Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalenta diode

Postări Recomandate

salutare!pe un sasiu de Philips am 2 diode in scurt si poate imi spune si mie cineva cu ce altceva merg inlocuite. e vb de RZT03C130 si C15PHDin ce am inteles prima ar fi o dioda supresoare de 130 v iar a doua un zener de 24 v , dar nu sunt sigurthx!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mercenarx

4

• tv1

1

• FLORIN IORDACHE

1

• misuraelectronic

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Care sasiu de Philips amice ?L6.1 trebuia sa zici ca nu santem ghicitori .RZT03C130 = R2M iar Zener=ul este de 15V. ( nu 24 V cum ai intuit tu )

da acesta e sasiul , dar daca am dat denumirea pieselor n-am mai crezut ca e necesar si sasiul.nu e vorba de intuitie , ci de ce se discuta pe forumuri (cat despre datasheet , la C15PH , n-am gasit nimic nicaieri)iar RZT.... , m-am gandit ca e acelasi lucru (sau aproximativ acelasi) cu BZT...multumesc!
Link spre comentariu

nu era RZT ci BZT , insa partea de jos aliterei B era stearsa (daca te uiti mai bine se vede asta)o schema la sasiul asta , se poate? ( L6.1 AA)am una dar se vede nasol de tot..thx!R3514 SI R3515, ce valori au?

Link spre comentariu

1-- n-ati gasit informatii despre c15ph dintr-un motiv foarte simplu...!codul complet al zenner-ului respectiv este bzx79-c15 , fabricant philips...! data-sheet-ul este pe toate gardurile internetului ... :da problema este ca philips-ul obisnuieste sa nu marcheze in clar codul complet , ci doar codul scurt , adicatelea numai ceea ce este dupa liniuta , urmat de logo-ul lor , adica PH ... :da de aici se nasc eventualele dubii ale unor depanatori ...!2-- codul corect al diodei supresoare este bzt 03 c 130 , nicidecum rzt...!

Link spre comentariu

sal!multumesc ,FLORIN IORDACHE !calitatea schemei e foarte buna in comparatie cu ce aveam eu ..cat despre dioda C15PH , dl. misuraelectronic , aveti dreptate, nu cautam ceea ce trebuieneavand zener de 15v , am montat in serie 3 de 5v1 , si a mers perfect (bineintes , dupa ce am schimbat si fet-ul, siguranta,si inca vreo doua rezistente)RZT , era de fapt BZT , insa B-ul avea partea de jos stearsa , astfel incat parea R

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări