Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor AV800 se incalzeste R57

radu8982

Postări Recomandate

Vreau sa stiu care este cauza incalzirii lui r 57 ,singurele piese care nu corespund cu schema sunt doua diode zener de 5w si semireglabilul pt superdioda care este 10k,am alimentat la +-40v

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu8982

26

• Sharky

22

• hpavictor

8

• Murcielad

3

Top autori în acest subiect

Mda normal ca se aude incet difuzorul e dibeisi b1541 :rade:bine ca sar putea sa fie si placa de sunet un pic de vina inainte cu alta statie miroseau a ars difuzoarele acum aceasi statie de abia le misca fata de inainte

Link spre comentariu

Am masurat cu un volmetru analog tensiunea rms pe iesire si nu e mai mult de 10v spunetimi ce sa aiba am statie facuta dupa o schema turceasca care scoate aproape 30v rms

Link spre comentariu

Nu il "ataci" calumea, ori nu ai semnal balansat; din cite vad, are intrare balansata "simulata", pe partea cu reactia negativa (o mizerie),puteau pune un operational adaptor simetric/asimetric, lasind reactia negativa sa lucreze linistita, atit cit are ea treaba in schema asta,sau lasau simplu cu intrare normala, dar ce au zis, lasa ca "luam ochii" (si banii) la fraieri cu intrare balansata... :sparge:

Fa modificarea cum am editat eu aici, si va suna mai tare.

Daca tot este slab, creste pina pe la 22-27 Kohm valoarea rezistentei R37 (15Kohm) din reactia negativa.

Daca oscileaza, pune in paralel pe R37 un condensator de 22-47pF/100Vcc,

Semnalul audio in pui pe pinul 3(intrare) si pin 2 (masa).

Posted Image

Ce puscarie de schema... :bataie

Nu tu protectie la scurt, nu tu generatoare de curent constant compensate termic, nu tu simetrie complementara pe intrare (MAI ALES LA MOSFET IN IESIRE), nu tu dioda zenner cu dioda antiparalel intre poarta si sursa la finali, doamneeeeeeeee, ce montaje scot astia pe piata, nu le e frica de D-zeu...

Apropos cit ai "platit" pentru acest kit?

Link spre comentariu

Se aude cu ~40o/o mai tare dar degeaba tot vreo 10-15 volti pe iesire,cu 15k vreo 7-8v. Toate piesele +pcb in afara de finali care iam avut mau dus vreo 250 ron.Asa si cam cati volti rms ar trebui sa citesc pe iesire.

Link spre comentariu
:nas: Oare acea rezistenta se incalzeste datorita fenomenului de incalzire globala datorat gazelor cu efect de sera ? Sper ca stii de gluma , pentru ca observ ca nu se prea inghesuie nimeni sa te scoata la mal......dar fi increzator , ii dai tu de cap !
Link spre comentariu

Decat sa comentati aiurea ca ii lipseste nu stiu ce sau ca aia nu va convine mai bine ati ajuta omul.Daca aveti chef de discutii aiurea prin capatul forumului exista sectiune bodega unde nu exista offtopic.Eu unul chiar m-am saturat de comentarii facute pe degeaba. Victor, chiar nu vad ce rost au unele din posturile tale.Daca nu ai chef sa il ajuti nici o suparare, dar nu posta la bascalie ca doar faci o atmosfera de rahat.Nu cred ca radu ti-a gresit cu ceva ca sa il iei in balon.Radu:Pt inceput verifica tensiunile pe diodele zener sa fie de cat is ele. Vezi ca pe r28 si 29 sa ai aceeasi tensiune, pe Q 24 si 25 sa ai acelasi vbe de aprox 0.6V.Zi-mi ce tensiune ai intre bazele de la q6 si q7. In mod normal trebuie sa fie zero, dar tare ma tem ca tie ceva nu iti merge acolo si ai mai mult. Curentul de mers in gol merge? sau ..mort?Totodata mai vezi ca piesele sa corespunda schemei.Eu am avut de-a face cu un kit de la firma aia care nu functiona.Detalii aici:viewtopic.php?f=5&t=24504&hilit=epsicom+bucla+masaVezi sa nu fie acelasi lucru.Daca poti upgrada schema primul lucru care sa il faci e sa alimentezi tot ce e dupa diodele dep e alimentare cu 15V-25V in plus. Si sa pui intre R22 si R44 si iesire zenere de 1w de 7-10V 2 cate 2 puse cap in cap ca sa limieze ugs maxim si curentul in caz de scurt.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări