Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor alegere balast bec economic

Vizitator ogzana

Postări Recomandate

• Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

10

• andrei florin

5

• adicontakt

4

• mircea888

2

Top autori în acest subiect

Vizitator ogzana

Becurile vor fi legate asa cum e necesar ca sa functioneze. In serie, in paralel nu are importanta.

Concluzia e ca am nevoie de un balast eletronic? Si daca da ce caracteristici trebuie sa aiba pt cele 2 becuri?

PS: am mai citit pe net si eu si am vazut ca la unele becuri de acest gen sunt oameni care adapteaza "partea electronica" de la un bec economic de aceeasi putere.

Ar merge sa le alimentez prin soclul unui bec economic ? Si daca da de cati w ar trebui sa fie el maxim? Ma gandesc ca nu exista fix de 22w cat au cele 2 becuri.

uitati am gasit aici:

http://forum.acvarist.ro/showthread.php ... ic-PL-S-4P

Link spre comentariu

Becurile vor fi legate asa cum e necesar ca sa functioneze. In serie, in paralel nu are importanta. Concluzia e ca am nevoie de un balast eletronic? Si daca da ce caracteristici trebuie sa aiba pt cele 2 becuri?PS: am mai citit pe net si eu si am vazut ca la unele becuri de acest gen sunt oameni care adapteaza "partea electronica" de la un bec economic de aceeasi putere. Ar merge sa le alimentez prin soclul unui bec economic ? Si daca da de cati w ar trebui sa fie el maxim? Ma gandesc ca nu exista fix de 22w cat au cele 2 becuri.uitati am gasit aici:http://forum.acvarist.ro/showthread.php ... ic-PL-S-4P

Pune un balast electromagnetic inseriat cu becurile de 20W si ar trebui sa functioneaze foarte bine fara alte complicatii. Sau pune doua drosere electromagnetice de 13W pentru fiecare bec.
Link spre comentariu

Tocmai,ca nu e deloc nevoie de balast electronic!

Si becul din linkul de mai sus e cu 4 pini,nu cu 2,d-aia nu prea merge balastul electronic pe el

Uite si schema de conectare pt un singur balast de (aproximativ,de la 18 la 22w) 20W: http://www.garajuluimike.ro/electrice/t ... -serie.gif

Si pt 2 balasturi individuale: download/file.php?id=44265&mode=view

Starterul e deja incorporat in bec

Nu-i nevoie de condensator

Link spre comentariu
Vizitator ogzana

multumesc mult pentru ajutorO sa caut balasat electromagnetic3 intrebari mai am:1. are vreo importanta marca lui?2. balastul electromagnetic este balastul obisnuit de neon? il pot lua de la un neon mai vechi de 20w?2. droserele electromagnetice si balastul eletromagnetic despre care zice cristi_ozana sunt unul si acelasi lucru?multumesc

Link spre comentariu
Vizitator ogzana

Multumesc mult pt ajutorul tuturor si pt intelegerea de ma ajuta sa imi rezolv problema.Maine imi cumpar un balast, daca nu revin pe seara sa zic daca functioneaza pesemne sunt pe intuneric in casa si casc ochii pe geam:)multumesc

Link spre comentariu
Vizitator ogzana

De abia azi acum doua zile am reusit sa fac rost de un balast electromagnetic (droser)Pe el scrie: ROMLUX 20W, 0,37A, 50HzAre 2 suruburi in care pot fi prinse fire electrice. Dar banuiesc ca nu va spun o noutate :ras: .Motivul pentru care inca mai fluier pe aici si va deranjez este ca schema si toate sfaturile de mai sus se aplica banuiesc tuburilor de neon care au startere separate. In cazul in care se presupune ca cele 2 becuri economice pe care vreau sa le aprind cu acest balast electromagnetic au deja startere incorporate cum ar arata schema? Am anexat un mic desenut pt. cine este amabil sa il modifice sau macar sa ma indrume si i-am anexat si cifre pt cei care nu se pricep sa il modifice.2 intrebare: daca totusi ele nu au startere incorporate (desi ma indoiesc) risc sa le mai ard daca le pun in schema cu respectivul balast sau pur si simplu nu se vor aprinde? Multumesc

Link spre comentariu

cu balastu elecromagnetic la lampile alea nu faci mare lucru. o sa licareasca si o sa te deranjeze la ochi. faci rost de becuri economice arse de preferat de putere mai mare decat puterea becului tau le scoti balastul electronic si le adaptezi usor la ce ai tu. de preferat becuri 1u sau spirala. daca ai 2u de ex legi firele de iesire pe p1 si p3. am facut eu si merge bine. :freaza:

Link spre comentariu

Deci cum legi cele 4 fire de la balastu economic la cei doi pini ale acestor becuri,care intre ailalti 2 pini au un starter? :nas: Si de ce ar licari cu balast clasic?

Link spre comentariu

eu am patito si asa am facut. mi-a dat un unchi sa-i repar lampa de birou. avea un asa bec si avea balastu separat . balastul era scrum nu mai aveam ce repara. am pus prima data becul pe direct si a sarit siguranta , sa ars becul. dupa asta am luat alt bec si unul economic sai scot ba;lastul din el. m luat de 15w. in cazul tau iei mai mare. 24w. si acolo avea 4 pini pe placuta ca era bec 2u . am legat pe pinul 1 si pinul 3 si functioneaza bine. mai bine ei un bec 1u sau spirala. acesta are iesire pt un filament si se leaga usor acolo. balastul electronic fata de cel electromagnetic are o stabilizare a tensiunii , are niste electrolitici in el, special pt a inlatura efectul stroboscopic da de lampile c descarcare in gaz. si acolo cum ai legat in serie nu e bun. eu zic sa le pui in paralel . becul e alimentat la 220v. daca legi in serie ii scade caderea de tensiune la borne. pune in paralel si cu ce ai tu acolo si faci o proba. :freaza: http://www.infobazar.ro/article.aspx?ai ... 0ecologice

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări