Vizitator ogzana Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Buna ziua, Imi poate spune cineva daca acest bec http://www.smartbuy.ro/baterii-si-becur ... 16714.html are nevoie de droser sau balast electonic? Vanzatorul zice ca nu. Eu am citit inclusiv intr-un magazin pe eticheta "tub fluo". Daca e tub fluorescent nu are nevoie de balast electronic? 2. Intre un droser clasic si unul electronic e vreo diferenta la lumina becului? 3. Intre osram si t&g ambele la 11w este posibil ca t&g sa nu scoata cei 11 w sau chiar nu e mare diferenta calitativa intre ele? T&g costa 4 lei, iar osramul 15. 4. Daca ii trebuie balast la 2 astfel de becuri cat trebuie sa fie balastul? Banuiesc ca nu voi gasi fix de 22w. Poate fi de neon de 20? Multumesc Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Concis:1: NU2: NU3:E vorba doar de fiabilitate(numar ore de functionare)4.Raspuns la 1. Link spre comentariu
Vizitator ogzana Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Multumesc Sorin.Ideea e ca nu as vrea sa ard sigurantele IAR. La ultimul incident s-a ars cea de pe casa scarii si a trebuit sa astept mult si bine sa ma ajute cineva. Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 oksiguranta pe casa scarii s-a ars pt ca becul era de proasta calitate si mai mult ca sigur a intrat in scurt(inauntru becului si afla o o placa electronica (balast sau drossel electronic)). mi s-a intamplat si mie Link spre comentariu
mircea888 Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Ideea e ca nu as vrea sa ard sigurantele IAR. La ultimul incident s-a ars cea de pe casa scarii si a trebuit sa astept mult si bine sa ma ajute cineva.Pare ca becul ala este la 220, deci merge fara balast. Totusi de ce ai nevoie de tipul ala de contact? nu mai bine iei unul cu dulie normala?Ce s-a intamplat de s-a ars siguranta? S-a ars becul sau ce? Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 acuma am intrat pe linkul respectiv , tipul acela de bec necesita drossel , el are doar starter incorporat(cel putin asa am avut eu unele philips) Link spre comentariu
Vizitator ogzana Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Am conectat respectivul bec direct la priza cum a zis nenea vanzatorul. Si am ars siguranta principala -> 3 ore de stat pe intuneric si privit pe geam.Asadar pentru 2 astfel de becuri ce droser sa cer? Nu vreau sa mai ma bazez pe parerile vanzatorului.Cer droser normal sau electronic? 2 becuri - 22WMultumesc Link spre comentariu
mircea888 Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 acuma am intrat pe linkul respectiv , tipul acela de bec necesita drossel , el are doar starter incorporat(cel putin asa am avut eu unele philips)Desi pare prea mic sa aiba electronica in el, eu am crezut ca nu are nevoie de drossel pentru ca am vazut pe niste site-uri chinezesti ceva specificatii:http://www.cheaponsale.com/d-p114651694 ... amp_pl_1u/Deci mai bine cauti un bec economic normal care are totul in el, trebuie neaparat soclu din ala cu 2 pini ? Link spre comentariu
Vizitator ogzana Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Da. am soclurile pt ele nu am nimic in plus. De becurile astea am nevoie. As fi fara nicio problema economice. Asadar ce anume trebuie sa cer la magazin? Link spre comentariu
sorinpavel Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Pe becul ars nu scrie nicio tensiune de alimentare? Link spre comentariu
Vizitator ogzana Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Pe bec scrie asa:T&G bec economic 11W, 6400K, 650 lumeni, 230-240V/50-60Hz, Cod: PL-1UmsMultumesc nenea moderatorule pentru ca in final am reusit sa ne intelegem si poate am si eu sansa sa imi rezolv problema. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Din ce stiu eu,becurile ca in primul link sunt doar tubul+ starterul incorporat. Le mai trebuie un balast extern (care arata umpic diferit fata de balastul pt tuburile liniare,dar posibil sa fie apropiat ca si caracteristici) Lampa pe care am vazut-o eu avea 2 astfel de becuri (poate umpic mia mari) si fiecare era cu balastul sau Se poate pune o poza cu instalatia actuala? Uite un exemplu de drosser: http://www.lustre-online.ro/produs.php?prod=3188 . Si schema de legare e pe el Si pentru 2 becuri,se folosesc 2 balasturi: http://www.lustre-online.ro/produs.php?prod=3191 La becuri cu starter incorporat,nu cred ca merg foloste balasturi electronice Link spre comentariu
Vizitator ogzana Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Nu am cum sa pun poza, dar nu e lampa. Sunt doar soclurile si cablurile. Fac parte dintr-o mica instalatie. In concluzie nu am sanse sa gasesc balast electronic pt asa ceva?PS: balastul electronic se refera strict la droser sau si la starter? Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Da,balastul electronic are tot in el si nu foloseste un starter clasic (practic in loc de starter e un condensator).Din pacate n-am idee ce exista pe piata in materie de iluminat,pot spune doar ce am gasit sau nu pe google (si ceva principii de functionare).Dupa cum spunea cineva mai sus,nu e mai simplu de inlocuit soclurile si de folosit becuri economice clasice? Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 cred ca are o aplica incorporata in tavan fals , am vazut asa ceva pe vapoare numai ca droselul era unul general pt 2 -3 astfel de becuri montat in tavanul fals. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum