Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Finisare boxe - MDF + Vopsea - Lac etc

kappa_ii

Postări Recomandate

la mine nu s-au fisurat la imbinari atata timp cat le-am tinut presate calumea si folosit adeziv de calitate (in general am si lasat holtzuruburile acolo din comoditate)de cand ma stiu am fol. chit auto poliesteric la 10 ron cutia pt astupat capete la suruburi si reparat mici lovituri etc,apoi grund,apoi slefuit si 2-3 straturi la pistol de vopsea.La lucrari ieftine am dat si direct vopseaua pe mdf ,primul la burete apoi slefuit putin apoi al doilea strat la pistol si chiar daca se mai vedeau putin liniute subtiri de aproape la imbinari,nu s-a crapat nimic(am aplicat fata peste laterale) si nu deranja la privire,tinand cont de destinatie.Multe am avut si ocazia sa le mai revad peste cativa anivopselele ieftine cam asa este,in general isi pierd luciul destul de mult dupa cateva luni si nu rezista la fel de bine la zgarieturi ca lacul.Este recomandat la final pt luciu in timp si rezistenta mai buna(dar lacuri de calitate,nu cele ieftine la cutie din market)la vopselele ieftine din ce am testat eu cea mai buna reflexie si pastrare a ei in timp o are savana alchidica cu teflon(in special cea neagra).Problema e ca se usuca al naibii de greu daca este putin mai racoare(ca mai toate alchidicele) si suprafata trebuie sa fie ca geamul de pregatita pt efecte de oglinda(destul de greu)aracetul bun odata uscat devine aproape transparent si nu se mai inmoaie.Trebuie curatat cand e in stare lichida,cand s-a intarit ,smirghel... @liviu,este de munca si cu furnirul,mai ales daca nu ai o boxa tip caramida cu muchii ascutite.Si la furnir lipesti asezi,smirghluiesti si lacuiesti(eventual baituiesti).Dar la muchii rotunjite,gauri panouri demontabile imbinarea fasiilor de furnir etc e o bibileala in plus care la vopsit nu apare

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kappa_ii

27

• ahegyes

5

• felixx

5

• CBI

5

Top autori în acest subiect

zilele astea am sa tai si fetele la unghi - cumpar si ceva furnir pentru probe - sa vad ce iesevad ca furnirul se lipeste in zeci de feluriunii cu prenandez - altii cu aracet - ce sa mai - o sumedenie de metode .

Link spre comentariu

am reusit sa ondulez furirul doar prin fierbere in apa .il pun in forma dorita si dupa uscare ramane asa acum vreu sa va intreb daca stie cineva cum se procedeaza la french polish .si unde se gasesc toate accesoriile necesare ?

Link spre comentariu

Am citit pe wikipedia ca MDF-ul emana "urea-formaldehyde" care reprezinta un risc pentru sanatate, si ei recomanda vopsirea intregii suprafete a materialului expus, deci in cazul unei incinte bas reflex asta ar insemna si interiorul. Ma indoiesc de faptul ca producatorii de incinte aplica un strat de vopsea sau grund la interiorul incintei pentru sigilarea suprafetei MDF.Vreau sa va intreb daca o incinta dim MDF vopsita si/sau lacuita la experior poate reprezenta o amenintare pentru sanatate prin suprafata neprelucrata de la interior?

Link spre comentariu

da ai dreptate si palul cum si unele lacuri , vopsele etc contin .acum daca ai impresia ca mobila sau boxele au vre-un strat protector !- realizezi cit de mari sunt riscurile pentru cei care lucreaza in asa medii - debitare , vopsire etc !iar in marile orase sunt poluatori cu mult periculosi - si mai prezenti .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Vreau sa va intreb daca o incinta dim MDF vopsita si/sau lacuita la experior poate reprezenta o amenintare pentru sanatate prin suprafata neprelucrata de la interior?

Stai linistit sunt alte riscuri in viata de zi cu zi mult mult mai mari decat MDF-ul.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări