Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aprindere Motor Cagiva MITO 125

Laviniu9

Postări Recomandate

Buna ziua.Are un prieten o motocicleta pe care doresc sa o cumpar de la el si aceasta are probleme cu instalatia electrica.. mai exact cu aprinderea.Nu stiu ce probleme a avut si din ce cauza a fost demontat cdi`ul dar acuma nu mai reusim sa-l "legam" inapoi si sa facem bujia sa dea scanteia de aprindere.Am diagrama instalatiei electrice ale motocicletei .. am incercat de capul nostru dar nu am reusit,pe scurt caut un electrician in oradea care ar putea sa ma ajute sa-l repar.

Daca se poate un numar de contact si adresa unde il pot gasi pe "mesterul Manole"

Link cu diagrama http://www.davestanford.co.uk/images/mi ... iagram.jpg

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laviniu9

3

• The Stressmaker

1

• riderinblack

1

Top autori în acest subiect

Cred ca asta cauti (Eng): http://www.scrappydogscooters.com/Tech_ ... h_Mo_.html . Dupa schema pare sa fie o aprindere cu 6 fire si cu mufa asemanatoare cu aceea din link (la scuterele chinezesti cdi-urile sunt la fel indiferent de nume...). Atentie la firele care vin din alternator pentru ca unul este de alimentare si celalat este senzorul, sa nu fie inversate. Daca motorul nu se opreste cand scoti cheia din contact, verifica sa se puna la masa borna "kill switch" (numai la cele alimentate in AC, la celelalte e un plus din cheie din ce stiu). Cam asta stiu despre cdi-urile scuterelor chinezesti si, daca ce ai tu se potriveste ca descriere, sau este o clona chinezeasca, este posibil sa o repari chiar tu asezand firele in ordine.

Link spre comentariu

Asa "la prima vedere" cdi`ul pare sa fie asemanator,dar totusi as prefera un electrician.Doresc sa achizitionez motocicleta pentru mine,de aceea as dori sa o fac "ca la carte",sa nu fac ceva improvizatii si sa nu mearga.Dupa cum spuneam: Caut electrician in oradea care sa ma ajute sa-l repar,contra cost evident :da

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator tyc

Probabil ca Mito e o motocicleta care are alte regimuri de turatie (mult superioare) scuterelor.Adica hai sa comparam un avion cu reactie cu un elicopter:amandoua zboara,amandoua folosesc pt propulsie motoare cu reactie,amandoua folosesc tren de aterizare cu roti,sa.

Link spre comentariu

Pune si o poza ci cdi-ul in cauza, altfel cum vrei sa fi ajutat? La motoretele serioase nu merg puse chinezariile de cdi-uri.

L-am facut s functioneze.Am pus un cd de aprilia RS si merge.Nu mi-am mai cumparat pana la urma motocicleta ca avea o gramada de alte defecte majore.Multumesc pentru raspunsuri
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări