Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Finisare boxe - MDF + Vopsea - Lac etc

kappa_ii

Postări Recomandate

diuza la pistol nu are treaba cu aerul de il scoate compresorul este vorba de debitul de vopsea care il da din pistol daca e diuza mai mare arunca mai mult cu cat este mai mica arunca mai putin si mai fin credca, in comert nu gasesti mai mica de1.2 numai la ceva profesional este mai mica,eu am un air mix care are diuza de 0,2 arunca foarte fin dar pentru ce vrei tu merge si cu pistol cu diuza de 1.2 sau 1.4 si conteaza si distanta de la care dai cu el am vazut mai sus ca posta cineva ca nu iasa decat coaja de portocala daca nu stie sa nu mai vorbeasca, conteaza distanta de la care dai spun inca odata recomandare 20-25 cm acum depinde si ce raza dai la pistol daca arunca prea mult intr-un loc te trezesti si cu asa zisa coaja de portocala.sper ca ai inteles.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kappa_ii

27

• ahegyes

5

• felixx

5

• CBI

5

Top autori în acest subiect

Pentru exemplificare rapida ....face-ti un test cu un lac spray auto pe o suprafata foarte dreapta si priviti-o foarte atent dupa doar 2 straturi.....coaja de portocala este acolo,bineinteles cu granulatia respectiva.Indiferent de diuza,lac,distanta,aspectul de portocala (fina dar este acolo) va fi prezent.De aceea exista celelalte etape in acest proces,slefuire,polish,sealing,teflon,etc.

Link spre comentariu

felix eu vad ca esti electronist nu vopsitor! nu a spus nimeni ca nu le finisezi inainte de a face treaba asta eu recomand: cateva straturi bune de grund si vopsea si cateva de lac si ai sa vezi de nu iti faci mustata si sa imi arati mie coaja de portocala coaja poate o face mana ta acum ai inteles? o chitara electrica sti cate straturi de bait,vopsea si lac? toate 3 insumand pe undeva la 30 de straturi acum cred ca iti dai seama de ce sclipeste atat .toata chestia consta si in pregatire sau finisare cum vreti sa ii spunet iara dupaia stiinta si mana.vin eu si ti le fac si facem pariu pe apartamente ,masini ca nu iese coaja de portocala :da :101

Link spre comentariu

Pune un desen mai bine cu suprafata pe care vrei sa aplici furnirul.

Felixx ti-a arat acolo in poze ca poti sa il indoi si la 180 de grade cu o anumita raza de indoire. Din cate stiu tu ai muchii ascutite si nu te ajuta solutia prezentata de felixx. Normal solutia esta sa o dai pe furnir si apoi curbezi furnirul dupa o matrita si abia dupa ce capata forma il aplici pe boxa.

Referitor la coaja de portocala pot spune ca sunt de acord cu felixx. Am avut si eu ocazia sa cunosc un tip din italia care vindea printr-o firma romaneasca pistoale de vopsit in Romania. Desi un roman a cumparat 5 bucati si cel mai ieftin era parca 3500 lei tot nu a obtinut rezultatul pe care il dorea. Chiar a venit italianul si sa facut o demonstratie dar nu a iesit cum dorea romanul respectiv. Pot spune ca intradevar i-a iesti italianului oglinda dar .... cind am vazut ce dorea respectivul roman mi-am dat seama ca fara sa pui mana sa slefuiesti nu iese doar din pistol.

Pot sa spun ca Sandra Trading din iasi care este dealer-ul VW din IASI este departe in ceea ce priveste cabina de vopsire fata de romanul (maniac) care dorea perfectiunea. Deci depinde cat de sus vrei sa te duci cu calitatea iar felixx pune stacheta cam prea sus cateodata. El vrea sa faca in regim DIY ce fac altii in fabrici si vand cu un pret de minim 4 zerouri si prima cifra sigur nu-i 1. Bine argumentul pe care il are in sinea lui este sigur: daca aia au facut si sunt oameni trebuie sa pot si eu sa fac.

Link spre comentariu

am vazut ceva mobila din mdf vopsit - si chiar arata urat .da trebuie sa gasesc o medoda prin care sa iasa bine - am vazut ca se pune un primer citeva straturi prin suflare - ulterior acest primer se slefuieste bine cu granulatie 1000 1200 .ulterior se vopseste cu vopsea mata 2 3 straturiulterior se slefuieste cu 2000 granulatie - se dau 2 3 straturi de lac si se foloseste o solutie de la 3M industriala pentru luciu si din poze pare a fi oglinda oglinda . doar solutia finala se da cu mana in rest se folosesc slefuitoare .

Link spre comentariu

Am cumparat de aici.

http://www.veneersupplies.com/products/ ... ioner.html

http://www.joewoodworker.com/veneering/ ... sample.jpg

Din cat imi aduc aminte,la vremea respectiva nu trimiteau in Romania si am luat prin intermediul unui prieten din Germania.

Pentru cei cu pretentii un demo aici:

http://www.diyaudio.com/forums/construc ... shing.html

Ai acolo toate informatiile care te pot duce la un aspect cel putin la fel de calitativ cu ce a facut el.

Link spre comentariu

e lasa .puteam cu banii dati pe difuzoare sa cumpar boxe cu 10 difuzoare pe ele si mari cat casa daca era dupa altii .APROPO - am niste material fibra de carbon impletit - ia sa ma uit daca nu o arata bine pe laterale cu niste carbon .

Link spre comentariu

decat sa stai sa te chinui cu vopsit..etc mai bine cumparai autocolant

de ce? autocolantu il arunci pe boxe si mai si arata binesuprafata pe care se pune autocolantu trebue foarte bine finisata si ori cum rezultatul nu va fi la fel de spectaculos pt kapaii, cu rabdare si pasiune vei ajunge la rezultate uimitoarespor la mesterit si asteptsa vad rezultatul :101
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări