Vizitator Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Foarte misto...Nu e complicat de facut, exista mdf "indoibil" la Holver. Se fac coaste la cnc, din cad si alea se imbraca in 2 "contrastraturi" peste, santuri la santuri (stii ca mdf-ul "indoibil" are multe santuri). Pentru baffle ungi cu aracet si lipesti intre ele niste foi de mdf si le duci la cnc (80 ron ora). Intr-o ora ti-a halit toate profilaturile si toate gaurile cu precizie de zecime de mm.Holver are si furnire diverse... si nu numai la Holver, sunt o gramada in Bucuresti. Apropos de textura aia verticala, vezi ca au furnire recostituite cu o asemenea textura si furnir de bambus, aproape identic cu ce vad in imaginea ta...Despre vopsitorie, ramane cum am discutat... P.S. N-ai Vray atasat la Catia? Link spre comentariu
kappa_ii Postat Martie 1, 2011 Autor Partajează Postat Martie 1, 2011 poate ai timp sa imi dai mai multe detalii pe mess [email protected] Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Iti dau maine add... nu mai intru pe mess, ca-s pe wireless si-mi gatuie netul, basca nu prea mai vad ce scriu...Fa-ti timp si mergi la Holver, in spatele Carrefour Militari... Au un super showroom cu tot ce doreste caprioara. Sunt niste fete dragute acolo, care or sa-ti arate niste chestii foarte misto... de la cherestea de zebrano, pana la furnire din radacina de trandafir... Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Un exemplu a ceea ce vrei sa realizezi (este vopsita in cabina de vopsit autoturisme de un profesionist)Cat ti-a luat de bucata? Le-ai dus gata pregatite sau le-au chituit/smirgheluit ei? Tehnica asta iti sa libertati infinite la alegerea culorilor, eu mi-as face unele RAL 6005, metalizat, cu difuzoare negre si suporti din aluminiu negru de 10mm taiat la cnc si spike-uri negre... in loc de logo as incastra pietre de zirconia, care sa urmeze liniile semnaturii mele. in loc de fete, as pune panouri de aluminiu, vopsit in negru, cu niste motive art nouveau extrem de elaborate, taiate la cnc... icon_hang RAL 6005 P.S. Eu am un compresor cu rezervorul de ~150 litri si la duza de 1,5 trebuie sa iau pauze, sa-si faca plinul... vezi ca tre sa-i pui "frana" cam la 2 bari... e o "masinarie" care face asta, nu mai stiu cum se numeste, cred ca regulator de presiune... Trebuie sa ai o presiune anume la gura pistolului si o duza aleasa in consecinta... Le-am dus gata pregatite, el a mai dat o mana de grund auto (cred ca se numeste "fiuler"). Culoarea este gri-carbon metalizat.Am platit 500 lei manopera/pereche. Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Hmmmmm. Observ o obsesie pentru finisari gen piano black care sa fie oglinda. Eu am vazut cateva incinte si mai scumpe si mai ieftine. Intre ele am vazut si finisaje de mi-au picat plombele, dar am vazut si finisaje care se spunea ca sunt piano black si erau departe........ de piano black. Aici ma refer chiar la boxele Usher care l-au inspirat pe kappa. Nu zic ca nu sunt bine finisate, dar o suprafata care la lumina are aspect de portocala nu se poate numi piano black. NU incerc sa descurajez. EU incerc doar sa spun ca nu se poate obtine o calitate a finisajului extraordinara pe bani putini. Stie toata lumea ca Usher are preturi mult sub concurenta, iar economia de bani trebuie sa vina de undeva. In cazul lor cred ca vine SI de la finisaj. Cineva spunea mai sus ca la un atelier de vopsitorie se face suprafata piano gloss cu 150euro/mp. NU e chiar ieftin iar pretul reflecta faptul ca nu e chiar asa de simplu de obtinut o asemenea suprafata. Sincer eu nici nu incerc sa obtin asa ceva. Furnirul cu 2-3 straturi de lac e suficient pentru mine. Link spre comentariu
cata_124 Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 te ajut eu ca lucrez ca vopsitor ce nevoi ai? ca nu prea am stat sa citesc toate postarile. Link spre comentariu
CBI Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 nu este o obsesie adi,doar ca unii vad altfel frumosulde ex stii ca mie nu imi place aspectul loviturii de ciocan sau a boxelor pro cu granulatiilea alea si o vreme am folosit si eu vopsele mate pt a masca aspectul de coaja de portocala pt ca la trafalet nu poti sa ceri prea multdar cand reusesti sa iti iasa cat de cat sa se vade altfel cu putina reflexie,au o stralucire aparte.Ia dai si tu cu lac mat pe furnir sa vezi ca o sa arata ca mobila batranesca.Fiecare cu gusturile lui,dar eu unul am considerat ca la o boxa medie spre mare ca dimensiuni se vede mai placut lucios decat mat,aspectul mat ascunde defectiunile dar neavand reflexie a obiectelor din jur,se vede ce e,o cutie de lemn colorata ocupand loc in domiciliureferitor la vopsit,eu am fol de ex pistol dala chinezesc sau ce e din comert la cateva sute de mii din market cu duza de 1,5mm cu care a venit si scrie pe el ca tine max 3 atm.E,eu am vopsit cam la 2 constant ,cu pauze,cu o butelie(nici macar compresor nu am mai luat ca speriam vecinii si ramaneam cu spatiul ocupat la terminare) ,daca stii sa plimbi mana sa faci putine reglaje la amestecul de aer vopsea si sa subtiezi vopseaua,iese chiar ok,aproape ca la spray.Conteaza suprafata sa fie neteda de la inceput si spre deosebire de metal ,e putin de munca la lemn.Deja si la duza de 1,5 vopseaua trebuie sa fie subtire ,aproape ca apa si fara 'gramezi'(trebuie amestecata f bine inainte ).Vopseaua auto ajuta f mult aici deoarece este mai atent facuta ,dar si pretul este cu mult mai marecand se va mai incalzi o sa va arat cum mi-a iesit mie cu vopsea alchidica la 17 ron cutiaEu cred ca, kapa_i vrea sa vopseasca fata si din pricina formelor curbe ,dar sa se mai documenteze putin si poate pune si acolo furnir,din mai mult bucatele intalnite la 'colturi' ,mai ales daca gaseste vreun furnir mai exotic o sa arate excelent. te ajut eu ca lucrez ca vopsitor ce nevoi ai? ca nu prea am stat sa citesc toate postarile.vrea sa vopseasca piano black panourile frontale din mdf ale boxelor din poza atasataUn exemplu a ceea ce vrei sa realizezi (este vopsita in cabina de vopsit autoturisme de un profesionist):te lauzi,vrei sa ne oftici acuma sau ce Link spre comentariu
felixx Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Indiferent daca folosesti vopsea auto sau alt tip de vopsea,ori furnir,etc....in momentul cand aplici lacul,o sa apara "coaja de portocala".Cat va fi aceasta de pronuntata,depinde de diuza,compresor,lac,straturi,etc.Pentru exemplificare puteti face diferente usor intre diferite calitati de vopsire ale autoturismelor.....luati ca exemplu un Logan,Renault sau altceva la pret mediu,de culoare inchisa si incercati sa priviti atent.O sa observati cum imaginea voastra este blurata.Faceti asta pe ceva de soi $$$$$$$ si nu mai este la fel pentru ca etapele de vopsire difera.Pentru reducerea costurilor,in primul caz,vopseaua auto se aplica direct fara a urma sa fie "netezita",adica finisat acel aspect de portocala si apoi se aplica lacul si polish,pe cand la autoturismele scumpe,etapele de finisare sunt valabile si pentru vopsea.Metodele cu lac in vopsea se exclud din start..... Straturile de lac vor trebui sa fie multe pentru ca finisarea sa fie "sticla" in urma slefuirii.Aceasta se face numai cu smirghel "de apa" /auto (cu partea dorsala verde).Granulatia trebuie sa fie 1000 cel putin.....sau 2000 mai bine.Se aplica apa rece si smirghel,apa rece si smirghel.Slefuirea nu se face in "cerculete".Poti adauga cate 1 cm2 de Axion pentru o lubrifiere mai buna in apa rece.Apoi se aplica pasta de lustruit (polish auto de calitate fara a avea bucatele tari in fluid) la care va trebui sa ai garantia ca este mai fina decat ultimul smirghel folosit 1000/2000.Se repeta operatia pana cand suprafata devine "oglinda".Apoi se face tratament cu "sealing"/teflon,etc,in functie de posibilitati.....Am postat acu' ceva ani despre asta aici pe forum.Cauta si citeste cu atentie despre timpii de executie si etapele ulterioare pentru ca risti altfel sa strici intreaga suprafata.Cu rabdare poti face o suprafata foarte buna insa depinde de priceperea si indemanarea ta.Iti recomand sa astepti pana la vara. Link spre comentariu
kappa_ii Postat Martie 2, 2011 Autor Partajează Postat Martie 2, 2011 daam vazut proiectul respectiv - dar nu pot face asa ceva - nici nu am rabdare si nici nu potam 6 bucati de facut !daca fac , cu siguranta fac prin alta metoda , nu am de gand sa slefuiesc lacul manual .vreu sa slefuiesc doar sprit chit-ul initial - cred ca daca se da strat foarte foarte fin prin suflare nu prea are cum sa iasa asemanator cu coaja de portocala . dar inainte o sa fac citeva teste sa vad ce si cum . Link spre comentariu
CBI Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 daca dai strat f fin nu prinde culoare,faci ceata in locul de lucru si dupa 5 treceri abia se coloreaza prima trecere.Eu iti recomand sa dau grundul mai gros sa mascheze liniutele de la imbinarea placilor care oricum se mai vad,il slefuiesti cat de cat,apoi vopsesti cat de bine poti sa colorezi calumea fara sa curga,lasi sa se usuce bine,slefuiesti cat mai fin de data aceasta si mai faci o trecere cu regula de mai jos decat sa ii scoti din nou luciul in evidenta.Eu asa am facut si a dat rezultate excelenteregula ar fi ca pe a nu face aspectul basicat trebuie presiune cat mai mare,vopsea cat mai diluata si dstanta de pulveriare cat mai mare.Dezavantajele le-am scir la prima fraza.E un cerc vicios Link spre comentariu
kappa_ii Postat Martie 2, 2011 Autor Partajează Postat Martie 2, 2011 placile le vopsesc separat - ulterior sint lipite - decit cele laterale sint prinse initial - cele curbatecred ca 8 barr pentru pulverizare ajung ! vad ca unii vopsesc la 2 barioricum - inainte de a ma apuca fac niste teste pe niste bucatele mici .dar macar sa aflu ce sa flosesc exact .ce sprit chit - sau grund - ce vopsea - ce lac etc Link spre comentariu
CBI Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 vopsesti si la 2 bari daca-i tine constanti,minimul minimului,in regim diy, dar trebuie sa ai duza mica distanta de aplicare nu f mare si cel mai important,vopseaua f subtire! altfel ori iese cu picatele ,iti arunca cu stropi si innebunestisincer nu stiu cum sa-ti explica procesele de reglaj,cel mai bine incerci tula mine am reglat regulatorul de presiune la putin sub 2 si distanta de aplicare cam 30-35cm(cam ca la spray) iar vopseaua a fost diluata cam 60-40%(aproape juma juma deci).Dar eu am fol vopsea alchidica care este f groasa de la inceput.Duza de 1,5.Depinde f mult si de cum misti mana,sa nu stai pe loc si sa nu insisti daca vezi ca nu prinde din prima pana incepe sa luceasca,cand luceste sa te pregatesti de surprize daca mai insisti si nu lasi putin sa se zvante(cursaturi a doua zi)Asa,daca vopsesti fetele inainte desfacute,cel mai bine ar fi sa le pui culcate nu la verticala,dar nu direct jos sa iti sufle mizerii ,o sa se uniformizez mai bine aspectul final si sansele sa curga sunt mai mici Link spre comentariu
kappa_ii Postat Martie 2, 2011 Autor Partajează Postat Martie 2, 2011 si ce marime sa aibe duza ?in functie de presiune etc - daca stie cinevaeu pot cumpara si 2 3 pistoale - ca doar este 60 lei unu:)) Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Duza o poti alege in functie de vopsea (pe produsele de marca este mentionat tipul de duza, cate straturi sunt recomandate, presiunea recomandata la vopsire, etc). Un pistol profesional poate trece de 1000lei, dar nu cred ca este cazul. Link spre comentariu
kappa_ii Postat Martie 4, 2011 Autor Partajează Postat Martie 4, 2011 citeva exemple ?vopsea poliuretanica si primer tot la fel ?lac ? cum este mai bine - sa folosesc duza mai mica ? presiune mare . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum