Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rog ajutor - Spliter aer conditionat

lucian14

Postări Recomandate

Am urmatoarea problema la un split de tavan (Delonghi HEN80): S-a strapuns un triac care comanda motorul de la ventilator, 280W, 220V, 1,3A monofazat, cu condensator de 6,3 uF, triacul era BTA08. Acum motorul merge continuu, chiar daca aparatul e oprit din telecomanda. Am decuplat firul de la grila triacului si motorul tot nu se opreste.M-am uitat in datasheet-ul acestuia, e de 8A dar recomandat pentru sarcini inductive, cum e cazul aici. S-a ars si siguranta de 6A in serie cu triacul.In Ploiesti am gasit apropiat doar triac BT137 600, tot de 8A. Pinii sunt dispusi altfel, iar radiatorul nu e izolat ca la BTA08, dar astea se rezolva. Ramane intrebarea daca ar merge acest tirisor in locul celui original, ca sa nu fac un drum pana la Bucuresti pentru asta (unde nu sunt sigur ca il gasesc).Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lucian14

2

• luk81

1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări