Dr.L Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Mai las-o naibii,ori scrii macar corect romaneste (sa nu mai zic de aberatiile tehnice,unde ai vazut tuburi in paralel? ) ori nu mai scrii Link spre comentariu
andrei florin Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 off. eu scriu dar nu se tasteaza corect si ma mai grabesc nu verific. dar se face montajul in paralel la lampile fluorescente. lampa dvs are un starter incorporat. avantajul la oinstalatie dintr-o hala de exemplu la un circuit paralel e acela ca daca se arde o lampa celelalte functioneaza. http://www.scritube.com/tehnica-mecanic ... R84414.php Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Te contrazici singur!In linkul tau sunt montajele clasice->1) 1 balast,un neon2) 1 balast,2 neoane in serieSi de 2 ori puntul 1) Mai exact,montajul "b) Montajul duo (paralel) " este fix de 2 ori prima instalatie,doar la retea se intalnesc fireleTot nu-s lamurit cum legi balastul electronic la un bec de neon cu starter clasic incorporat (adica de la bec ai doar 2 pini)Fa o schema eventual,ia o poza de pe net cu un balast electronic desfacut,sa vedem acolo exact ce reprezinta piniiDaca explici calumea,acceptam si mici greseli de tipar Link spre comentariu
andrei florin Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 a-ti zis asta " (sa nu mai zic de aberatiile tehnice,unde ai vazut tuburi in paralel? " si eu am aratat ca se leaga lampile fluorescente si in paralel. am facut doua scheme pe o foaie si zic ca ar functiona , ca nu sunt asa mari ca lampile acelea fluorescente lungi si distanta de amorsare e mai mica in cazul dvs. plus de asta se foloseste fosfor nu mercur. in schema 2 cu lampile legate la p1,p2,p3,p4 ,apare un condesator ce este in balast pe placuta si vine intre lampi si e mai buna varianta. Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Baieti de ce va certati cand cel care a pus topicul cred ca si-a rezolvat treaba si va lasa sa va certati. Link spre comentariu
Vizitator ogzana Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Nu, nu am rezolvat.Au fost legate becurile ca in schema, dar nu s-au aprins. Balastul electromagnetic era functional, becurile nu am avut cum sa le verific. Totusi nu a functionat.Au fost puse pe direct la priza si s-a mai ars unul asa ca cine mai zice ca genul ala de becuri merg direct la priza sa se traga singur de o ureche .Am mai ramas cu un bec de 11w. Nu am idee cum as mai putea avea lumina de la acest bec.:( Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 plus de asta se foloseste fosfor nu mercur.De care "fosfor", alb sau roşu? Poate putina lectura nu strica:http://en.wikipedia.org/wiki/Fluorescent_lamp Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 @andrei florin -schema a 2-a e functionala,prima...prin sf,ca intre pinii 2 si 3 e doar condensatorul de amorsare (practic starterul balastului electronic) Link spre comentariu
andrei florin Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 eu schema 1 am facut-o dar pt un bec si a functionat. am zis ca daca alimentati direct becul la 220v se va distruge.fosforul e depus pe sticla sa fie lumina in spectrul vizibil. are si mercur. era meci aseara si am scris mai repede.... Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Navigand prin acest topic ca printre jaloane am inteles ca unii nu stiu care este rolul unui balast electronic sau magnetic. Balastul are rol de limitare a curentului prin tub, dupa amorsare si de formare a impulsului de inalta tensiune necesar amorsarii. In pozele puse de @andrei florin, prima este o situatie speciala iar a doua poza este folosirea uzuala a doua tuburi la un balast special conceput in acest fel. Situatia normala de functionare la un balast magnetic clasic cu doua borne (sau electronic daca permite) este cu cele 2 tuburi in SERIE cu balastul. In prima situatie din poze, tinand cont ca tensiunea de amorsare este mai mare decat tensiunea de functionare, la amorsarea unuia din cele doua tuburi, celalalt ramane neamorsat si puterea balastului este aceeasi cu puterea unuia din tuburi. In momentul cand unul din tuburi se arde, celalalt va functiona normal (aceasta metoda se foloseste si la LVM pentru a elimina cele 5 minute care apar la intreruperea scurta a alimentarii). Aceasta situatie are la baza caracteristica de rezistenta negativa a descarcarii in tub, care este compensata de caracteristica de rezistenta pozitiva a balastului (de fapt reactanta pentru ca este in curent alternativ). Daca legi un tub fluorescent la retea fara balast se va intampla urmatorul lucru. Considerand tensiunea de amorsare (nu cea de functionare) mai mica decat tensiunea de retea, sunt 2 situatii posibile. Prima situatie si cea mai probabila este ca, in momentul cand starterul din soclu face contact, tubul va lumina pentru o fractiune de secunda destul de puternic doar la capete apoi se vor intrerupe (arde) filamentele. Daca tubul apuca sa se amorseze apare a doua situatie manifestata prin spargerea tubului urmata de arderea (declansarea) sigurantei din tablou. Acest fenomen apare din cauza ca, tinand cont de caracteristica negativa a rezistentei tubului ( caracteristica U/I), la o crestere a curentului prin tub, tensiunea la capetele tubului scade si tot asa pana presiunea in tub creste din cauza arcului electric dezvoltat in interior care depaseste rezistenta sticlei tubului, determinand spargerea lui. @andrei florin : invata despre constructia unui tub fluorescent si ai sa afli ca "phosphorus" tradus din engleza in acest context, nu e totuna cu fosforul ca element chimic. Aici se refera la o combinatie de substante care fac conversia radiatiei ultraviolete aparuta la descarcarea electrica in vaporii de mercur (fara mercur nu exista tub fluorescent clasic asa cum il stii) in lumina vizibila. Uite un exemplu aici (Eng): http://www.ehow.com/about_6648295_phosp ... lamps.html in special fraza : " Fluorescent bulbs always use a phosphor coating. However, they do not always use phosphorus. Phosphorus is only one type of element in the phosphor family, and several different mixtures are used in fluorescent bulbs. Many mixtures contain at least some phosphorus, but some contain more and some less, while others do not use it at all. ". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum