yo9hnf Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Va salut ! Am facut rost de o imprimanta laser LEXMARK Optra Rn+. "Baba" are doua probleme depistate : -rolele care trag cartia (si care cred ca se numesc D-roll) sunt uscate : http://imageupload.org/?di=0129907545410 Rolele despre care vorbesc ar arata asa : Am scos cauciucul de pe rola, iar daca il "fac" cerc, are diametrul de circa 3.5cm -cealalta problema ar fi dungile orizontale pe care le scoate pe ambele parti ale hartiei (in cazul in care hartia o introduc manual in imprimanta). Pentru a doua problema atasez o poza in care se vede o pagina de test a placii de retea : http://img571.imageshack.us/img571/2690/dsc00126jv.jpg Imprimanta se poate conecta la PC printr-un port serial, un LPT (centronics) si un port LAN. Eu neavand cablu Centronics, am incercat sa o pun in retea pe LTP direct in router ; la PING vad IPul, dar nu imi raspunde. Pe foaia de test am urmatoarele date : -IP : 10.52.18.25 -masca : 255.255.255.0 -gateway : 10.52.18.1 -bootp server : 0.0.0.0 Aveti idee cum ma pot conecta la ea? Aveti idee cum pot repara rolele (macar una ma intereseaza)? Aveti idee cum pot indeparta liniile care apar? multumesc ! Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Va salut !........Aveti idee cum pot indeparta liniile care apar?multumesc !Liniile negre apar din cauza lamelei care sterge tonerul in plus de pe cilindrul care se electrizeaza. De obicei lamela din cauciuc se uzeaza dupa un numar de ore de functionare, remedierea fiind fie o lamela noua (cartus nou), fie demontarea, stergerea lamelei si a cilindrului...... o alta cauza ar fi cilindrul in sine - tot de la uzura, mai pot apare si zgarieturi etc.Dupa foaia de test este posibil sa se rezolve prin curatarea cilindrului cu alcool izopropilic.... si scuze daca v-am deranjat cu raspunsul meu Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 2, 2011 Autor Partajează Postat Martie 2, 2011 ... si scuze daca v-am deranjat cu raspunsul meu Doamne fereste !Iti multumesc mult ! O sa curat cilindrul cu alcool daca trebuie. O sa incerc sa vad in ce masura se poate curata si lamela.Deocamdata mi-a trecut o nebunie prin cap....nu aveam nimic de pierdut referitor la cauciucul rolei din poza, asa ca i-am dat la greu cu spray contactor cu alcool, care cred ca a avut un efect bun....a mai inmuiat partea foarte uscata (pe care i-am zgariat striatii inainte). Link spre comentariu
bchendran Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Cartusul se poate reconditiona la un pret bun prin schimbarea lamelei si cilindrului. Pentru configurarea printserverului, trebuie sa accesati http://10.52.18.25. Ar trebui sa mearga grafic. Va recomand sa faceti astfel: folosind un cablu de retea crossover, configurati manual placa de retea a calculatorului cu un ip din aceeasi clasa: 10.52.18.21 sa zic. La subnet mask nu stiu ce sa va zic sa faceti, la mine merge 255.255.255.0 dar am un ip de genul 192.168.0.101 Apoi conectat plin cablu crossover (sau prin ceva switch) intrati pe ip-ul imprimantei si vedeti ce se intampla Succes! Link spre comentariu
kodor2001 Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Dupa stiinta mea, toate IP-urile trebuie sa fie din aceeasi clasa, recte 192.168.xxx.xxx.Subnet mask nu se schimba Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 in cazul lui (accesare directa - aka fara router sau bridge) ip-urile trebuie sa fie din aceasi subretea (indiferent de clasa acesteia - A, B, C, D sau E), important e ca masca de subretea sa fie astfel configurata incat sa defineasca IP-urile celor doua statii ( pc si imprimanta ) ca facand parte din aceasi subretea. deci bchendran a spus bine ce a spus acolo, inclusiv ce urmeaza ulterior privind accesarea folosind link-ul http://ipul_imprimantei Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 2, 2011 Autor Partajează Postat Martie 2, 2011 Traiasca puterea ELFORUMului !Multumesc domnilor ! Am reusit sa scot o pagina de test cu Windows XP ...cu un driver de Optra R plus.Am legat imprimanta direct la PC prin crossover si am schimbay IPul.Din pacate se pare ca imprimanta nu are "pagina web", si deci nu pot vedea nimic la IPul imprimantei, dar raspunde perfect la PING oricum.Acum cum fac cu totusi sa o leg la router? Nu se poate schimba IPul placii imprimantei? Link spre comentariu
bchendran Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 neaparat cautati pe net manualul printserverului.Vedeti daca nu in driverul imprimantei daca nu aveti ceva optiuni.de schimbat sigur se poate schimba ip-ul Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 2, 2011 Autor Partajează Postat Martie 2, 2011 Am incercat sa schim pool-ul la router, astfel incat sa-mi dea IPuri de genul 10.52.18.xx dar vad ca nu vrea sa mearga decat cu 192.168.x.x Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 daca nu are interfata web atunci din meniu probabil se seteazapentru configurare in meniu > settings > network settings sau tcp/ip settings trebuie setat:ip: ex 192.168.001.100 (cred ca sunt 3 cifre pt fiecare byte in loc de 192.168.1.100)subnet mask: ex: 255.255.255.0 ca sa fie in aceasi subretea cu toate adresele din intervalul 192.168.1.(1-254)gateway: ip-ul interfetei private a ruterului (optional) Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 2, 2011 Autor Partajează Postat Martie 2, 2011 Niet !Am printat un "tree" al meniului, si am asa:NETWORK SETUP:-Net2 PCL SmartSwitch = On-Net2 NPA Mode = Auto-Net2 Print Screen = Detect-Net2 PS Smart Switch = On-Net2 Buffer = Auto Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 sorry...n-am vazut meniuri de print server decat la hp si canon... nu-mi seamana cu ele. parametrii ce ii arati nu au legatura cu comunicatii ethernet dupa parerea mea fie vorba de tcp/ip, token ring sau mai stiu eu ce protocoale. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 2, 2011 Autor Partajează Postat Martie 2, 2011 sorry...n-am vazut meniuri de print server decat la hp si canon... nu-mi seamana cu ele. parametrii ce ii arati nu au legatura cu comunicatii ethernet dupa parerea mea fie vorba de tcp/ip, token ring sau mai stiu eu ce protocoale.MII DE SCUZE !!!Aveai dreptate ! Se poate modifica IPul.Am gasit si meniul respectiv desi am trecut de o sumedenie de ori pe langa el.I-am pus IPul 192.168.1.125 si am reusit sa ii dau "comanda" print...ca practic nu poate scoate foaia din tray.Acum mai ramane partea arzatoare....cea cu rolele care trag foaia.Am sters cilindrul cu tifon moale si acloon si am vazut ca modelul care mi iese pe foaie se vede si pe cilindru...deci e tocit.Nu stiu daca se merita facuta (desi as vrea mult).Ma interesez maine cat costa un cilindru (banuiesc ca pe la 15-30lei, dar asta daca se gaseste). Link spre comentariu
bchendran Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 sunt cilindri si lamele pe toate drumurile , daca nu gasiti (ceea ce ma indoiesc) dati-mi un PM si va indrumAm si eu probleme similare cu rolele la imprimanta mea, o kyocera. Am cautat la ASWO, am gasit, dar sunt exorbitant de scumpe. Incercati ceva improvizatie Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 O sa incerc sa iti fac eu rost de role de cauciuc.Pentru cilindri + lamele iti dau un PM cu ceva firme. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum