Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa +/-5V

Vizitator Fir3Splitter

Postări Recomandate

Vizitator Fir3Splitter

Salutare, am nevoie de o sursa de +5v-5v. Dupa ceva google si putina documentare am ajuns la aceasta schema http://www.eleccircuit.com/wp-content/u ... 057905.jpg

Peste tot unde am cautat am gasit acelasi model. Nu crapa 7905? La mine (am incercat) crapa. Traf-ul e 9 0 9, legaturile sunt puse cum trebuie insa 7905 pusca daca incerc sa pun -5V ceea ce este foarte logic deoarece primesc tensiune pe GROUND de la traf + 0 rezistenta.... Ce nu cunosc? deoarece e clar ca ceva nu stiu? Cat tin semireglabilul departe de valoarea pentru -5V, e ok, daca il mut spre minim ..bum.

Am verificat puntea, diodele, ce am putut cum am putut, de asemenea si cablajul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Schema este functionala, ar putea funciona si fara potentiometre, adica cu pinul COM de la 7805/7905 direct la masa, asa ai scoate +/-5V.

Nu inteleg exact ce se intampla la tine, de ce zici ca e normal sa se arda ?

Deci pentru tensiuni mari de iesire merge dar la tensiuni mici nu merge?

Schema este simetrica, deci daca merge pe parte pozitiva trebuie sa mearga si pe aia negativa.

Testele le-ai facut fara sarcina? poate ai pus un consumator prea mare si de aia se arde 7905. Spune si tu ce vrei sa alimentezi cu sursa asta, mai da detalii asupra conditiilor in care ai facut testele..

Verifica poate ai pus D8 invers

Link spre comentariu
Vizitator Fir3Splitter

Salut, am incercat sa pun direct fara potentiometre, pusca -5V. +5V merge perfect.Cu partea pozitiva nu am avut probleme deloc. La sarcina ca si consumator nu am. Nici eu nu inteleg ce se intampla, de aia intreb.Nu, diodele sunt puse cum brebuie. Va trebui sa alimentez un amplificator, cu care sa reglez un nivel de tensiune intre 0 si 5V pentru un controller.

Link spre comentariu

Salut, am incercat sa pun direct fara potentiometre, pusca -5V. +5V merge perfect.Cu partea pozitiva nu am avut probleme deloc. La sarcina ca si consumator nu am. Nici eu nu inteleg ce se intampla, de aia intreb.

Verifica D8 poate este invers, trebuie sa ai o greseala undeva.Fara sa alimentezi montajul (cu traful scos din priza) pune ohmetrul intre -5v si GND ca sa vezi daca nu cumva ai vreun scurt pe iesire, se poate intampla asa ceva si de la condensatori defecti.
Link spre comentariu
Vizitator Fir3Splitter

Vai de mine, m-am facut de rusine. :bataie Am pus 7905 ca si 7805. Si astia doi desi sunt frati au altfel pinii. Daca ma uitam in datasheetul ala mai atent salvam unul. Am verificat de scurt, mereu verific de scurt inainte sa pun sub tensiune. Din pacate am facut o greseala de neiertat si am umplut forumul cu postari aiurea.

Link spre comentariu

Vai de mine, m-am facut de rusine. :bataie Am pus 7905 ca si 7805. Si astia doi desi sunt frati au altfel pinii. Daca ma uitam in datasheetul ala mai atent salvam unul. Am verificat de scurt, mereu verific de scurt inainte sa pun sub tensiune. Din pacate am facut o greseala de neiertat si am umplut forumul cu postari aiurea.

Lasa ca nici eu nu m-am gandit sa te avertizez de asta, bine ca ai rezolvat.Poate vad topicul asta si altii care au probleme asemanatoare si reusesc sa le rezolve dupa cele postate aici.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări