Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alfa 55tc632d-71

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

buna seara.acest tv se prezinta fara simptome de viata....nu am schema dar din cite am auzit sar parea sa fie 11ak30..nu sunt sigur,ar putea cineva sa confirme acest lucru?

Sasiul AK30 este inconfundabil deci usor sa va dati seama daca este asta sau nu.Asa se pare ca este(am gasit pe ceva siteuri) dar nu pot fi sigur 100%.
Link spre comentariu

buna dimineata.chassiul este intradevar 11ak30...se aprinde ledul de stand by dar se aude ub tacanit...finalul de linii pe care lam gasit montat este bu 808dfx...care nu este tocmai ca in schema unde e trecut bu808 si cu un radiator auxiliar....dar care pare bun.

Acelasi lucru este.Cu el scos din placa se mai aude acel tacanit?
Link spre comentariu

Cand ai schimbat BU,ai schimbat si C ul din baza?Schimba ce ti-a plesnit,apoi scoate din montaj bu , apoi monteaza un bec (60w/220v) intre masa si b+; astfel vei proba sursa .b+ trebuie sa aiba valoarea intre 115v si125v, functie de diagonala si tehnologia tubului (flat, normal)Dupa ce esti convins ca sursa este OK ,treci mai departe

Link spre comentariu

era totusi ars bu...lam schimbat si ceva electrolitici si surpriza mia puscat tranzistorul din stabilizator...si 2 rezistente...ce naiba sa putut intimpla.. :jytuiyu

cind am schimbat bu am schimbat si electroliticul de 3,3 micro....dar acum ghinionul asta cu sursa sa inceput....am sa incerc sa fac sursa acum.

Aceeasi poveste ,alti actori......

Sasiul 11AK30 cu BU808 defect (rezolvarea clasica:condensator din baza inlocuit cu 22 mF-47 mF,lipituri de facut in zona driver ,linii + conector deflexie,BU808DFI/DFX sau 2SC5388 de calitate ;daca vrei sa nu ai probleme schimbi si filtrajele pe bara B+ );merge televizorul garantat 3 ani.

Mai fratilor, cum se face ca de la un defect care se rezolva in 30 min. ,ajungeti de ''prajiti'' sursa acestui sasiu ???? Nu pot sa-mi explic situatia asta , ce anume ii faceti televizorului de in loc sa rezolvati un defect banal va afundati si mai rau in defecte ( provocate ) - asta nu e primul caz de care aflu..... :smt044 :smt044

Sursa de pe sasiul 11AK30 e o sursa care raspunde foarte bine la eventualele scurtcircuite ( chiar cu BU808 in scurt total si nu se arde FET- ul din sursa ;doar daca se scurtcircuiteaza dioda de pe B+ in timpul fuctionarii se mai intampla sa crape FET-ul... ,MC44608 mai rar cade )

D-l POLAKU2002 ce ai avut cu condensatorul de 3,3 mF de l-ai schimbat ? In loc sa schimbi ceea ce trebuia te-apuci aiurea sa dai piese jos ?

Link spre comentariu

ghinion il numesc....am schimbat electroliticul ptr ca dupa cum spunea clientul mai fusese reparat acum 3 luni tot cu bu ars....si eu bun crestin zic sal schimb poate asa bu va dura mai mult...dupa ce lam schimbat a inceput sa puste mosfetul si rezistoarele...in locul mosfetului as putea pune buz 90a?sa incerc sa vad poate nu e dus integratul.... :cry: din greseli se invata dar cind ai ceva povataitori linga tine totul merge mai usor...credeti/ma .ptr asta va multumesc.

Link spre comentariu

ghinion il numesc....am schimbat electroliticul ptr ca dupa cum spunea clientul mai fusese reparat acum 3 luni tot cu bu ars....si eu bun crestin zic sal schimb poate asa bu va dura mai mult...dupa ce lam schimbat a inceput sa puste mosfetul si rezistoarele...in locul mosfetului as putea pune buz 90a?sa incerc sa vad poate nu e dus integratul.... :cry: din greseli se invata dar cind ai ceva povataitori linga tine totul merge mai usor...credeti/ma .ptr asta va multumesc.

In general cand pusca FETul pusca si MC44608 dar(intotdeauna exista un dar) acolo sigur mai este ceva defect ca FETul ala nu a puscat degeaba ori ceva cositor sursa ori ceva piese atinse ceva tot a cauzat arderea FETului.Cu BUZ90 va face la fel nici vorba de asa ceva in ak30 merge P6NK60,P4NK60 ,K2996 o multime dar nu BUZ90.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări