ahegyes Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Nici autocolantul nu e usor de aplicat si arata mult mai nasol decat vopseaua - ce sa mai zic de furnir ! Link spre comentariu
kappa_ii Postat Martie 22, 2011 Autor Partajează Postat Martie 22, 2011 ce pot turna in santurile de la placile de mdf ?am incercat cu aracet si rumegus da se umfla foarte rau .as pune ceva rasina de fibra de sticla sau ceva bun . Link spre comentariu
kappa_ii Postat Aprilie 8, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2011 dupa o perioada de pauza , in care rasina turnata in boxe a avut timp sa piarda din miros , am revenit la proiect - in ultimile doua zile am montat partea din spate si am dus-o la cotele relativ dorite - zilele ce urmeaza cand am timp o sa ma apuc sa pun chit auto sa o aduc la forma finala - pentru ca rasina de fibra a ondulat putin partea exterioara .intr-un final unde gasesc solutie de inmuiat furnir in romania ? Link spre comentariu
rares01 Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 o intrebare !de unde procurati furnirul as fi interesat, tot caut dar in zadar nu gasesc pe nicaieri Link spre comentariu
kappa_ii Postat Aprilie 10, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2011 in bucuresti exista in doua locuricu grosime de 0.5 si 0.6 mmintre 3 si 15 euro mp in functie de soi Link spre comentariu
kappa_ii Postat Aprilie 23, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2011 stie cineva unde se poate gasi in romania produse speciale pentru furnir stiu ca exista lipici la cald , la rece - si niste solutie de inmuiat furnirul .nu il pot lipi pe forma actuala a boxei fara a folosi solutii dedicate si parca parca as prefera partea din spate sa fie furniruita in loc de vopsea . Link spre comentariu
liviu Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 chitul auto nu e folosit doar pentru tabla?nu se dezlipeste cu timpul?normal , exista chit , pentru lemn , tabla , etc Link spre comentariu
kappa_ii Postat Aprilie 26, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2011 chitul pentru lemn este moale si sfaramicios - priza este relativ buna dar nu se compara cu chitul auto care dupa uscare devine foarte foarte dur si se poate slefui mai bine .daca te intrebi cum are priza - dupa uscare se ia cu tot cu stratul superior de mdf . Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 26, 2011 Partajează Postat Aprilie 26, 2011 Intrebarea e: ce se intampla la variatii de temperatura??? Daca nu se dilata si se contracta la fel ca MDF-ul e o problema... Link spre comentariu
kappa_ii Postat Aprilie 26, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2011 am facut eu testesi nu doar cu variatii de temperatura mici - ci variatii foarte mari - si nu se intampla nimic Link spre comentariu
kappa_ii Postat Aprilie 26, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2011 pentru ca am fost intrebat pe privat cum am testatam pus chit pe o placa de 25cm cu 10cm latime a doua zi am bagat-o in cuptor si am lasat-o vre-o 5 minute - deja frigea la atingere-ulterior am bagat-o in congelator citeva minute . chitul a ramas la fel de bine prins - si nici macar crapaturi nu a facut .singura problema care ar putea aparea este la imbinari - unde pot fugi eventual placile de mdf la diferente de temperatura + umezeala - etc. Link spre comentariu
romica-b Postat Aprilie 26, 2011 Partajează Postat Aprilie 26, 2011 D-le kappa,as dori sa va impartasesc cate ceva din experienta mea cu MDF-ul.Va scriu,ptr. ca urmaresc cu interes realizarea dvs.,(ca de altfel toate constructiile care ies din sablonul clasic al celor 6 pereti,imbinati la 90).Dorind sa ma lansez in productia de boxe profesionale,mai ales ptr. cluburi si discoteci am vrut sa le dau un aspect cat mai elegant.In acest sens,am copiat designul trapezoidal de la Monacor (erau echipate cu difuzoare de la ei)si am vrut sa le vopsesc cu vopsea auto cu intaritor, gri carbon metalizata de la Policolor.In prealabil am chituit cu chit auto cu intaritor, slefuit la perfectiune toate suprafetele,imbinarile,am dat cu sprit chit(nu stiu daca am scris corect) in cateva straturi toata boxa complet.Dupa cateva ore,am slefuit cu hartie abraziva 1000,am suflat-o cu aer si am trecut la vopsire.A iesit splendoare.Am vopsit numai o boxa ptr. ca nu stiam cum se comporta chitul auto,vopseaua auto cu MDF-ul.A ramas in depozit neatinsa cam 10-12 zile.Am fost invitat sa particip la o expozitie,la Centrul de afaceri si mi-am zis ca ar fi oportun sa expun si boxele.Tocmai cand ma gandeam ca o sa rup gura targului,la o privire mai atenta am observat ca la imbinari(nu erau imbinate la 45 de grade),crapase foarte usor vopseaua,parca se marisera placile.M-am gandit ca precis sau marit din caza patrunderii vopselei in canturi,a absortiei diluantului ,Asa ca la a doua boxa am chituit canturile cu un chit foarte fin de la Byson,le-am lasat la uscat o saptamana(era vara)am chituit cu chit auto din nou,slefuit la perfectiune,am suflat cu sprit chit auto,am lasat 3 zile la uscat,am slefuit,am vopsit.In sfarsit,ca sa o scurtez, am participat la expozitie,le-am vandut.Dupa 30-40 de zile cumparatorul ma rugat sa-l ajut sa implementeze in sistem si 2 subwoofere,am tras cu ochiul la boxe si se vedea modificarea luciului vopselei in dreptul imbinarilor.Foarte putin,dar se vedea si ma deranja-motiv pentru care am renuntat la acest mod de a vopsi MDF-ul.Bineinteles ca am intrebat in stanga si-n dreapta,fara a gasi un procedeu exact.Pentru a nu fi dezamagit,va sfatuiesc sa-l furniruiti si apoi sa-l vopsiti.Succes!P.S.Nu stiam de ce vara sunt mai inalt cu 5 cm! Link spre comentariu
liviu Postat Aprilie 26, 2011 Partajează Postat Aprilie 26, 2011 si eu sunt de acord cu romica-b, am facut si eu cateva boxe chituite , finisate , etc , dar parca e mai bine sa lipesti placaj , furnir , etc , plus de asta , e mai putina munca , parerea mea Link spre comentariu
kappa_ii Postat Aprilie 26, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2011 sa sti ca si eu ma gandeam la acelasi fenomenla imbinari sa nu apara problemeiar partea frontala fiind realizata din doua placi suprapuse ! chiar ar fi o problema !as pune si furnir - dar crezi ca daca se deplaseaza placile nu se vede si prin furnir ?si pentru furnir imi trebuie neaparat o solutie de inmuiat - altfel nu am cum sa pun . Link spre comentariu
romica-b Postat Aprilie 26, 2011 Partajează Postat Aprilie 26, 2011 Sincer nu stiu ce as face in locul dvs.Imi plac lucrurile bine facute dar si frumoase,cum intuiesc ca va plac si dvs..Partea cea mai proasta este partea din spate cu cele 3 straturi suprapuse unde sigur se vor produce fisurari, umflaturi de-a lungul imbinarilor,daca o sa o vopsiti.In cazul furniruirii,cred ca ar fi sanse mult mai mari sa scapati de problema,daca initial ati impregna constiincios cu aracet,lasat la uscat,slefuit,repetata operatiunea de impregnare si slefuire.Spun asta deoarece aracetul odata uscat devine impenetrabil si insolvabil in apa(precis ma vor contrazice cei fara experienta,gandind ca daca este pe baza de apa,obligatoriu se dizolva in apa),vapori de apa si greu solvabil in nitrodizolvanti.Oricum,as testa in prealabil pe cateva bucati de MDF.lipite. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum