Vizitator xkos Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Buna Dimineata voua. Am o problema cu o combina JVC, acum ceva ani mi-a ars difuzoarele de bass, am luat alte chinezarii in loc, le-a stricat si pe astea dupa 1 an, gajaiau mai pe romaneste apoi doar mai pocneau, nu se mai auzeau. Mi s-a ars si un tweeter. Cauza mortii boxelor de joase cred ca sunt eu, am dat nivelul maxim de bass la combina, imi place sa le aud "in blana". Am rugamintea sa-mi recomandati niste boxe mai rezistente, am atasat specificatiile mai jos. Teoretic imi trebuie ceva de 80-100 W la 6 Ohm. Insa pe piata sunt difuzoare doar de 4 si 8 Ohm. Astea ar fi ok? http://www.silstar.ro/xpro-2060-difuzor ... th=507_520 sau astea http://www.silstar.ro/ahx-2030bk-difuzo ... th=507_520? Sau recomandati-mi voi alte marci in plaja asta de pret si sa fie ok. MS mult. Link spre comentariu
radue Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Daca iti place sa asculti in blana, pe niste combine, nu prea exista boxe care sa-ti satisfaca tie nevoie. Eventual ceva pro, unde sti ca e sansa sa reziste la distorsiuni si o sa ai si un efect mai de "blana". Link spre comentariu
Vizitator xkos Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 atunci cele de 4 ohm care le-am enumerat mai sus ar fi ok, cu conditia sa nu mai activez nivelul 2 de bass (nivelul maxim)? Cineva zicea sa pun un led intre difuzor si statie ptr a atenua ..habar n-am ce. Este recomandata procedura asta? Link spre comentariu
hILIE Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Daca pui difuzoarele de 4 ohm risti sa-ti arzi amplificatorul. Cat despre led, se puneau inainte la casetofoanele chinezesti iar mai nou la subwooferele auto. Rolul ledurilor este de a lumina cat mai frumos pocnitorile chinezesti ca de asta se numesc LED (light-emitting diode). Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Daca pui difuzoarele de 4 ohm risti sa-ti arzi amplificatorul. Cat despre led, se puneau inainte la casetofoanele chinezesti iar mai nou la subwooferele auto. Rolul ledurilor este de a lumina cat mai frumos pocnitorile chinezesti ca de asta se numesc LED (light-emitting diode). "Frate eu am o combina si vreau s-o dau la blana sa dau toate setarile de bas ma maxim sa dau din uinamp totul la maxim basul tot sa dau la maxim dar cum sa fac sa nu se mai arda"Iti zic eu cum s-o faci.0. Cumperi niste difuzoare JBL Pro, de 18", de 0.8 kilowati.1. N-o mai faci.2. Cauta un electronist, sa-ti bage inainte de intrarea amplificatorului un divizor de tensiune si sa ti-l croiasca cu "iesirea" asa, cam la 2 treimi din ce intra ... dupa aia poti sa faci ce vrei...3. Poti sa bati un cui in butonul de volum, care sa loveasca in altul batut in placa frontala a combinei, asezat undeva asa, la 2 treimi/3 sferturi din volum... ca sa nu mai treci peste... daca-i d-aia cu invartelnita, nu stiu cum sa zic...Iarta-ma, dar nu ma pot abtine. Mie imi place asa sa nu prea imi bat joc de sculele mele... Unii au transpirat sa le faca si eu am transpirat sa le cumpar... Link spre comentariu
Vizitator xkos Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 "nomikos"0. Cumperi niste difuzoare JBL Pro, de 18", de 0.8 kilowati.2. Cauta un electronist, sa-ti bage inainte de intrarea amplificatorului un divizor de tensiune si sa ti-l croiasca cu "iesirea" asa, cam la 2 treimi din ce intra ... dupa aia poti sa faci ce vrei...Sfaturi f bune, f utile ptr mine, ms. Aici te-am apreciat.La restul ...mai bine taceai ca nu m-ai inteles. Nici nu ascult muzica de pe pc prin combina. Redam doar cd/dvd +radio europa fm la vremea respectiva. Acum, daca placerea mea este de a asculta muzica cu basul dat la nivel maxim, cu potentiometrul de volum clasat la 50% din puterea totala a combinei...ai ceva impotriva? Rareori am dat la 90% doar sa vad ce poate scoate si cam atat, in rest moderat. Acum, ca au fost distorsiuni e vina mea?Unii au transpirat sa le faca si eu am transpirat sa le cumpar...Ok, si? cata vreme nu le primesc moca de la aia care le-au facut si dau eu banul pe ele care-i baiul? Te-as ruga sa nu mai fii acid pe viitor la adresa mea. Iti multumesc ptr cele 2 sfaturi mai sus amintite, salut. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 "nomikos"0. Cumperi niste difuzoare JBL Pro, de 18", de 0.8 kilowati.2. Cauta un electronist, sa-ti bage inainte de intrarea amplificatorului un divizor de tensiune si sa ti-l croiasca cu "iesirea" asa, cam la 2 treimi din ce intra ... dupa aia poti sa faci ce vrei...Sfaturi f bune, f utile ptr mine, ms. Aici te-am apreciat.La restul ...mai bine taceai ca nu m-ai inteles. Nici nu ascult muzica de pe pc prin combina. Redam doar cd/dvd +radio europa fm la vremea respectiva. Acum, daca placerea mea este de a asculta muzica cu basul dat la nivel maxim, cu potentiometrul de volum clasat la 50% din puterea totala a combinei...ai ceva impotriva? Rareori am dat la 90% doar sa vad ce poate scoate si cam atat, in rest moderat. Acum, ca au fost distorsiuni e vina mea?Unii au transpirat sa le faca si eu am transpirat sa le cumpar...Ok, si? cata vreme nu le primesc moca de la aia care le-au facut si dau eu banul pe ele care-i baiul? Te-as ruga sa nu mai fii acid pe viitor la adresa mea. Iti multumesc ptr cele 2 sfaturi mai sus amintite, salut.N-o lua personal, ca nu e cazul... Link spre comentariu
Vizitator xkos Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Cu cat semmnalu introdus e mai prost, cu atat mai prost va fi si dupa amplificare => difuzoare stricate.Sursa e cd/dvd, acolo dadeam volumul mai tare dar media era cam la 50%. Inca ceva: nu cumva sunt momente in care iti baga curent continuu pe iesire? Am sa verific. Inainte, pe cand am cumparat combina am avut probleme cu tensiunea electrica, cadea foarte des curentul. Sa se fi intamplat ceva cu amplificatorul? desi am fost cu ea la un service la vremea respectiva a zis ca e ok totul... Link spre comentariu
radue Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Daca nu s-a prins nimeni pana acuma, "blana"=distorsiuni la greu. Link spre comentariu
CBI Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Inca ceva: nu cumva sunt momente in care iti baga curent continuu pe iesire? cate amplificatoare ai vazut tu care sa bage cc pe iesire si sa mai si functioneze la puterea normala?ampliful cand intra in distorsiuni nu scoate c.c pe isire,daca asta ai vrut sa evidentieziai inteles gresit fenomenulreferitor la subiectmai mult ca sigur iti trebuie un dif de bas de 8 ohmi pt combinadifurile de la SAL sunt cam cele mai ieftine si cat de cat probelema cu ele e ca au sensbilitate f mica si sunt mai mult de bas decat de bas-medii.Banuind ce tw subtirele ai pe boxele de la combina,nu as zice ca e o alerger f inspirata.La cativa zeci de ron este cam greu sa gasesti difuri noi care sa suna cel putin la fel de bine si de tare ca cele originale,care desi nu erau mai bune, erau mai potrivite scopului(galagie mare din putere mica) Link spre comentariu
CBI Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 e clar ca distorsiunile au omorat bobinele difurilordar ampliful cand intra in distorsiuni saturatie clipping cum vrei sa-i zici nu scoate cc pe iesire,chiar si pt durate f miciasta am vrut sa subliniez Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 Vesnica problema, oare distorsiunile alea sunt chiar atat de insesizabile sa mergem cu ele pana la decesul difurilor, majoritatea pompeaza la intrarea amplifului semnal mult mai mare de cat accepta respectivul amplif pt un plus de putere care nu e altceva decat DISTORSIUNI care solicita difurile electric si mecanic si in aceasi masura si etajul final audio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum