Vizitator Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Amplificatorul facut de mine era cu Nmos.Era un test facut cu P si N cu IR2110 in driver, NU are nimic de aface cu Harman Kar(T)on.Lucrati in contunuare cu ce vreti, eu NU ma mai bag, nu are sens, fiecare cu ce face, succes! Link spre comentariu
radu8982 Postat Martie 5, 2011 Autor Partajează Postat Martie 5, 2011 Vad ca nu prea vreti sa ma ajutati , la altii cu tda2030 scrieti vreo 20 de pagini ,chestia e ca oricum lam facut praf am schimbatc2 c9 cu 100p si se auzea un sunet de scurt cred ca sau ars 2sa1837 2sc4793. Link spre comentariu
Murcielad Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Amplificatorul facut de mine era cu Nmos.Era un test facut cu P si N cu IR2110 in driver, NU are nimic de aface cu Harman Kar(T)on.Lucrati in contunuare cu ce vreti, eu NU ma mai bag, nu are sens, fiecare cu ce face, succes!eu am vazut amplificatoru postat de tine cred ca pe diyaudio si era cu N plus P dupa care ai folosit un driver si ai pus numai Nch ... si din ce am vazut eu era clar o schema din un amplif auto ... defapt folosita in foarte multe amplifuri auto JBL Crown ...PS: vrei sa spui ca ce ai postat tu mai sus nu e din harman ? iti spun si modelele la care s-a folosit BPX 2200 asta in auto nustiu daca au facut si profi ...Pentru cel care are probleme cu amplificatoru ... hai sa iti spun eu ceva ... nu te apuci de un amplif de 800W decat daca stai bine cu cunostintele sau stai bine cu banii si esti pregatit sa mai arzi cate ceva, noi nu avem cum sa stiim ce ai gresit tu pe acolo din pacate ... la tda2030 e simplu il schimbi si merge Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Man, ampliful facut de mine, avea IR2110 in versiunea de Nmos, nu avea de aface cu nimic de la harman sau ce BPX zici tu si este functional si acum, urmeaza upgradarea schemei pt putere mai mare, pe viitor.Am plecat de la o idee Crown clasaI , pe care am adaptat-o cerintelor mele, si am folosit designul de referinta din PDF pt IR2110, la care am adaptat ce aveam nevoie.Versiunea cu Pmos si Nmos, era o incercare dupa un amplif auto, un jbl a carui schema o aveam de pe net, asta e adevarat, insa nici macar in comutatie, nu au ce cauta Pmosurile, sint mult mai slabe decit Nmosurile, si de aia am renuntat definitiv la ideea aia.Versiunea finala va fi pe optocuploare de f mare viteza, IR2110, NU are treaba in ClasaD dupa parerea mea, nu poate comanda multe mosuri paralel de unul singur,nici macar un IRFP260N, nu era instare da comande singurel, trebuia "ajutat" si de aia schema va fi alta, pt modulul de bass (20Hz 200Hz) al clasei D pe care o voi face.Schema din care am pus mai sus, este din o poza luata de pe un forum, la un amplificator de masina; am aratat ca referinta cum se pun mosurile si limitarile de curent cu traductoare rezistive nu cu diode pe portile mosurilor, (ma refer ca egalare pe brate, curenti, capacitanta) etc. Link spre comentariu
Murcielad Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 toata lumea stie ca P de la mosi sunt praf ... pai de schema aia de la jbl ziceam eu de harman carton ... doar JBL apartine de ei ai vazut ca ei folosesc schema aia la amplif pana la 2200W si chiar merge ok ... toate GTO 600.1 , GTO1200.1, BPX 1100 , BPX 2200 folosesc acelasi principiu ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Seriile alea sint claseD la 80 Khz, bass only. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Simularile de care spuneam:Schema:functionare normala - 4ohmi.gif[/attachment]Curenti in scurt: 7x0.1ohmi.In cazul in care curentul de iesire e limitat la 9A lucrurile sunt mai ok ca disipatie.Puterea disipata instantanee si medie:functionare in scurt - 0.1 ohmi - curentii de drena.gif[/attachment]Concluziile mele sunt cele care le-am spus deja in postul anterior: O limitare de curent nu strica, iar in functionare normala nu isi face simtita prezenta.Evident ca nu are aceleasi pefrormante ca si o protectie VI, dar avand in vedere simplitatea ei merita implementata in cazul in care ampliful nu are nici un fel de protectie, iar "proiectantul" nu are cunostiinte suficiente sa elaboreze un VI. Chiar si la o limitare destul de permisiva : 9A varf pe final, deci 63A pe intreg etajul puterea disipata in caz de scurt este mult redusa. O valoare mai ok ar fi fost 6A limita, ar fi ramas 42A, suficient pt iesirea amplifului.Normal ca un VI ar fi exploatat etajul final in intreaga curba SOA, simularile sunt doar pt exemplificarea functionarii acestui tip de limitare si pt a prezenta avantajele/dezavantajele acesteia. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Trimeteti-mi care aveti un montaj cu d-astea si va arat ca, fara protectie SOA, la scurt pe iesire, trz CRAPA, cu orice dioda zenner pusa ea in orice configuratie, de orice tensiune ar fi.PUNCT. Link spre comentariu
radu8982 Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 Pana repar AV800-le spunetimi ce modificari sai aduc schemei aceasta am o statie facuta cu ea si vreau sa redeze basul bine ca nu se aude deloc frumos am sa refac statia cu alta schema dar pana atunci vreau sa stiu daca pot sai fac ceva,am alimentato la +/-70. Link spre comentariu
radu8982 Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 Urmatoarele modificari ar ajuta. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Radu,Faptul ca ai pus conzi de 100p nu are nimic. Problema e in alta parte, cred.Hai sa incercam sa depanam.Intrarea cum ai conectat-o?Cu intrarea la masa (toti pinii legati impreuna) si 10kohmi sarcina pe iesire masoara:tensinile pe R26, R29, R1, R2, R13, Zd1, R54, R55, Zd2, R57 si R4 intre drena si sursa lui Q8, si cea mai mare valoare de pe rezistentele de putere de pe o parte si de pe alta.Scrie ce ai masurat si daca toate astea sunt ok atunci mergem mai departe. Trimeteti-mi care aveti un montaj cu d-astea si va arat ca, fara protectie SOA, la scurt pe iesire, trz CRAPA, cu orice dioda zenner pusa ea in orice configuratie, de orice tensiune ar fi.PUNCT.Pe bune, nu te-ai saturat? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Nu, nu am de ce, chiar astept un modul cu N-Mos si P-Mos sa-l abuzez, sa vezi ca o sa crape! Link spre comentariu
radu8982 Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 Nam mentionat ceva ledul de pe sina (-) se stinge imediat ce o opresc mie cam frica sa fac masuratorile din cauza asta. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Radu,DAca nu ia foc nimic si curentul prin ramura aia e rezonabil, adica sub 200mA ai putea sa masori repede, sau macar in etape.Ai putea sa inseriezi un bec de 60w cu primarul trafului sa limiteze cat de cat curentul in caz de necaz. Nu, nu am de ce, chiar astept un modul cu N-Mos si P-Mos sa-l abuzez, sa vezi ca o sa crape!Tu chiar nu intelegi ca diodele alea doua nu fac o protectie SOA ci doar imbunatatesc putin lucrurile in cazul unui scurt fata de cazul in care limitarea lipseste cu desavarsire? Tii neaparat sa bati apa in piua pe aceeasi tema rasuflata cu care suntem toti de acord?Pana la urma ce urmaresti?Voi face curatenie in curand. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Chiar curatenia, ca i-am facut omului threadul muci.. OUR fault! Problema este ca tu sustii prin simulari ca la +/- 90Vcc cu acele diode despre care care spui ca, la un scurt pe iesire, finalii "scapa", arzind sigurantele de pe alimentare,sigurante care ar trebui sa fie de 8A pentru ca amplificatorul sa debiteze puterea pentru care a fost proiectat. Eu sustin (prin practica si experienta pe care o am in domeniu) atit cu bipolare cit si cu mosfeturi, in audio cit si in comutatie ca se ARD, nimic altceva. A, daca pui sigurante de 2-4A rapide, si faci scurt, crapa sigurantele pentru ca ar fi cu mult sub limita SOA a tranzistorilor, dar limitezi puterea etajului final la 2-300W maxim, deci nu stiu daca este sau nu corect. Problema pe care TU nu vrei sa o intelegi sau nu o lasi sa se inteleaga, este ca, limitind tensiunea de polarizare V G-S a unui mosfet, ii "controlezi" rezistenta interna minima, atunci cind el are nevoie de regimul de maxima conductie, adica atunci cind prin mosfetul(tii) respectiv(i) ar trebui sa creasca curentul pe sarcina pentru a putea debita puterea de xxx wati pt care a fost proiectat. Avind rezistenta interna mai mare, curentul TOTAL prin finali, este mai mic, disipatia mai mare si evident puterea debitata mai mica, RANDAMENTUL scazind drastic... ce spui tu, ar echivala schematic, cu inlocuirea sigurantelor cu niste rezistente de 15-25 ohm, la putere mare(sa zicem) pentru a putea "prelua" in caz de scurt pe iesire, supracurentii mari ce ar trece prin jonctiunile mosurilor. Insa in cazul tau, rezistentele respective le realizesi CHIAR din mosfetii finali, ce vor disipa putere inutila, MAI ales ca schema este gresita din start, stii bine ca ar trebui alimentata cu +/- 12-15Vcc MAI MULT, partea de comanda fata de partea de putere. Asa fac si eu la modulele mele, pun sigurante de 4A, scot protectia, fac scurt, automat zboara sigurantele. Dar daca am sigurante de 10A si fac scurt fara protectie, zboara intii finalii, si pe urma sigurantele. Eu ma ofer sa fac aceste teste pe un modul cu finali P-Mos si N-Mos, daca pune cineva la bataie, facem exact MythBusters. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum