Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rog ajutor sursa alimentare 0-40V / 5A produsa de ccsit

Vizitator liviupascaniuc

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blazeu

2

Vizitator liviupascaniuc

I-4104 sursa este in comutatie si E.R.S..EA este produsa de I.E.M.I.,iar eu am sursa de tip214-2 produsa in 1985 de I.C.C.E. Ea are in schema ei un A741, ROB-305,si un CLB 2711.Imi lipsesc cateva rezistente si doi tranzistori. : :jytuiyu

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Imi cer scuze, eu nu am intalnit decat I4104 la parametrii astia. ICCE a produs serii mult mai mici, si e posibil sa fie mai greu de gasit schema sau manual.Daca nu v-a venit deja acesta idee, poate parcurgerea schemelor de aplicatii ale acelor circuite v-ar ajuta in "reverse-engineering" (pe romaneste: scoaterea schemei) (estimarea valorii componentelor lipsa). 305 e un integrat specializat pentru stabilizatoare, 2711 fiind un comparator il vad doar in bloc de protectie-limitare, banalul 741 poate fi utilizat atat ca amplificator de eroare cat si ca un comparator (tot protectii).Daca sursa are relee, la asemenea parametri e util de a realiza comutarea unor prize (in general in secundar), astfel reducandu-se disipatia pe ERS si implicit necesitatile de radiatoare/ ventilare fortata. (Solutie aplicata in anii '70 de Rhode&Schwartz la o serie de surse, cand (inca) nu se prea purtau segmentele in comutatie in sursele de laborator cu zgomot redus.)Succes!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator liviupascaniuc

Iti multumesc foarte mult.Cred ca nu merita sa scot schema din pricina *vechimii*.Parametrii nu sant grozavi,iar trafo da 35V/5A pe infas. de fortza si cred ca si daca ma chinui s-o refac dezamagirea va fi mare.E.R.S.are5+1trz.2n3055+20PM1 redresor,puterea disipata este f.mare.Ar merita sa fac alta in comutatie,am ceva IRFP260,dar nu am gasit o schema 0-40V/5-10A,bineintzeles schimband trafo.Faptul ca mi-ai raspuns ma bucura,si iti multumesc foarte mult.Multa sanatate!!

Link spre comentariu

spuneti ca traful de 50hz este de 35v/5a;pe acesta vreti sa-l schimbati?din ce am mai citit pe aici multi si-ar dori asa cevatineti neaparat sa aveti 40v/10a la iesire?inca din 1981 am vazut in revista HP ideea de a obt de la o sursa puterea totala sub forma tensiuni mici si curenti mari si reversul,tensiuni mari la curenti micicare e logica?--sursa rom de 40v/5a=200w dadea la 5v tot 5a,deci 25wpe hartie colegul meu poate face orice schema,problema este eventual sa aveti rabdare ca nu are viteza asa mare si sa cautati componentele recomandate am vazut la magazinul bulgaresc din zona Maica Domnului miezuri de ferita mari iar tranzistoarele mos sant acum la niste preturi extrem de convenabile

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări