balan_petrica Postat Martie 2, 2011 Autor Partajează Postat Martie 2, 2011 ------------------------------------------------------ Link spre comentariu
balan_petrica Postat Martie 2, 2011 Autor Partajează Postat Martie 2, 2011 spuneti-mi va rog ,la amplificator,in spate are mai multe butoane micute.cel pt. modul bridge il stiu ce rol are dar celelalte nu prea. Link spre comentariu
balan_petrica Postat Martie 2, 2011 Autor Partajează Postat Martie 2, 2011 Cum wooferele au 8 ohmi fiecare, si urmeaza a fi legate in paralel, va rezulta o impedanta de 4 ohmi. Filtrul trebuie sa fie proiectat pt 4 ohmi pt sectiunea de joase si 8 ohmi sectiunea de inalte. Nu cred ca exista vreun astfel de filtru in comert. Cel mult se poate incerca modficarea celui cumparat... sal.ma poti ajuta? Link spre comentariu
CBI Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 greseala.........ce greseala? la ce te referi?adica am scris un mesaj pe acest topic din greseala si trebuia in altulpunctele de la sf. sunt pt ca trebuie un minim de caractere in corpul mesajului si nu am avut nimic de zis referitor la subiectul acesta Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Punand cele 2 woofere identice in paralel, nu faci nici un fel de separare in cutie.Din cele vazute in acea poza acolo par a fi 2 tweetere piezzo si un tweeter clasic. Deci va trebui sa folosesti un filtru pe 2 cai + un filtru de supertw. piezzo.Din pacate tu esti mult prea incepator pt a putea modifica si completa filtrele dupa indicatii de la distanta. Daca nici macar ce inseamna BUTOANELE unui amplificator nu stii, cum crezi ca vei putea citi o schema electrica ? Link spre comentariu
balan_petrica Postat Martie 2, 2011 Autor Partajează Postat Martie 2, 2011 Punand cele 2 woofere identice in paralel, nu faci nici un fel de separare in cutie.Din cele vazute in acea poza acolo par a fi 2 tweetere piezzo si un tweeter clasic. Deci va trebui sa folosesti un filtru pe 2 cai + un filtru de supertw. piezzo.Din pacate tu esti mult prea incepator pt a putea modifica si completa filtrele dupa indicatii de la distanta. Daca nici macar ce inseamna BUTOANELE unui amplificator nu stii, cum crezi ca vei putea citi o schema electrica ?salut.nu te contrazic.ai dreptate.poate ma ajuti cu butoanele la amplif,si cum sa leg difurile.pe partea de inalte este legat decat tweeter-ul clasic.crezi ca ar trebui sa le leg si pe celelalte ?zici ca nu e nevoie sa separ cutia nu?si cum sa leg wooferele?din filtru vin de la plus la plusul primului dif,si cu minusul la fel,da?si apoi ma duc de la plusul wooferului la plusul celuilalt woofer? Link spre comentariu
balan_petrica Postat Martie 2, 2011 Autor Partajează Postat Martie 2, 2011 poza cu filtrul pe care l-am folosit Link spre comentariu
balan_petrica Postat Martie 2, 2011 Autor Partajează Postat Martie 2, 2011 poza cu filtrul pe care l-am folositeste ceva de capul lui sau nu?astept raspuns cand se poate.merci mult Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 In paralel inseamna efectiv si riguros in paralel - la fel cum ai desena mai multi pompieri pe o scara - toti se tin cu mana dreapta de bara dreapta a scazii si cu mana stanga de bara stanga a scarii.La filtru, pentru a trece sectiunea de joase de la 8 la 4 ohmi trebuie sa dublezi valoarea condensatorului cel mare - indiferent cat este il schimbi cu altul de valoare dubla. Dintr-o data va suna mult mai bine.Filtrul este pe 2 cai, deci la el legi doar cele 2 woofere si tweeterul cu magnet.Pentru tweeterul piezzo faci un filtru separat, cu IN+, IN-, Tw+ si Tw-; IN-urile le legi exact la IN-urile filtrului mare, Tw-urile la bornele tweeterelor piezzo (si acestea se leaga riguros in paralel - oricate ar fi).Filtrul pentru piezzo este format dintr-un condensator serie de 1uF si o rezistenta de 18-22ohmi/10-20W pusa in paralel pe iesirea lui (intre Tw+ si Tw-). Link spre comentariu
balan_petrica Postat Martie 3, 2011 Autor Partajează Postat Martie 3, 2011 In paralel inseamna efectiv si riguros in paralel - la fel cum ai desena mai multi pompieri pe o scara - toti se tin cu mana dreapta de bara dreapta a scazii si cu mana stanga de bara stanga a scarii.La filtru, pentru a trece sectiunea de joase de la 8 la 4 ohmi trebuie sa dublezi valoarea condensatorului cel mare - indiferent cat este il schimbi cu altul de valoare dubla. Dintr-o data va suna mult mai bine.Filtrul este pe 2 cai, deci la el legi doar cele 2 woofere si tweeterul cu magnet.Pentru tweeterul piezzo faci un filtru separat, cu IN+, IN-, Tw+ si Tw-; IN-urile le legi exact la IN-urile filtrului mare, Tw-urile la bornele tweeterelor piezzo (si acestea se leaga riguros in paralel - oricate ar fi).Filtrul pentru piezzo este format dintr-un condensator serie de 1uF si o rezistenta de 18-22ohmi/10-20W pusa in paralel pe iesirea lui (intre Tw+ si Tw-).sa inteleg ca imi recomanzi sa leg si cele 2 piezzo?multumesc mult pentru ajutor. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Nu sunt legate ? Probabil mi-a scapat.Pai daca le ai puse acolo, de ce sa nu le si conectezi ? Cand un filtru pt piezzo contine 2 piese ...Daca sunt in stare buna vor acoperi cu brio zona inaltelor superioare (>10khz) Link spre comentariu
balan_petrica Postat Martie 3, 2011 Autor Partajează Postat Martie 3, 2011 Nu sunt legate ? Probabil mi-a scapat.Pai daca le ai puse acolo, de ce sa nu le si conectezi ? Cand un filtru pt piezzo contine 2 piese ...Daca sunt in stare buna vor acoperi cu brio zona inaltelor superioare (>10khz)ok.o sa fac exact cum ai zis.ce zici sa mai umblu la cutie?acum are 1100x500x500.si sa o captusesc in interior? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 ...ce zici sa mai umblu la cutie?acum are 1100x500x500.si sa o captusesc in interior? Nici daca eram Mama Omida, n-o nimeream asa, cu 2 din 3! Ce dimensiuni sunt astea, interioare sau exterioare? Ce mai ai in cutie? intarituri, filtre...? Da-mi dimensiunile interioare ale tuburilor, Lungime si diametru... N-ai "captuseala in incinta? Trist... trebuie sa-i pui... Link spre comentariu
balan_petrica Postat Martie 3, 2011 Autor Partajează Postat Martie 3, 2011 ...ce zici sa mai umblu la cutie?acum are 1100x500x500.si sa o captusesc in interior? Nici daca eram Mama Omida, n-o nimeream asa, cu 2 din 3! Ce dimensiuni sunt astea, interioare sau exterioare? Ce mai ai in cutie? intarituri, filtre...? Da-mi dimensiunile interioare ale tuburilor, Lungime si diametru... N-ai "captuseala in incinta? Trist... trebuie sa-i pui... -dimensiuni exterioare,in cutie deocamdata doar filtrul de mai sus,si urmeaza intarituri.tuburile au ca lungime cam 10-12 cm nu stiu exact,si diametrul cam de 8-10 cm.nu sunt langa boxe ca sa pot spune exact.o sa pun si captusala. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Eu nu am spus sa mai umbli la cutie. Doar nu o sa o demontezi complet acum...Poti sa ii pui vreo ranforsare suplimentara, sa testezi diverse alte valori pt acordaj/BR si sa ii pui ceva material fonoabsorbant.Asa cum s-a spus mai sus, este indicat macar un strat de 3-4cm de burete/melana pe 3 pereti ai cutiei.Si pt ca am fost cam dur ieri - lucru pe care acum il regret, hai sa iti spun in 2 vb ce fac acele butoane:Paralel = mono;stereo si bridge ai spus ca stii,Sensitivity = nivelele de intrare - se regl. fct. de nivelul scos de sursa de semnal (mixer, ce, placa sunet, etc)Compress - pt utilizare de pe microfoane (cred)Lift - Gnd - nu stiu. Oricum, se lasa pe Gnd. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum