Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

coduri culori fire acumulator??

Vizitator bogdancornel

Postări Recomandate

Vizitator bogdancornel

Salut!Trebuie sa schimb acumulatorul unui mp3 si nu vreau sa risc sa il stric. Acumulatorul are un fir negru si unul rosu. Din pacate nu stiu care este plusul si care minusul. Care este semnificatia acestor culori?Multumiri pentru un eventual ajutor!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

1

• Marian

1

• cristian_draghiescu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

In mod normal rosu +, negru -

De ce nu folositi totusi un multimetru pentru determinarea polaritatii ?

Daca nu stie treaba asta....atunci garantat nu are multimetru si nu stie nici cum arata unul.
Link spre comentariu
Vizitator bogdancornel

M-a amuzat teribil ultimul raspuns! Da corect, nu am un multimetru dar cu siguranta stiu cum arata unul :))) . Am cunostinte minime despre electronica deoarece in adolescenta chiar ma ocupam cu astfel de chestii la nivel de profan. Lucrurile au evoluat de aproape 27 de ani incoace, plus ca am uitat multe amanunte de atunci.Multumesc frumos pentru mesaje!

Link spre comentariu

De acord cu @yo9hnf, nu ai cum sa folosesti un multimetru si sa nu stii o notiune atat de simpla despre culerile cablurilor.@bogdancornel la alimentatoare firul rosu inseamna polaritatea pozitiva ( plusul ), si cel negru polaritatea negativa ( minusul ), variatii ale acestora se intalnesc uneori ca fiind portocaliu sau roz pentru plus, si albastru/bleu pentru minus insa la asemenea situatii un multimetru este imperios necesar. oricum daca achizitionezi un alimentator potrivit atunci greu de crezut sa ai tu acest stres, ma gandesc ca in nod normal au o mufa pe care tu doar trebuie sa o conectezi, daca insa trebuie sa umbli cu lipituri si alte schimbari de fire atunci ar fi indicat o vizita la electronist.Bafta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări