Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rog ajutor realizare subwoofer cu dif clarion

balan_petrica

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• balan_petrica

8

• BF37

4

• Shambala

1

• alex20alex

1

Top autori în acest subiect

va salut.vreau sa execut 2 subwoofere de la zero.am 2 difuzoare clarion si as dori ajutor in executia lor.adica ,dimensiuni cutie ,filtru,etc.

poza cu difurile.
Link spre comentariu

In primul rand , daca difuzoarele respective nu au vreo eticheta pe sasiu sau pe magnet ,cu modelul difuzorului , nu vei putea gasi parametrii pt ele , iar fara parametrii nu poti calcula o incinta potrivita pt ele.Totusi avand in vedere ca vrei sa faci subbass ( banuiesc ambele intr-o incinta ) se poate aproxima un litraj pt cutie.In al doi-lea rand nu ai specificat , unde vrei sa-l folosesti ? , in casa , masina sau sonorizare ?In al trei-lea rand filtrul nu e bun , decat pt puteri pana in 100 - 150W.

Link spre comentariu

In primul rand , daca difuzoarele respective nu au vreo eticheta pe sasiu sau pe magnet ,cu modelul difuzorului , nu vei putea gasi parametrii pt ele , iar fara parametrii nu poti calcula o incinta potrivita pt ele.Totusi avand in vedere ca vrei sa faci subbass ( banuiesc ambele intr-o incinta ) se poate aproxima un litraj pt cutie.In al doi-lea rand nu ai specificat , unde vrei sa-l folosesti ? , in casa , masina sau sonorizare ?In al trei-lea rand filtrul nu e bun , decat pt puteri pana in 100 - 150W.

-nu ,fiecare cu incinta lui.pt,sonorizare in aer liber.mai putin in casa ca....................
Link spre comentariu

Fitruletul este o mica "petarda", la puteri mai mari (>100W) miezul bobinei se va satura si vor apare distorsiuni (noroc ca cele de pe joase sunt mai greu perceptibile), iar intr-un timp destul de scurt condensatorul se va umfla. Totusi pana atunci filtrul poate fi folosit bine-merci.

Link spre comentariu

Deoarece nu ai parametrii la acele difuzoare si sant sigur ca nu ai posibiliatea sa-i masori , poti incepe prin a construi o incinta de 100L ( doar cub sa nu fie ) , in partea de jos pui 2 tuburi de br cu diametru de 10cm si jucandu-te cu lungimea lor vei incerca sa acordezi incinta dupa ureche.Te mai poti juca si cu volumul dar asta e cam singura varianta , din pacate.

Link spre comentariu

Pentru volum net 100L si tuburi 2 x 10cm diam, obtine urmatoarele:lungime tub/frecventa de acordaj10cm/68Hz20cm/48Hz30cm/40Hz40cm/34HzIes tuburile cam carnati, eu as mai pune 50L/incinta si-i scad frecventele/fiecare lungime de tub data, cam cu 10Hz...Daca lua din magazin tuburi de 100mm diam si le lua scurte, cum le lungea?

Link spre comentariu

Nu stiu de ce am impresia ca nu au nici o legatura cu firma "Clarion" acele difuzoare...!

Bine-nteles ca nu au nici o legatura cu Clarion , astea sant primele facaturi ce au aparut dupa '90 prin magazinele de electrice , dar aste-s difuzoarele omului si cu astea trebuie sa defileze ( banuiesc ca daca avea bani de ceva calumea nu ar fi deschis subiectul )
Link spre comentariu

Nu stiu de ce am impresia ca nu au nici o legatura cu firma "Clarion" acele difuzoare...!

Bine-nteles ca nu au nici o legatura cu Clarion , astea sant primele facaturi ce au aparut dupa '90 prin magazinele de electrice , dar aste-s difuzoarele omului si cu astea trebuie sa defileze ( banuiesc ca daca avea bani de ceva calumea nu ar fi deschis subiectul )
asa e.astea le am ,cu astea o sa fac deocamdata.poate cu timpul scap de ele si le inlocuiesc.pana atunci fac cu ele.merci mult
Link spre comentariu

chiar nimeni?-----------------------------

Nu-ti poate spune nimeni exact ce dimensiuni sa aiba, asta pentru ca nu ai parametri la ele, am crezut ca te-au lamurit colegii.Si eu recomand tot un volum intre 50-100L, o cutie facuta la plezneala.Am auzit cateva difuzoarele din astea asa zise "Clarion". chiar am fost impresionat de raspunsul pe bass la unele de 8inch, aveau si ceva SPL,mai bune decat alte chinezarii.
Link spre comentariu

chiar nimeni?-----------------------------

Nu-ti poate spune nimeni exact ce dimensiuni sa aiba, asta pentru ca nu ai parametri la ele, am crezut ca te-au lamurit colegii.Si eu recomand tot un volum intre 50-100L, o cutie facuta la plezneala.Am auzit cateva difuzoarele din astea asa zise "Clarion". chiar am fost impresionat de raspunsul pe bass la unele de 8inch, aveau si ceva SPL,mai bune decat alte chinezarii.
multumesc pt raspuns. nu ma pricep in litri.mar ajuta mai mult niste dimensiuni aproximative.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări