

Link spre comentariu

500k însemnau în vechea gîndire ceva între 470-510k. Valorile nu sînt aşa critice, pe vremea aia se foloseau piese cu toleranţe de 10-20%. Trebuie doar să ştii unde poţi pune piese precise şi unde nu e necesar în schemă.Nu e bine cu soclurile pe cablaj, lasă-le pe şasiu, poţi în schimb să refaci acele legături cu sîrme de calitate şi aranjate mai bine, răsucite cele necesare, etc.

Link spre comentariu

Rog moderatorii sa schimbe titlul topicului in: Va rog sa ma ajutati la reconditionarea unei Doina Sigma

1.Vreau sa reproiectez cablajul si va rog sa-mi spuneti daca este bine sa amplasez soclurile de la ECC83 pe cablaj, asta pentru a mai renunta la firele din interior.

2.Cand am facut comanda de piese, nu am gasir rezistente de 500K si am luat de 560K (rezistentele din grila 5 EL34). Va rog sa-mi spuneti daca valorile rezistentelor sunt critice.

Am mai zis: AJUTOR se cere la 112. Iti modific titlul astfel: Reconditionare Doina Sigma ( fara ajutor ). Logic ca ceri ajutor daca ai postat acest subiect.

:ras:
Link spre comentariu

Am facut pozele

La cea completa am sters ECC-urile, una dintre ele are diametru mai mare. Carcasa este mizerabila, dar este solida, fara lovituri si se poare reconditiona usor. La fel, panoul frontal este murdar, dar nu are zgarieturi, lovituri si trebuie curatat si laciut.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

La cea de-a doua am din carcasa partrea de sus si de jos transformatorul de iesire si lampile

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Am comandat marea majoritate a pieselor, mai am cateva la care nu am gasit valorile potrivite, am de gand sa refac cablajul si sa folosesc socluri montate pe cablaj

Link spre comentariu

Cablajul nu-l mai fac in aer, l-am proiectat pe o singura placa si doresc sa-l pun in partea de sus a sasiului. Am gasit prin niste televizoare socluri ceramice care se mnteaza pe cablaj si vreau sa le curat, daca nu se pot curata bine le voi schimba.

Link spre comentariu

Condensatorul de 25nF incercuit cu rosu il pot lega la intrare (am tras o linie tot cu rosu)? Am de gand sa inlocuiesc acele mufe din cu jack-uri. Din cate stiu la din-uri varful este masa, iar pinii simetrici ar trebui uniti.

Posted Image

Am mai observat ca pe schema, pe circuitul de alimentare a filamentelor in schema este un semireglabil. In statie nu exista.

Link spre comentariu

Condensatorul de 25nF incercuit cu rosu il pot lega la intrare (am tras o linie tot cu rosu)?

NU! Condensatorul ala preia semnalul sumat de la iesirea preamplificatoarelor pentru aplicare la intrarea de inregistrare a unui magnetofon.Mufa DIN de la intrarea Radio/Magnetofon era comuna, atit pentru aplicarea semnalului de la aceste aparate, cit si pentru livrarea semnalului catre un magnetofon.Daca schimbi mufele DIN cu jack-uri de 6,3mm, ori renunti la acel condensator si nu mai ai acces la semnalul de la iesirea preamplificatoarelor, ori montezi inca o mufa (jack, RCA, etc) in alta parte a panoului (eventual pe placa din spate) la care vei conecta acel condensator.In nici un caz NU VEI FACE SCURTCIRCUIT-ul acela intre condensatorul de 25(22)nF si intrarea de Radio/Magnetofon.

Am mai observat ca pe schema, pe circuitul de alimentare a filamentelor in schema este un semireglabil

Este posibil sa fie montate doua rezistente de 0,5...1W (de valoare egala) intre fiecare linie de alimentare a filamentelor si masa. Bineinteles ca este posibil sa nu fie montat nimic.
Link spre comentariu

In fotografii este un selector de canale de la un tv... nu este cazul sa folosesti soclurile alea. Se gasesc socluri ceramice, foarte bune si ieftine. Nu trebuie sa ecranezi tuburile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări