Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificare mufa jack a laptopului

meshgheru

Postări Recomandate

Buna Seara! Am tot cautat pe net dar nu am gasit.

Caut o schema simpla care sa imi amplifice semnalul scos de muja jack a laptopului.A da! As dori ceva care sa se alimenteze numai cu semnalul scos de mufa. Oare se gaseste asa ceva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• meshgheru

6

• joeoancea

4

• strombi

2

• bogdanas93

1

Top autori în acest subiect

Tu ca sa amplifici acel semnal iti trebuie un amplificator audio care il poti alimenta separat,Dar in ori ce caz cred ca nu exista nici un montaj care sa amplifice fara sa consume.Daca e sa fac o paranteza tu vrei un fel de "perpetum mobile"Mai bine luati un amplificator daca vreti semnal mai mare sau un preamp.

Link spre comentariu

Nu exista amplificator care sa functioneze doar cu semnalul dat la intrare, nu ar putea sa amplifice in niciun fel; ar putea doar sa atenueze :nebunrau: Ca sa amplifici ceva trebuie sa iei energie din alta parte, o sursa externa de alimentare. O prima solutie ar fi sa-ti cumperi niste boxe mici de PC.Ai mai putea sa faci tu un amplificator cu un integrat gen TEA2025, vezi ca s-a mai discutat despre asa ceva:viewtopic.php?f=5&t=78913&p=701587&hilit=amplificator+tensiune+5V#p701587

Link spre comentariu

Uite cum vezi si in schema are o sursa de curent,poti pune montajul ala sa "suga"dupa bateria leptopului dar o sa aiba o durata mai mici si o durata de viata mai mica

Link spre comentariu

Din cate vad eu din schema (se vede f prost...) comanzi din iesirea laptopului un MOS , care se "deschide" in functie de semnal si aprinde led-urile. (nu pot sa imi dau seama la ce iti trebuie , dar in fine..)poti folosi o baterie de 9V in loc de sursa de 12, dar ar cam trebui sa mai scoti un led. Nu vad rezistenta de limitare de curent, Deci depinde doar de RDSon al tranzistorului. deci, daca l-ai incercat si abia se aprind, cauta alt tranzistor cu RDSon mai mic, sau cu tensiunea VGS mai mica(sa se deschida mai jos) sau led-uri cu un curent mai mic. Daca ne-ai da mai multe detalii la ce il folosesti, poate se pot gasii alte solutii.

Link spre comentariu

Nu stiu daca e mosfet,e un tranzistor darlington(tip31).Si nu cred ca merge cu un alt tranzistor obisnuit.Il folosesc ca un VUmetru!Alimentat de la transf de 9V..si 3 leduri serie.

Link spre comentariu

aham.. scuze... din poza postata se vede f prost, mi s-a parut ca e mos. Darlingtonul amplifica in curent si are VBE=1.2V, deci de aia nu iti merge pe toate melodiile, are nevoie de tensiune mai mare sa se deschida. poti sa incerci sa ii pui in baza un npn mic gen bc, in conf. emitor comun, ca sa ii amplifici si tensiunea cu care ataci darlingtonul si iti iese un mic amplif de putere. dar cred ca poti incerca si cu ceva gen TDA, de 2-3W direct. sau cu un preamplificator. Oricum , fara alimentare nu iti va merge, pe mufa de la laptop ai un semnal in jur de 1-2V vv si amperaj f mic. nu poti alimenta direct din el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări